رده لوله مانیسمان چیست؟

کد خبر: 1238179
رده لوله مانیسمان چیست؟

 

لوله در زبان لاتین با لغت‌های پایپ و تیوب شناخته می‌شوندکه هر دو به یک معنا هستند، ولی نحوه بکارگیری آنها کاملا متفاوت است، ولی در کل لوله‌ها برای انتقال سیالات، صنایع نظامی و یا ساخت مخازن تحت فشار استفاده می‌شوند و انواع گوناگونی بر حسب کاربرد دارند. نکته قابل توجه اینکه لوله پایپ انتقال سیال در فواصل دور را انجام می‌دهد و تیوب وظیفه گردش سیالات در داخل سیستم را عهده‌دار است. لازم به توضیح است که لوله‌ها به دو دسته فلزی و غیرفلزی تقسیم‌بندی می‌شوند. از مهمترین لوله‌های فلزی می‌توان به فولادی، چدنی، مسی، آلومینیوم، سربی و لوله مانیسمان اشاره کرد. در بخش لوله‌های غیرفلزی هم پلیمری، شیشه‌ای، بتنی و سفالی هم از نمونه‌های پرکاربرد محسوب می‌شوند. موضوعی که باید مدنظر داشت اینکه فرآیند ساخت لوله‌ها با توجه به جنس آنها متفاوت می‌باشد.

 

لوله‌های فلزی در فرآیند ساخت دارای دو شکل کلی هستند:

لوله‌های فلزی در ساخت و سازها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند و با رشد تکنولوژی تنوع و نوع کاربرد آنها نیز دچار تغییر فراوانی شده است. در صنایع لوله‌های فلزی در دو شکل کلی تولید و در بازار عرضه می‌شوند. گروه اول لوله‌های درزدار با جوش‌های مستقیم یا مارپیچ و گروه دوم لوله‌های بدون درز یا مانیسمان که در صنایع گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با کمی بررسی می‌توان به تفاوت مهم لوله‌های درزدار و مانیسمان پی برد. در واقع مهم‌ترین اختلاف آنها در نحوه ساخت و تولید است. کارشناسان باور دارند که اگر در لوله‌های درزدار از بهترین و محکم‌ترین جوش‌ها هم استفاده شود، در مواقعی ممکن است مشکلات جدی یا ترک به وجود آید، لذا کیفیت لوله‌های بدون درز یا مانیسمان قابل مقایسه با نوع جوشکاری آن نیست.

شناسه‌ها: به دلیل استحکام بالای لوله‌های مانیسمان، امروزه بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند. به همین دلیل تولیدکنندگان آن را در استانداردها و گواهی‌های گوناگونی عرضه می‌کنند، تا از این طریق محصولی دقیق و باکیفیت روانه بازار کنند. گفتنی است که لوله‌های بدون درز فولادی با استاندارد ASME B36.10 تولید می‌شوند و لوله‌های استیلی هم تحت استاندارد ASME B36.19 قرار دارند. این لوله‌ها با معیارهای جهانی با ضخامت، طول و بازه خاص در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرند.

روش‌های رده‌بندی:

روش اول: یکی از کاربردی‌ترین روش‌های رده‌بندی این نوع لوله‌ها با توجه به ضخامت محصول می‌باشد که مطابق با استاندارد ANSI B36 APL5L است.

روش دوم: براساس استاندارد ANSI تولید می‌شود.

روش سوم: در سه گروه STD (استاندارد)، XS (سنگین) و همچنین XXS( فوق سنگین) قرار می‌گیرند.

گفتنی است که لوله‌های مانیسمان در شاخه‌های 6 و 12 متری و با قطر 2 /1 تا 36 میلیمتری تولید  می‌شوند.

مطالب مرتبط: آشنایی با ورق گالوانیزه و استعلام قیمت روز ورق گالوانیزه

3

انواع مانیسمان

لوله‌های مانیسمان به 6 رده (20، 40، 60، 80، 120 و 140) تقسیم می‌شوند.

کاربردها

لوله‌های بدون درز به دلیل استحکام و مقاومت بیشتر مورد استقبال کارشناسان قرار گرفته‌اند، چرا که این نوع لوله‌ها در برابر فشار نیروهای خارجی مقاوم‌تر هستند. این نوع لوله‌ها در صنایعی که نحوه اتصال آنها دشوارتر است، بیشتر کاربرد دارند، چون معمولا زمان اتصال در بیشتر مواقع دچار آسیب نمی‌شوند. لوله بدون درز، نسبت به لوله‌ درزدار، مقاومت بیشتری دارد و استحکامش در برابر انواع نیروهای خارجی بسیار مطلوب‌تر است. لوله‌ بدون درز، اکثرا در صنایعی به‌کار می‌رود که نحوه‌ اتصال آن خیلی دشوار باشد. نکته اینجا است که این لوله کاملاً مقاوم بوده و هیچ آسیبی هنگام اتصال، نمی‌بیند.

4

در پایان

لوله‌های مانیسمان در صنایع مختلف کاربرد دارند. صنایعی مانند پتروشیمی، نیروگاه‌ها و یا صنایع آب‌رسان که در ابعاد مختلف تولید می‌شوند. لوله‌های مانیسمان برای اینکه کیفیت لازم را داشته باشند، در فرآیند نسبتا پیچیده‌ای تولید و عرضه می‌شوند. شما مشتریان عزیز، اگر به دنبال استعلام قیمت لوله مانیسمان و دیگر محصولات فولادی مانند قیمت آهن آلات، میلگرد، ناودانی و... هستید، پیشنهاد می کنیم از سایت پیوان با آدرس  https://pivan.co/ دیدن کنید و یا اینکه با شماره 45171 تماس حاصل نمایید.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت