مهم‌ترین علائم و نشانه بواسیر چیست؟

کد خبر: 1236478

نام بیماری هموروئید یا بواسیر برای بسیاری از افراد نامی آشنا است. این بیماری یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ناحیه نشیمنگاه است که بر اثر تورم رگ‌های مقعد و یا راست‌روده به وجود می‌آید. این بیماری سه نفر از هر ۴ فرد بزرگسال را می‌تواند درگیر خود کند. بیماری بواسیر در زنان و مردان انواع مختلفی دارد و به دو نوع داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. بواسیر داخلی در داخل مقعد یا روده بزرگ ایجاد می‌شود و بواسیر خارجی در ناحیه خارج مقعد به وجود می‌آید. علل ابتلا به این بیماری متفاوت است و درمان بیماری بواسیر در مردان و زنان با توجه به وضعیت آن می‌تواند به شکل‌های مختلفی انجام شود. یکی از مهم‌ترین نکته‌ها در مورد این بیماری شناخت مهم‌ترین علائم بواسیر در زنان و مردان است تا هرچه سریع‌تر بیماری شناسایی شود و درمان متناسب برای آن آغاز گردد.

مهم‌ترین علائم و نشانه بواسیر چیست؟

 

بواسیر چیست؟

هموروئید یا بواسیر در اثر التهاب و کشیدگی مویرگ‌ها و رگ‌های خونی اطراف ناحیه مقعد ایجاد می‌شود. در ناحیه اطراف مقعد، مویرگ‌ها و رگ‌های خونی بسیاری با فشارخون بالا وجود دارند که در هنگام دفع می‌توانند منعطف شوند. زمانی که به این مویرگ‌ها و رگ‌ها بر اثر عواملی، فشار یا کشش شدیدی وارد شود این رگ‌ها دچار آسیب می‌شوند. التهاب، کشیدگی و پارگی از جمله آسیب‌هایی هستند که می‌توانند بیماری بواسیر را در پی داشته باشند.

مهم‌ترین علائم و نشانه‌های بواسیر

علائم بواسیر در مردان و زنان به شکل زیر دیده می‌شود:

احساس درد مقعدی

یکی از مهم‌ترین علائم و نشانه‌های بواسیر درد شدید در اطراف ناحیه مقعد است. زمانی که فرد در مدت‌زمان طولانی بنشیند این درد بیشتر می‌شود. این درد در هنگام دفع مدفوع آغاز می‌شود و در نوع بواسیر خارجی بسیار شدیدتر است.

بیرون‌زدگی‌های گوشتی

زمانی که رگ‌های ناحیه مقعد دچار کشیدگی و التهاب می‌شوند، تورم و تجمع خون باعث بیرون‌زدگی‌هایی در اطراف دریچه مقعد می‌گردد.

سوزش و خارش

یکی از مهم‌ترین علائم و نشانه‌های بواسیر، سوزش و خارش مقعد است که در نوع هموروئید خارجی بیشتر دیده می‌شود.

احساس دفع ناکامل مدفوع

زمانی که شخص به هموروئید مبتلاست عضلات و عروق خونی دریچه مقعد برای تخلیه کامل مدفوع توانایی کامل را ندارند و به همین دلیل شخص با وجود دفع مدفوع احساس می‌کند که همچنان نیاز به دستشویی رفتن دارد.

مشاهده خون روشن

بسیاری مواقع بواسیر داخلی و یا خارجی می‌تواند باعث خونریزی ناحیه مقعدی شود. این خون به رنگ قرمز روشن است و گاهی با درد و تحریک همراه می‌باشد.

بواسیر در زنان چرا و با چه علائمی ظاهری می‌شود؟

یکی از مشکلات بسیار رایج در زنان که ممکن است در هر سنی رخ دهد بواسیر در زنان است. میزان شیوع این بیماری در زنان و مردان تقریباً به یک اندازه است؛ اما زنان به دلایلی بیشتر مستعد ابتلا به آن هستند.

بواسیر در زنان می‌تواند به دلایل زیر رخ دهد:

بارداری

بارداری باعث می‌شود که وزن بدن و اندازه رحم به‌مرورزمان افزایش یابد. این مسئله می‌تواند باعث ایجاد آسیب به نواحی تحتانی بدن همچون مقعد شود. از طرفی اختلالات هورمونی و کاهش تحرک، باعث بروز یبوست و در نهایت بواسیر می‌شود.

زایمان طبیعی دشوار

در هنگام زایمان طبیعی، فشار بسیاری به بخش لگن و مقعد زنان وارد می‌شود و این فشار باعث آسیب به بافت‌ها و شریان‌های قرار گرفته در این ناحیه می‌گردد. در نتیجه آن، تورم و التهاب رگ‌ها و هموروئید رخ می‌دهد.

رابطه جنسی مقعدی

یکی از دلایل بواسیر در زنان رابطه جنسی مقعدی است که می‌تواند به رگ‌های حساس مقعد آسیب وارد کند.

چاقی و اضافه‌وزن

 یکی از عوارض بارداری برای زنان می‌تواند چاقی و اضافه‌وزن باشد. استرس‌های این دوران نیز زنان را در برابر چاقی مستعدتر می‌کند. به همین دلیل زنان در دوران بارداری بیشتر در معرض اضافه‌وزن هستند. این افزایش وزن می‌تواند فشار بسیاری را به مقعد وارد کند و باعث مشکلاتی نظیر بیماری بواسیر گردد.

یبوست

یکی از دلایل بسیار مهم ابتلا به بواسیر، یبوست است که باعث می‌شود مدفوع به‌شدت سخت و سفت شود و در هنگام دفع، فرد فشار زیادی را به ناحیه مقعد وارد کند. یبوست در زنان به دلیل اختلالات هورمونی دوران بارداری، کم‌تحرکی در این دوره و اضافه‌وزن می‌تواند در آنها بیشتر از مردان دیده شود.

علائم بواسیر در زنان

علائم بواسیر در زنان چندان تفاوتی با علائم بواسیر به‌صورت کلی ندارد و به شرح زیر است:

  • خارش در ناحیه اطراف مقعد یا داخل آن
  • درد در هنگام حرکات روده
  • مشاهده خون پس از اجابت مزاج
  • احساس سوزش پس از دفع مدفوع یا در حالت عادی
  • لمس برآمدگی کمی دردناک در ناحیه مقعد

 

بواسیر در مردان چرا و با چه علائمی ایجاد می‌شود؟

بیماری بواسیر در مردان به ‌اندازه زنان شایع است؛ اما می‌توان گفت مردان کمتر به آن مبتلا می‌شوند و برایشان بسیار دردناک‌تر از زنان است. به طور معمول مردان در سنین بین ۴۵ تا ۶۵ سالگی دچار این بیماری می‌شوند. همان‌طور که عواملی همچون بارداری و تغییرات هورمونی نقش مهمی در ایجاد بواسیر در زنان دارد، در مردان نیز برخی موارد موجب بروز این بیماری می‌شود.

علل ایجاد بواسیر در مردان

مردان با توجه به شرایط خاص خود ممکن است به دلایل متفاوت‌تری دچار این بیماری شوند. در ادامه با این دلایل آشنا می‌شوید:

انجام فعالیت‌های سنگین

مردان به‌واسطه مشاغل خود بیشتر درگیر جابه‌جاکردن اجسام بزرگ و سنگین هستند. همچنین دسته‌ای از مردان فعالیت‌های ورزشی سختی مانند وزنه‌برداری را دنبال می‌کنند که این ورزش نیز می‌تواند به اندام تحتانی یا شکم فشار زیادی را وارد کند. جابه‌جایی وسیله‌های سنگین و همچنین انجام ورزش‌هایی پرفشار به مقعد نقش مهمی در تورم و التهاب مقعدی دارند؛ به همین دلیل مردان در معرض بیماری هموروئید قرار می‌گیرند.

رژیم غذایی نامناسب

یکی دیگر از علل هموروئید در مردان، رژیم غذایی ناسالم و بدون فیبر آنهاست. مردان ممکن است به دلیل مشغله‌های خود در طول کار از غذاهای ناسالم بیشتر استفاده کنند. این مسئله می‌تواند باعث سفتی مدفوع و ایجاد فشار بیش از حد در هنگام دفع‌کردن شود. این عوامل همگی می‌توانند باعث بروز بواسیر در مردان شوند.

افزایش وزن

در مردان نیز افزایش وزن می‌تواند باعث ایجاد فشار به رگ‌های مقعد و ایجاد توده هموروئیدی شود.

افزایش سن

با افزایش سن، بافت‌هایی که در ناحیه مقعد از وریدهای راست‌روده و مقعد حمایت می‌کنند به‌مرورزمان ضعیف و کشیده می‌شود. ازآنجاکه این رگ‌ها و بافت‌ها نقش مهمی در کنترل حرکت روده‌ برای دفع راحت‌تر دارند این مسئله می‌تواند خطر ابتلا به هموروئید را در مردان بالا برد.

علائم بواسیر در مردان

علائم بواسیر در مردان نیز به‌صورت کلی مشابه با علائم بواسیر است. از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس درد در ناحیه مقعد
  • احساس خارش
  • سوزش مقعدی پس از مدفوع کردن
  • مشاهده لخته خون در مدفوع
  • احساس توده‌های حساس به لمس در اطراف مقعد
  • خونریزی به رنگ قرمز روشن پس از عمل دفع

با مشاهده علائم بالا بهتر است هر چه سریع‌تر برای درمان اقدام شود تا بیماری پیشرفت نکند.

 

علائم و نشانه های بواسیر در مردان

لیزردرمانی بواسیر آیا روشی مطمئن برای درمان این بیماری است؟

برای درمان بیماری دردناک هموروئید روش‌های متفاوتی وجود دارد. درصورتی‌که بیماری در مراحل ابتدایی باشد ممکن است استفاده از درمان‌های خانگی و داروها در بهبود این بیماری نقش مهمی را ایفا کنند. زمانی که بیماری هموروئید پیشرفت می‌کند این روش‌ها چندان اثرگذار نیستند و باید از جراحی و یا لیزر درمانی بواسیر استفاده شود. امروزه لیزردرمانی بواسیر بسیار موردتوجه افراد است؛ زیرا روش سرپایی است و در کوتاه‌ترین زمان و بدون بیهوشی انجام می‌شود. پزشک برای انجام این روش ناحیه را با کمک آمپول بی‌حسی موضعی، بی حس می‌کند و سپس با کمک لیزر CO2  به درمان هموروئید می‌پردازد.

درمان فوری بواسیر با لیزر

 

لیزردرمانی بواسیر مزایایی دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم نیاز به پانسمان داخلی
  • دوره نقاهت کوتاه‌مدت یک‌روزه
  • بدون نیاز به آزمایش و چکاپ‌های قبل از عمل
  • بدون نیاز به ناشتا بودن در هنگام جراحی
  • بسته‌شدن و ترمیم بافت در حین عمل بواسیر
  • کاهش درد و خونریزی ناشی از عمل لیزر
  • بدون نیاز به بیهوشی و بستری‌شدن در بیمارستان

این روش امروزه در مراکز متعددی انجام می‌شود و بسیار مهم است که توسط پزشکان حاذق و در یک محیط کاملاً بهداشتی همچون کلینیک و با لیزرهای به‌روز و معتبر انجام شود. کلینیک درمان فوری از جمله مراکزی است که لیزردرمانی بواسیر را به بهترین شکل خود و با استفاده از پزشکان بسیار باتجربه انجام می‌دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد