سورپرایز دولت درباره سهمیه بنزین از خردادماه | ۳ سال سوخت رایگان برای خودروها | ماجرای سهمیه دوم بنزین در کارت سوخت چیست؟

کد خبر: 1224037

سخنگوی صنف جایگاه‌داران: بیش از یک‌سال است که سهمیه بنزین با نرخ آزاد در کارت‌های سوخت شخصی، ۱۵۰ لیتر است و هیچ تغییری در سهمیه‌بندی و یا تغییر قیمت بنزین، نداشته‌ایم.

سورپرایز دولت درباره سهمیه بنزین از خردادماه | ۳ سال سوخت رایگان برای خودروها | ماجرای سهمیه دوم بنزین در کارت سوخت چیست؟

به گزارش سایت خانه فوتبال: تصمیم مهم برای مهار کنترل بنزین.مصرف بنزین باید با طرح های تشویقی کنترل شود.قیمت بنزین در اقتصاد بسیار تاثیر گذار است. قیمت بنزین در نرخ کرایه موثر است.جزئیات جدید از پیشنهاد مهم برای مهار بنزین را در ادامه بخوانید.

ماجرای سهمیه دوم بنزین در کارت سوخت چیست؟

سخنگوی صنف جایگاه‌داران: بیش از یک‌سال است که سهمیه بنزین با نرخ آزاد در کارت‌های سوخت شخصی، ۱۵۰ لیتر است و هیچ تغییری در سهمیه‌بندی و یا تغییر قیمت بنزین، نداشته‌ایم.

در تمامی کارت‌های سوخت شخصی، ۶۰ لیتر بنزین سهمیه‌ای و ۱۵۰ لیتر بنزین با نرخ آزاد در ابتدای هر ماه شارژ می‌شود و مالک خودرو بعد از استفاده از بنزین سهمیه‌ای، می‌تواند از کارت سوخت شخصی خود برای دریافت بنزین با نرخ آزاد به میزان ۱۵۰ لیتر استفاده کند و اگر باز هم نیاز به خرید بنزین داشت، می‌تواند از کارت سوخت جایگاه‌ها استفاده کند.

سقف سهمیه دوم بنزین در کارت سوخت موضوع جدیدی نیست

طبق اعلام دولت و مجلس، هیچ برنامه‌ای برای تغییر در سهمیه و قیمت‌گذاری بنزین در سال 1402 وجود ندارد و شایعات مطرح شده در مورد بنزین بی اساس است.

مصاحبه‌ای در روز گذشته از احمد مجرد مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ارومیه در رسانه‌های رسمی و مجازی منتشر شد و بازتاب گسترده‌ای در پی داشت، در این بین برخی رسانه‌ها نیز با شیطنت دوباره موضوع افزایش قیمت بنزین را با وجود تکذیب چندباره دولت و مجلس مطرح کردند.

مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ارومیه گفت: کارت‌های سوخت شخصی در ابتدای هر ماه 210 لیتر شامل 150 لیتر بنزین آزاد و 60 لیتر بنزین سهمیه‌ای شارژ می‌شود، البته سهمیه آزاد آن در پایان ماه در صورت استفاده یا عدم استفاده، صفر می‌شود.

احمد مجرد افزود: سهمیه یارانه‌ای 60 لیتری بنزین کارت‌های سوخت شخصی تا 9 ماه قابل ذخیره است، اما سهمیه ۱۵۰ لیتری آزاد شارژ شده پایان هر ماه در صورت عدم استفاده باطل و مجددا در ابتدای ماه بعد شارژ می‌شود.

برخی رسانه‌ها با استناد به وجود سقف سهمیه دوم برای بنزین 3000 تومانی ادعا کردند که دولت قصد دارد، بنزین را سه سهمیه‌ای کند و برای مصارف بالاتر از 210 لیتر در ماه، صاحبان خودروها مجبور به سوخت‌گیری با نرخ‌های بالاتر خواهند شد. این ادعا در حالی است که وجود سقف سهمیه دوم در کارت سوخت‌های شخصی موضوع جدیدی نیست و از زمان بازگشت سهمیه‌بندی در سال 98 وجود داشته است.

تا قبل از شهریور سال گذشته، سقف سهمیه دوم بنزین در کارت سوخت‌های شخصی 250 لیتر در ماه بود ولی بعد از افزایش میزان قاچاق و مهاجرت کارت سوخت‌های شخصی به مناطق مرزی کشور، دولت به کاهش سقف سهمیه دوم از 250 به 150 لیتر اقدام کرد.

برای مصارف مازاد بر 60 لیتر بنزین 1500 تومانی و 150 لیتر بنزین 3000 تومانی نیز همچنان کارت سوخت جایگاه‌ها وجود دارد و مردم می‌توانند با کارت سوخت جایگاه‌ها مصارف بیشتر خود را با همان نرخ بنزین 3000 تومانی تامین کنند.

جلیل سالاری مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به کاهش 100 لیتری سقف سهمیه دوم بنزین عنوان کرد: در شرایط فعلی هر خودروی شخصی ماهانه 210 لیتر بنزین (60 لیتر 1500 تومانی و 150 لیتر 3000 تومانی) خواهد داشت، یعنی می‌تواند 2100 کیلومتر در ماه مسافت طی کند. طی کردن مسافت 2100 کیلومتری برای خودروهای شخصی بسیار بیشتر از نیاز هر خودرو است و در واقع تنها اتفاقی که با این تغییر رخ می‌دهد، کاهش قاچاق بنزین از شهرهای مرزی است.

در مجموع مدیر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ارومیه موضوعی را در مصاحبه خود توضیح داد که در سال‌های گذشته همواره وجود داشته و اتفاق جدیدی رخ نداده است. طبق اعلام دولت و مجلس، هیچ برنامه‌ای برای تغییر در سهمیه و قیمت‌گذاری بنزین در سال 1402 وجود ندارد./ فارس

پیشنهاد توزیع رایگان این سوخت در کشور برای ۳ سال

علی محمودیان، رئیس اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به‌طور میانگین مصرف بنزین در کشور بین شش تا هفت درصد رشد سالانه دارد و اکنون متوسط مصرف روزانه بنزین به بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر رسیده است.

وی افزود: از ابتدای سال ۱۳۸۲ پروژه‌ای در کشور کلید خورد که به‌واسطه آن بحث دوگانه‌سوز کردن خودروهای بنزینی مطرح شد، پروژه بی‌نظیر و مؤثری که موجب شد تا سال ۱۳۹۰، روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب گاز CNG در بخش حمل‌ونقل کشور جایگزین مصرف روزانه ۲۰ میلیون لیتر بنزین شود.

محمودیان با بیان اینکه "مصرف بنزین که در سال ۸۳ بالغ بر ۶۱ میلیون لیتر در روز بود با اجرای این طرح، در سال ۹۰ به ۶۰ میلیون لیتر در روز رسید"، گفت: با رشد ۸برابری نرخ CNG در سال ۹۰ و کاهش فاصله قیمتی بنزین و CNG، جذابیت رشد مصرف CNG برای مصرف‌کننده کاهش پیدا کرد و شاهد بودیم که از سال ۹۰ به بعد، دوباره رشد مصرف بنزین ادامه یافت.

وی ادامه داد: در زمان حاضر نگرانی برای تأمین منابع مالی برای تأمین بنزین کشور وجود دارد به‌طوری که پیش‌بینی شده است امسال ۲ میلیارد دلار نیاز در این بخش وجود داشته باشد.

رئیس اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته با اشاره به مصوبه شورای‌عالی اقتصاد مبنی بر تبدیل یک میلیون و ۲۰۶ هزار خودروی دوگانه‌سوز در سال ۹۸ گفت: متأسفانه این مصوبه آن‌طور که باید اجرایی نشد و اگر این اتفاق می‌افتاد، می‌توانستیم امروز ۱۰ میلیون لیتر مصرف بنزین را صرفه‌جویی کنیم.

محمودیان خاطرنشان کرد: با وجود آنکه متقاضیان متعددی در صف تبدیل خودروهای خود هستند، کار به‌کندی صورت می‌گیرد و از آبان سال گذشته، مطالبات پیمانکاران این طرح پرداخت نشده است.

وی اضافه کرد: از پایان سال ۱۳۹۸ هیچ کالایی را در حوزه توسعه صنعت CNG از خارج از کشور وارد نکرده‌ایم و اکنون توانایی بالایی در تولید تجهیزات داریم به‌طوری که به کشورهای عراق، ارمنستان، روسیه و آفریقا این تجهیزات را صادر می‌کنیم.

محمودیان از احتمال واردات بنزین از روسیه و مطرح بودن این گزینه برای کشور خبر داد و گفت: روسیه اولین دارنده ذخایر گاز در دنیا بوده و در این حوزه نیز گام‌هایی را به‌منظور توسعه گاز طبیعی در سبد سوخت بخش حمل‌ونقل خود برداشته است و اکنون توانسته است با جایگزینی CNG با مصارف بنزین و گازوئیل در بخش حمل‌ونقل خود، به‌عنوان صادرکننده بنزین مطرح شود.

وی با اشاره به مصوبه‌ای که در ۲۵ اسفندماه سال ۱۳۹۷ به تصویب دولت رسید، تصریح کرد: مطابق این مصوبه ۱۵۰۰ میلیارد تومان اکنون در صندوقی برای بحث ارتقای ایمنی مخازن CNG ذخیره‌سازی شده است اما هیچ استفاده از این منابع مالی نشده است و به‌نظر می‌رسد برنامه‌ای هم برای استفاده از آن وجود ندارد.

در ادامه این نشست، محسن جوهری، رئیس هیئت مدیره انجمن CNG با یادآوری این‌که "ما از لحاظ منابع گاز در جهان بعد از روسیه رتبه دوم را داریم"، گفت: گسترده‌ترین شبکه گاز در کشور وجود دارد و شرکت‌های تولیدی در زمینه تأمین تجهیزات، مخزن‌سازها زیرساخت‌های مناسبی برای توسعه این صنعت در اختیار دارند.

وی افزود: سهم CNG در سبد سوخت کشور رو به کاهش است، به‌طوری که در سال گذشته سهم CNG در سبد سوخت ۲۰ درصد بود که امسال این سهم به ۱۷ درصد رسیده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن CNG با تصریح به اینکه "به‌طور میانگین ۵۰ درصد ظرفیت جایگاه‌های CNG و حتی در برخی از شهرها ۷۰ درصد این ظرفیت خالی است"، گفت: ۱۵ هزار جایگاه CNG در روسیه وجود دارد در حالی که این عدد در ایران تنها ۲۵۰۰ جایگاه است که ۵۰ درصد آن نیز بلااستفاده مانده است.

جوهری مهم‌ترین مشکل در این حوزه را موضوع قیمت‌گذاری‌ها دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه طی سال‌های اخیر برنامه دولت‌ها برای تبدیل خودروهای بنزینی به دوگانه‌سوز به نتیجه نرسیده است و این در حالی است که اگر CNG را نداشتیم روزانه حدود ۱۷ میلیون دلار ارز باید از کشور بابت واردات بنزین خارج می‌شد که این رقم سالانه ۶ میلیارد دلار می‌شود.

وی اضافه کرد: به‌عبارتی با نبود سی‌ان‌جی سالانه شش میلیارد دلار را از دست می‌دادیم و این موضوع بیانگر اهمیت نقش CNG در کشور است؛ اگر مصرف روزانه CNG را با استفاده از زیرساخت‌های موجود از ۲۳ میلیون مترمکعب به ۴۰ میلیون مترمکعب برسانیم، ۱۰ میلیارد دلار سالانه صرفه‌جویی ارزی برای کشور به‌ارمغان می‌آوریم.

رئیس هیئت مدیره انجمن CNG کشور تصریح کرد: پیشنهادی به دولت ارائه کرده‌ایم که به‌مدت ۳ سال، توزیع رایگان CNG صورت بگیرد تا مردم به تبدیل خودروهای خود به دوگانه‌سوز رغبت نشان دهند و با این روش می‌توانیم از ظرفیت‌های خالی جایگاه‌های عرضه CNG استفاده و بخش قابل‌توجهی از ناترازی بنزین را رفع کنیم.

وی ابراز کرد: این پیشنهاد هم‌اکنون در سازمان برنامه‌وبودجه درحال بررسی است و احتمال تأیید و تصویب آن هم وجود دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت