مشاوره پیش از ازدواج چیست و چگونه انجام می شود؟

کد خبر: 1215149

آشنایی با مزایای مشاوره پیش از ازدواج کمک میکند تا بهره بیشتری از خدمات آن ببریم. اما باید بدانیم تعریف مشاوره قبل ازدواج چیست؟

مشاوره پیش از ازدواج چیست و چگونه انجام می شود؟

 

 

 

شناخت اینکه مشاوره پیش از ازدواج چیست کمک می کند با علم بیشتر از این دست خدمات بهره ببریم. به همین خاطر مشاورین تاکید زیادی دارند تا مراجعین بدانند تعریف مشاوره قبل ازدواج چیست و چه کاربری دارد؟ ازدواج یکی از مهم ترین آداب و رسوم و بنیادی ترین نوع از ارتباطات در هر جامعه ای است. بنای یک زندگی سالم بر اساس ازدواج است. همه افراد دوست دارند تا زندگی و ازدواج موفقی داشته باشند. برای اینکه ازدواج موفقی داشته باشیم نیاز است تا سعی کنیم انتخاب مناسبی انجام دهیم و بهترین فرد نسبت به خودمان را انتخاب کنیم، اما به دلیل عدم اگاهی زوجین و نداشتن مهارت انتخاب صحیح در عمل این اتفاق نمی افتد. یکی از مسائلی که همه جوامع با آن درگیر هستند معضل طلاق است این مساله در کشور ما هم رو به افزایش میباشد!

نتایج پژوهش ها نشان داده است که مشاوره پیش از ازدواج (wikiravan.com/premarriage) تا حدود 35 درصد می تواند آمار طلاق بین زوجین را کاهش دهد. در فرایند مشاوره پیش از ازدواج نکات مهمی باید در نظر گرفته شود از جمله اینکه مشاور تصمیم گیرنده نیست، هر چند زوجین مراجعه کننده انتظار دارند که مشاور حتی درصد موفقیت ازدواج آن ها را هم بیان کند. اما مشاور چنین وظیفه ای ندارد، از نظر حرفه ای هم نباید این کار را انجام دهد و تصمیم نهایی به عهده خود زوجین است.

اهداف مشاوره پیش از ازواج چیست؟

به نظرتان چرا مشاوره قبل از زادواج به تمام زوجین توصیه میشود؟ کاربر مشاوره رفتن قبل ازدواج چیست؟

  • صرف نظر از اینکه چه افرادی به مشاور مراجعه می کنند در درجه اول مشاور باید بررسی کند که این زن و مرد آمادگی لازم برای یک زندگی مشترک و ازدواج را دارند یا خیر، آیا این دختر و پسر به حدی رسیده اند که بتوانند یک زندگی مشترک را اداره کنند.
  • هدف بعد و یا سوال بعدی که مشاور باید آن را بررسی کند این است که آیا این دو نفر برای ازدواج با هم مناسب هستند یا خیر؟
  • افزایش سطح بهداشت روانی خانواده و پیشگیری از طلاق و سایر مشکلات خانوادگی به جای درمان
  • ارائه یک فهرست از نقاط ضعف و قوت ازدواج احتمالی آینده و تهیه یک برنامه بر اساس آن برای مشاوره پیش از ازدواج، به طور مثال مشاور براساس این برنامه ممکن است به زوجین بگوید که لازم است در یک کارگاه برای آموزش مهارت های حل اختلاف و یا یک کارگاه مهارت گفتگوی زوجین شرکت کنند.
  • ایجاد آمادگی در زوجین برای برخورد با مسائل و مشکلات احتمالی زندگی مشترک و ایجاد شناخت و آگاهی در آن ها نسبت به نقاط ضعف و قوت یکدیگر یکی دیگر از اهداف مشاوره قبل ازدواج است
  • واقعیت این است که اکثر مراجعین اطلاعات و شناخت لازم نسبت به یکدیگر را دارند، اما در فرایند تصمیم گیری صحیح مشکل دارند و ملاک های ازدواج را نمیدانند، مشاور در این فرایند به آن ها کمک می کند.

به همین خاطر تاکید زیادی بر شناخت مزایای مشاوره پیش از ازدواج می شود تا زوجین به خواست خودشان در جلسات حضور پیدا کنند.

اصول اخلاقی مشاوره پیش از ازدواج چیست؟

حالا که می دانیم تعریف مشاوره پیش از ازدواج چیست و چه کاربردی دارد، باید به مسائل مهم تری از آن پرداخته شود.

مشاور باید در فرایند مشاوره کاملا بی طرف باشد و هر دوی زن و مرد به یک اندازه در مشاوره اهمیت دارند و مشاور نباید قضاوت اخلاقی انجام دهد. در مشاوره پیش از ازدواج مشاور حق ندارد منافع یک مراجع را فدای دیگری کند، هر دوی زن و مرد به یک اندازه حق دارند از یک ازدواج خوب و سالم برخوردار باشند. زوجین تنها برای این به مشاور قبل ازدواج مراجعه می کنند که ببینند آیا می توانند ازدواج خوبی داشته باشند یا خیر، به همین دلیل مشاور قرار نیست تشخیص بیماری روانی خاصی را روی مراجعین انجام دهد.

گاهی فردی ممکن است نشانه های یک اختلال روانی خاص را داشته باشد و مشاور هم متوجه آن بشود در این حالت مشاور حق ندارد برچسبی به فرد بزند، به طور مثال نباید به مراجع یا همسر احتمالیش بگوید که دارای وسواس است. مشاور به جای اینکه برچسب وسواس به مراجع بزند وظیفه دارد رفتارهای یک فرد وسواسی را برای زوجین به روشنی توضیح دهد، به آن ها بگوید که این رفتارها در کدام بخش از زندگی و چه زمان هایی می تواند برایشان ایجاد مساله کند، چگونه باید با این مساله کنار بیایند و مهارت رفتار حرفه ای در رابطه با این مساله را به آن ها آموزش دهد.

یک مشاوره پیش از ازدواج هر چقدر هم که خوب و حرفه ای انجام شود باید این نکته را در نظر بگیرید که انسان ها دائما در حال رشد، تغییر و تکامل شخصیتی هستند ممکن است زن و مرد در آن بازه ای که به مشاور مراجعه می کنند گزینه های مناسبی برای یکدیگر باشند اما در آینده و در فرایند زندگی دچار اختلاف و مشکل شوند که امری کاملا طبیعی است.

مزایای مشاوره قبل ازدواج چیست

وظیفه مشاور قبل ازدواج چیست؟

مشاور وظیفه دارد به زوجین توضیح دهد که زندگی بدون مشکل و مساله وجود ندارد و دیدگاه کمال گرایانه به ازدواج و زندگی مشترک نداشته باشند. در صورتی که مشاوره به صورت گروهی انجام می شود بهتر است مواردی مثل تفکیک زوجین، انتخاب مشاور از جنس موافق و انجام مشاوره انفرادی در کنار مشاوره گروهی هم در نظر گرفته شود.

انواع تست های مشاوره پیش از ازدواج

با توجه به تعریف مشاوره پیش از ازدواج که در بالا دادیم، در طی روند جلسات تست هایی از زوجین گرفته می شود تا دقت کار بالاتر برود. به همین خاطر باید با انواع تست مشاوره قبل ازدواج آشنا شوید.

1- تست شخصیت شناسی  MBTI  

تست MBTI یکی از پرسشنامه های روانسنجی است که توسط مشاورین پیش از ازدواج استفاده می شود. این تست ویژگی های شخصیتی، اولویت های افراد و نقاط ضعف و قوت آن ها را بررسی می کند. تست MBTI توسط ایزابل مایرز و مادرش کاترین بریگز بر اساس نظریه شخصیت کارل یونگ طراحی شده است. وقتی افراد از صفات و ویژگی های شخصیتی، علایق و خواسته های خود و دیگران اطلاع داشته باشند، انتخاب های بهتری می توانند انجام دهند.

چهار ویژگی اصلی توسط تست MBTI مورد بررسی قرار می گیرد که عبارت اند از:

  1. برون گرایی و درون گرایی
  2. حسی یا شهودی
  3. منطقی یا احساسی
  4. قضاوت گر یا ادراکی

بر اساس این چهار معیار اصلی 16 مدل مختلف شخصیت با عناوین بازپرس، صنعت گر، محافظ، هنرمند، متفکر، معمار، میانجی گر، حامی، مراقب، بازیگر، کارگردان، متقاعدگر، فرمانده، مناظره گر، بخشنده و قهرمان بدست می آید.

2- تست شخصیت 16 عاملی کتل

این پرسشنامه توسط ریموندکتل طراحی شده است. کتل در تحقیقات خود متوجه شد که ویژگی های شخصیتی افراد را بر اساس یکسری روش های آماری مانند تحلیل عاملی می توان بررسی کرد. او بر اساس این تحقیقات موفق به ساخت پرسشنامه ای 16 عاملی شد که 178 جمله در مورد ویژگی های شخصیتی افراد در بر دارد. از جمله کاربرد های این تست استفاده در زمینه استخدام پرسنل، انتخاب شغل، انتخاب رشته تحصیلی و مشاوره پیش از ازدواج است.

16 بعد اصلی که در پرسشنامه شخصیت کتل مورد بررسی قرار می گیرد عبارت اند از:

  1. مردم آمیزی در برابر مردم گریزی
  2. استدلال انتزاعی در برابر استدلال عینی
  3. پایداری هیجانی در برابر ناپایداری هیجانی
  4. سلطه گری در برابر سلطه پذیری
  5. سرزندگی در برابر دل مردگی
  6. با وجدان در برابر مصلحت گرا
  7. جسور در برابر ترسو
  8. حساس و نرمخو در برابر غیرحساس و یک دنده
  9. بدگمان در برابر خوش باور
  10. خیال پرداز در برابر اهل عمل
  11. صراحت در برابر محافظه کاری
  12. بی اعتمادی اضطرابی در برابر اعتماد توام با آرامش
  13. تجربه گرا در برابر محافظه کار
  14. خودکفا در برابر متکی به دیگران
  15. مهار اراده در برابر لذت گرا
  16. مضطرب در برابر آرام

مشاوره پیش از ازدواج غیرحضوری در سایت ویکی روان

مهم ترین رسالت مشاورین و جامعه روانشناسی این است که افراد بدانند منظور از مشاوره پیش از ازدواج چیست و چه مسائلی در حین جلسات مورد بررسی قرار می گیرد. حالا که با کاربرد و تعریف مشاوره قبل ازدواج آشنایی پیدا کردیم، پیشنهاد می کنیم در صورت نیاز حتما برای برگزار جلسات مشاوره غیرحضوری قبل ازدواج به سایت ویکی روان مراجعه کرده و از خدمات مشاوره  این مجموعه استفاده نمائید.

از امکانات این مجموعه می توان به مشاوره روانشناسی تلفنی، تصویری و تایپی نام برد که تمام فارسی زبانان از سراسر دنیا می توانند از آن بهره ببرند. برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو وقت مشاوره با شماره تلفن 91099110-021 تماس بگیرید.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت