در گفتوگوی نبض بازار با عضو کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران:
افزایش نرخ دلار ناشی از تقاضای موثر نیست
علی نقیب در گفتگو با نبض بازار درباره ریشهها و دلایل رشد قیمت دلار در بازار ارزی کشور، اظهار کرد: سیاستهای پولی و مالی کشور به طور معمول توسط بانک مرکزی تعیین و تنظیم میشود، بعید به نظر میرسد که کشور با تقاضای ارزی بالاتری مواجه شده باشد. اتفاقی به وجود نیامده که خرید ارزی خاصی صورت گرفته و نیاز ارزی کشور را بالاتر برده باشد؛ بنابراین شرایط به وجودآمده برای بازار ارز ناشی از تقاضای موثر نیست.
رشد قیمت دلار به دنبال سرگردانی نقدینگی پس از خروج از بورس
عضو کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: بخشی از سرمایهگذاران از شرایط اقتصادی ناامید شدهاند. برخی از سهامداران سهام خود را در بورس عرضه کرده و تشکیل صف دادهاند و با خروج سرمایهها از بورس، نقدینگی سرگردان به دنبال بازارهای جدید، راهی بازار ارزی و طلا و سکه شده و موجب رشد قیمت دلار شد.
واکنش شدید بازار ارز به توقف در مذاکرات برجامی
وی ادامه داد: به نظر میرسد گشایش سیاسی خاصی به زودی و در میانمدت برای کشور به وجود نیاید و به نوعی توقف در مذاکرات ایجاد شده است. این اخبار این علامت را به بازار داده است که در روندهای اقتصادی نیز تغییر عمدهای به وجود نمیآید و طبیعی است که بازار ارز نیز واکنش شدیدی به این شرایط نشان داده است.
افزایش قیمت تمامشده تولید با افزایش نرخ ارز
نقیب درباره تاثیرات نرخ ارز بر معیشت مردم و شرایط فعالیت تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی، خاطرنشان کرد: افزایش نرخ ارز به طور معمول شرایط پیچیدهای را در کشور ایجاد میکند. اثرات تورمی این افزایش نه تنها بر واردات مواد اولیه مورد نیاز که بر تمامی فعالیتهای اقتصادی و کسب و کارها، تاثیرات منفی به دنبال داشته و موجب افزایش قیمت تمامشده خواهد شد.
دولت، برای جلوگیری از افزایش مشکلات معیشتی مردم نرخ ارز را کنترل کند
وی تاکید کرد:دولت با توجه به مشکلات معیشتی بسیاری که برای بخش مهمی از طبقات جامعه وجود دارد باید تلاش کند با اتخاذ تدابیر و راهکارهایی از افزایش نرخ ارز جلوگیری کند.
افزایش نرخ ارز به معنای بهترشدن شرایط صادرکنندگان نیست
عضو کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی درباره وضعیت صادرات به دنبال افزایشهای شدید نرخ ارز نیز اظهار کرد: افزایش نرخ ارز به معنای بهترشدن شرایط صادرکنندگان نیست و تولید صادراتی با هزینههای تمامشده بالاتری مواجه خواهد شد.
نیاز اقتصاد به نرخ ارز یکسان و باثبات
وی ادامه داد: مهمترین مسئله برای فعال اقتصادی تثبیت نرخ ارز و قیمتها است، اگر بتوان یک نرخ ارز یکسان و مناسبی را در کشور برای مدت زمانی طولانی تثبیت کرد در اینصورت است که تولید و صادرات، شرایط بهتری خواهند داشت.
رشد تولید و صنعت در سالهای نرخ ارز باثبات
وی با بیان اینکه در گذشته، سالیان سال نرخ ارز ثابت بوده است، اظهار کرد: در شرایط تثبیت نرخ رشد اقتصادی بود که بسیاری از صنایع در کشور رشد کرد و کسب و کارها نیز شرایط بهتری را تجربه کردند.
نقیب با تاکید بر اینکه دولت باید در جهت ارز تک نرخی و ثبات بازار ارزی در کشور گامهای جدی بردارد، تصریح کرد: این شرایط نیازمند آن است که بسیاری از سیاستهایی که در کلان اقتصاد شرایط بیثباتی را موجب میشوند، کنترل کند.
دیدگاه تان را بنویسید