تالارپشتی: خودروسازان را خصوصی کنید، اما به راهش نه غلط/ وزیر صمت باید در خصوص چگونگی واگذاری خودروسازان جوابگو باشد
به گزارش نبض بازار بنگاه داری در صنعت خودرو یا همان دولتی ماندن شرکتها تازگی ندارد و چند سالی است وزرای صمت با هر رفت و آمد وعده خصوصی سازی را میدهند، چند وقتی هم هست که فاطمی امین برای تحقق وعده هایش، اقدام به واگذاری خودروسازان دولتی کرده، اما نحوه این خصوصی سازی متفاوت کل دنیاست.
بر اساس این تصمیم قرار شده ایران خودرو به صورت تکه تکه به فروش رود و کلا مجزا شود، یعنی در کل دنیا خودروسازان خصوصی میشوند تا ادغام شوند، اما در ایران منهدم میشوند.
کارشناسان میگویند خروج دولت از خودروسازان و واگذاری دو شرکت ایران خودرو و سایپا باعث حل بسیاری از مشکلات صنعت خودرو میشود، اما نحوه واگذاری آن بسیار مهم است که امیر حسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو میگوید اصلاحاتی مثل واگذاری سهام دولت در خودروسازی به بخش خصوصی واقعی، شکستن انحصار و ایجاد رقابت میتواند صنعت خودروسازی کشور را مانند صنایع خودروسازی کشورهای مختلف از جمله کشورهای پیشتاز آسیایی رو به رشد قرار دهد.
نمایندگان مجلس نیز بر نحوه واگذاری خودروسازان تاکید دارند چرا که این کار میتواند آینده این صنعت را رقم بزند؛ عزتالله اکبری تالارپشتی رئیس سابق کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی میگوید: چندین سال است که بحث خصوصی سازی خودروسازان مطرح شده است، اما هر وزیری که وارد وزارت خانه شد اقدام جدی در این خصوص انجام نداد.
تالارپشتی گفت: مجلس در حوزه نظارتی اعلام کرده یا دولت باید خودروساز شود یا هر چقدر سهام دارد، همان قدر در امور این شرکتها دخالت کند و یا کلا آن را واگذار به بخش خصوصی کند و نقش نظارتی و حاکمیتی خود را اعمال کند.
رئیس سابق کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: فاطمی امین وزیر صنعت نیز وعدههایی در خصوص خصوصی سازی خودروسازان داده است، اما چگونگی انجام این کار نیز مهم است؛ خودروسازان ما در شرایط نابسامانی به سر میبرند و باید این وضعیت را سامان داد.
به گفته، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، دولت معتقد است دو شرکت خودروسازی را نمیتوان به صورت دولتی اداره کرد و باید هرچه سریعتر این دو بنگاه خصوصی شوند.
تالارپشتی گفت: خودروسازان چند سال است با استفاده از انواع رانت ها، حیاط خلوتها شده اند و هیچگاه نیز رضایت عمومی را دربر نداشته اند. برای اینکه وضعیت این شرکتها عادی شود باید مثل بنگاههای خصوصی اداره شوند تا بتوان به آنها به چشم بنگاه اقتصادی موفق نگاه کرد.
به گفته او اگر بر اساس قانون سهام ۲ خودروساز واگذار شود، مجلس دخالتی در نحوه واگذاری آن نخواهد داشت؛ وزیر صمت نیز باید سازوکاری برای واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا داشته باشد تا شاهد پیشرفت باشیم نه پسرفت.
تالارپشتی معتقد است، در این که بعضیها میگویند اگر خودروسازی را کنار بگذاریم و با همین هزینههای سوخت و موارد دیگر میتوانیم هزینه نیروهای انسانی را بدهیم این نگاه سطحی است بنابر این با خصوصی سازی بخش خودرو سازی میتوان به آینده این صنعت در کشور خوشبین بود.
دیدگاه تان را بنویسید