​منتظر افزایش قیمت مرغ باشیم؟ | قیمت مرغ در بازار اعلام شد

کد خبر: 1142659

قیمت مرغ متاثر از دلایل مختلف در استان های کشور با نرخ های متفاوتی به فروش می رسد به طوری که بر اساس مشاهدات میدانی این محصول با وجود داشتن نرخ مصوب ۳۱ هزار تومانی ۳۰ تا ۳۷ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.​

​منتظر افزایش قیمت مرغ باشیم؟ | قیمت مرغ در بازار اعلام شد

قیمت مرغ و گوشت یکی از خبر هایی است که مردم تقریبا هر روز با آن سرو کار دارند؛ قیمت مرغ برای برخی از خانوار ها از اهیمت بالایی برخوردار است، چرا که قوت قالب این خانواده ها از گوشت مرغ تامین می شود. توزیع به موقع می تواند در تنظیم قیمت مرغ موثر است. برخی از مواقع با بروز بیماری های مختلف و یا عوامل گوناگونی ممکن است؛ طیور دچار بیماری می شوند و میزان عرضه به بازار کم می شود. از همین رو قیمت مرغ با افزایش رو به رو می شود. برای اطلاع از جدید ترین و به روز ترین خبر ها درباره قیمت مرغ با ما همراه باشید.

عدم اعلام قطعی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نهاده های دامی یا عدم حذف آن برای سال ۱۴۰۱ و مشکلات حمل و نقل مرغ از استان های همجوار به استان‌هایی که تولید کمتری در مقایسه با مصرف دارند (مانند استان تهران) و تعطیلی برخی از کشتارگاه ها (با وجود اعلام عدم تعطیلی) باعث گرانی مرغ در برخی از استان ها از جمله شهر تهران شده است.

بنابر این گزارش وزارت جهاد کشاورزی قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ را ۳۱ هزار تومان اعلام کرده است اما مشاهدات میدانی نشان می دهد که این محصول در شهر تهران ۳۷ هزار تومان است اما قیمت این محصول در استان های دیگری مانند شهرکرد و کوهرنگ ۳۰ هزار تومان به فروش می رسد.

یکی از فروشندگان این محصول در کوهرنگ در این ارتباط می گوید: حدود ۴ ماه است که قیمت مرغ ثابت است و به قیمت هر کیلوگرم ۳۰ هزار تومان به فروش می رسد.

عباس عسکرزاده معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اما در این ارتباط در پاسخ به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: حداکثر قیمت مرغ در استان‌های مختلف کشور ۳۱ هزار تومان است و این محصول در برخی از استان‌های کشور  به قیمت کمتری نیز فروخته می‌شود.

وی افزود: این نرخ با در نظر گرفتن سود متعارف برای تولید کننده و توزیع کننده است که وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سازمان تعزیرات حکومتی و بازرسی بر این قیمت‌ها نظارت دارد.

 معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: از ابتدای قبول مسئولیت بازار محصولات کشاورزی بر اساس قانون انتزاغ، ۳۶۷ هزار بازرسی و نظارت بر واحد های صنفی داشته ایم که کمتر از ۱۰ درصد آنها منجر به تشکیل پرونده شده است.

وی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در تعطیلات نوروزی تعطیل نیست و به صورت شبانه روزی بر بازار محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی نظارت دارد؛ در بازار مرغ و تخم مرغ نیز با وجود مشکلاتی که برای حمل و نقل وجود داشت نیاز استان های مختلف تامین و کمبود های مقطعی از استان های همجوار تامین شد.

عسکرزاده گفت: گزارش از گران فروشی مرغ در بازار نداشتیم و تنها در مواردی شاهد گران فروشی مرغ های بسته بندی شده بودیم که با وحدهای متخلف نیز برخورد صورت گرفت.

قیمت مرغ گران می شود؟

رضا سالمی گفت: با توجه به مازاد تولید مرغ در واحدهای مرغداری، پشتیبانی امور دام در راستای‌حمایت از مرغداران اقدام به خرید مرغ با نرخ ۳۰ هزار تومان و نژادآرین ۳۳ هزار و ۴۰۰ تومان کرده است.

سالمی می‌گوید: خرید حمایتی مرغ تا پایان اردیبهشت ادامه دارد. طبق برنامه وزارتخانه، صادرات مرغ بعد از تکمیل ذخایر پشتیبانی امکان‌پذیر خواهد بود.

بنابر آمار اعلامی اتحادیه و تشکل‌های مرغداران روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تن مرغ در سطح کشور عرضه می‌شود که با وجود کاهش تقاضا و مازاد عرضه، نرخ مرغ به کمتر از نرخ مصوب در بازار رسیده است.

بسیاری از کارشناسان صنعت طیور اذعان می‌کنند که با وجود افزایش هزینه‌های تولید و کاهش نرخ مرغ طی هفته‌های اخیر به کمتر از نرخ مصوب، خرید حمایتی پشتیبانی امور دام روزانه به ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن باید برسد یا صادرات مرغ در دستور کار قرار گیرد.

کاهش تقاضا و افزایش تولید، عامل پایین بودن قیمت مرغ

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی، کاهش تقاضا و افزایش تولید را از علل پایین بودن نرخ مرغ زنده وگوشت مرغ دانست و اظهارکرد: ادامه این روند ضرر مرغداران را در پی خواهد داشت، زیرا اکنون براساس مولفه‌های تولید و نرخ تورم نرخ تمام شده مرغ زنده در هر کیلوگرم ۲۰ درصد افزایش یافته است.

وی اضافه‌کرد: از مصوبه قیمت‌گذاری سال گذشته دولت تاکنون نرخ مولفه‌های تولید از جمله نهاده‌های ذرت و سویا، جوجه یکروزه گوشتی، دارو، واکسن و دستمزد کارگری افزایش یافته است؛ به طور مثال نرخ مصوب جوجه یکروزه ۶ هزار تومان است اما تولیدکنندگان آن را بالای ۱۰ هزارتومان خریداری می‌کنند.

نامه اصلاح نرخ مرغ برای سال ۱۴۰۱ به قرارگاه امنیت غذایی ارسال شد

اسدالله نژاد گفت: هفته گذشته نامه آنالیز قیمتی مرغ زنده و گوشت مرغ برای اصلاح و تغییر نرخ به قرارگاه امنیت غذایی ارسال شد.

گران شدن قیمت مرغ ناشی از تخلف واحدهای عرضه

وی افزود: اکنون نرخ مرغ زنده و گوشت مرغ زیر نرخ مصوب دولت است و هرگونه گرانفروشی در واحدهای عرضه به معنای تخلف است، همان‌گونه که در ایام نوروز نرخ مرغ زنده درب واحدهای تولیدی طبق نرخ مصوب به فروش می‌رسید اما در سطح بازار نرخ به ۴۰ هزار تومان نیز رسیده بود.

وی از واحدهای نظارتی خواست تا علاوه بر نظارت واحدهای تولیدی تا کشتارگاه ها، فرآیند عرضه گوشت مرغ را از کشتارگاه‌ها تا زمانی که به‌دست مصرف‌کنندگان برسد مورد کنترل جدی قرار دهند تا برخی سودجویان و متخلفان از وضعیت بازار سوء استفاده نکنند.

بررسی میدانی خبرنگار ما نشان می‌دهد که نرخ هر کیلوگرم گوشت مرغ در مراکز عمده فروشی و میادین میوه تره بین ۲۷ هزار و ۵۰۰ تا ۲۹ هزار تومان است، اما در سطح بازار و خرده فروشی‌ها از ۲۹ تا ۳۵ هزار تومان نیز عرضه می‌شود.

طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی سالیانه حدود ۲.۷ میلیون تن گوشت مرغ در کشور تولید و عرضه می‌شود.

قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب رسید

یوسف خانی گفت: با توجه به مازاد تولید و کاهش تقاضا، هر کیلو مرغ حدود ۴ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب در اکثر واحدهای مرغداری عرضه می‌شود.

مهدی یوسف خانی گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید، مرغ کماکان کمتر از قیمت مصوب عرضه می‌شود و قیمت کنونی هر کیلو ران مرغ ۲۷ هزار تومان، سینه مرغ ۵۳ هزار تومان و فیله مرغ ۶۵ هزار تومان است.

یوسف خانی می‌گوید: با توجه به کاهش تقاضا پیش‌بینی می‌شود که قیمت مرغ تا پایان ماه رمضان نوسانی نداشته باشد.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ در اکثر خرده فروشی ها ۲۷ هزار تا ۲۹ هزار تومان است.

با توجه به افزایش میزان جوجه ریزی و مازاد تولید، پشتیبانی امور دام برای کاهش جبران زیان مرغداران اقدام به خرید حمایتی مرغ کرده است چرا که بنابر آمار اعلامی روزانه بالای ۷ هزار و ۵۰۰ تن مرغ توزیع می‌شود که بدلیل کاهش تقاضا، یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ تن مازاد بر نیاز کشور است.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت