هاشمی: کارگزاران برای انتخابات 1400 کاندیدا دارد

کد خبر: 1049011

محسن هاشمی در رابطه با نحوه حضور حزب کارگزاران در انتخابات ریاست جمهوری 1400 گفت: «حزب کارگزاران کاندیدا خواهد داشت اما تمایل دارد بصورت ترکیبی و جبهه‌ای در انتخابات فعالیت کند».

هاشمی: کارگزاران برای انتخابات 1400 کاندیدا دارد

رییس شورای شهر تهران گفت: زمانی که در کشور دو جناح چپ و راست وجود داشت و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به عنوان رییس جمهور انتخاب شدند، صراحتا عنوان کردند که چهره‌ای جناحی نیستند و با نیروهای توانمند دوجناح کار خواهند کرد.
او افزود: وقتی به کابینه نخست ایشان نگاه می کنید کاملا این موضوع مشهور است که میانه روهای هر دوجناح حضوری پررنگ دارند، ایشان در سال ۱۳۸۴ نیز ایده اعتدال را به عنوان چکیده تفکرات خود مطرح کردند که آقای روحانی از ایده ایشان در سال ۱۳۹۲ استفاده کرد.

هاشمی گفت: نگرش آیت‌الله‌ هاشمی‌رفسنجانی به مفهوم میانه‌روی به عنوان رویکرد سیاسی ومدیریتی خود یک سلیقه و نظر شخصی نبود، بلکه براساس شناخت ایشان از نگاه اسلام به امور شکل گرفته بود که در آیه "وجعنا کم امت وسطا" که امت اسلامی را امتی میانه و میانه‌رو توصیف کرده است، به صراحت طرح شده است.

او افزود: میانه روی، متعلق به یک جناح یا حزب خاص نیست، میانه روی یک رویکرد است، در یک جناح یا حزب سیاسی، نیروها ممکن است گرایشات متفاوتی به لحاظ شدت رفتار ومواضع داشته باشند که یک طیف را شکل می دهد، میانه روی به معنای پرهیز از افراط وتفریط در مواضع است.

هاشمی گفت: نیروهایی که براساس عقلانیت و منطق و بدور از هیجانات رفتار می کنند وتصمیم می گیرند می توانند به توسعه کشور در یک فضای کلان کمک کنند هرچند که گرایشات متفاوت سیاسی داشته باشند.

او افزود: علل افت مشارکت در انتخابات اخیر نیاز به تامل و تحلیل عمیق و علمی دارد و قطعا عوامل مختلفی روی آن موثر بوده است، شاید مهمترین علت ناامیدی مردم از اصلاح امور و وضعیت سخت اقتصادی جامعه است.

هاشمی گفت: بدلیل تحریم و رکود، بیش از شش دهک در محدود خط فقر قرار گرفته اند، ارزش پول ملی ظرف سه سال یک هفتم شده است و سفره خانوار با کاهش محسوسی مواجه گردیده است، عوامل سیاسی، اجتماعی وفرهنگی نیز قطعا تاثیراتی در کاهش مشارکت دارند.

هاشمی گفت: مهمترین پیام کاهش مشارکت ناامیدی مردم به کاهش مشکلات آنها از طریق صندوقهای رای است که این احساس و کاهش امید واعتماد عمومی، برای حاکمیت و حتی خود جامعه بسیار خطرناک است وباید حتما شکاف بوجود آمده که موجب این احساس شده است ترمیم گردد.

او افزود: ناکارآمدی در سه قوه یکی از علل کاهش مشارکت است، در طول دهه اخیر، هر دوجناح در دولت، مجلس و دستگاه‌های دیگر مسئولیت داشته‌اند و به علل مختلف نتوانسته اند، رضایت جامعه را کسب کنند، اما مسایل خارج از کنترل جناح‌های سیاسی، نظیر بدعهدی و یکجانبه‌گرایی ترامپ در سه سال آخر دولتش هم در مشکلات ما بسیار موثر بود و این رفتار نه تنها در رابطه با ایران، بلکه سایر حوزه‌های سیاست خارجی و مسایل داخلی آمریکا را نیز دچار چالش کرد.

هاشمی گفت: افکار عمومی متوجه این اتفاقات خارجی هست و انتظار ندارد که مسئولان تسلیم شود اما انتظار دارد حداقل بخشی از مشکلات که ریشه داخلی دارد و کم هم نیست اقداماتی که می توان با همت داخلی، در کشور فضای اشتغال ورونق ایجاد کرد، حل شود، از طرف دیگر وقتی با حریف بی منطقی مانند ترامپ مواجه هستیم باید مراقبت بیشتری نسبت به حرکات و اقدامات خود داشته باشیم و به سوی تنش‌زایی و ماجراجویی حرکت نکنیم مردم انتقادی نسبت به اظهارات برخی مسئولان وچهره‌های سیاسی داشتند که با عدم توجه کافی به حساسیت‌ها وپیامدها، موجب ایجاد مشکل در معیشت آنها می شد.

او افزود: جمع‌بندی صورت‌گرفته در کمیته سیاسی و شورای مرکزی کارگزاران تاکنون این بوده است که اولا رویکرد حزب در انتخابات برنامه محور است و برهمین اساس برنامه حزب در حال تدوین است و از کلیه کاندیداهای همسو نیز درخواست داریم برنامه‌های خود را جهت بررسی و انسجام بیشتر ارائه کنند.

هاشمی گفت: ثانیا حزب کارگزاران کاندیدا خواهد داشت اما تمایل دارد بصورت ترکیبی و جبهه‌ای در انتخابات فعالیت کند، یعنی اگر سایر کاندیداها تمایل به مشارکت وهمکاری داشته باشند در یک جریان منسجم با یکدیگر تعامل کنند و پس از تایید صلاحیتها و مشخص شدن کاندیداهای قطعی، کاندیداهای همسو با یکدیگر ائتلاف کنند و آرا را تجمیع نمایند.

او افزود: در یک نظام مردمسالار، قهر بخشی از جامعه با صندوق به معنای تضعیف نهاد انتخابات، کاهش کارآمدی حاکمیت وتضعیف جامعه ونهادهای مدنی است، پس همه دراین قهر بازنده اند و منافع ملی کشور آسیب می بیند.

هاشمی گفت: برای جلوگیری از این اتفاق و پیامدهای آن، باید هر بخش موثر وظیفه خود را انجام دهد، طبیعتا احزاب، گروه‌های سیاسی، جامعه مدنی و رسانه‌ها بخشی از راه‌حل هستند، اما جامعه برای دریافت پیام امید و ترغیب به مشارکت در انتخابات منتظر اقدامات و تصمیمات معنادار از سوی حاکمیت نیز هست.

او افزود: یکی از علل فضای سردبودن سیاسی در ۵ ماه مانده به انتخابات، عدم مخابره همین پیام است که البته هنوز هم دیر نشده و رسانه ملی، مسئولان نظام و سه قوه می‌توانند فضای مثبت را در جامعه ایجاد کنند.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت