واکنش‌ها به تصمیم آمریکا برای خروج از «معاهده آسمان‌های باز»

کد خبر: 995623

تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از «معاهده آسمان‌های باز» با واکنش‌هایی در دنیا روبه‌رو شده است.

واکنش‌ها به تصمیم آمریکا برای خروج از «معاهده آسمان‌های باز»

خبرگزاری فارس: تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا با واکنش‌هایی در دنیا روبه‌رو شده است.

روسیه در واکنش به این تصمیم خروج آمریکا از معاهده آسمان‌های باز را ضربه‌ای به امنیت اروپا توصیف کرده است.

سران کشورهای عضو ائتلاف ناتو هم گفته‌اند نشستی را با هدف بررسی این تصمیم دولت آمریکا برگزار خواهند کرد.

دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» روز پنجشنبه شرکای بین‌المللی این کشور را از قصد واشنگتن برای خروج از معاهده «آسمان‌های باز» مطلع کرده است.

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، این معاهده به کشورهای عضو اجازه می‌دهد از حریم هوایی یکدیگر برای پروازهای تجسسی استفاده کنند.

دولت آمریکا پیش از این روسیه را به نقض این معاهده متهم کرده و گفته به این دلیل خواستار خروج از آن است.

رسانه آمریکایی گزارش داده خروج از این توافق احتمالاً به تنش‌ها در روابط با مسکو دامن زده و واکنش متحدان اروپایی و همچنین برخی از اعضای کنگره را به همراه خواهد داشت.

مسکو پیش از این اتهامات آمریکا در زمینه نقض این توافق را رد کرده است. سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه روز دوم اردیبهشت‌ماه فت: «کارشناسانی که اوضاع را رصد می‌کنند بر این باور هستند که واشنگتن از قبل تصمیمش (برای خروج از معاهده آسمان‌های باز) را گرفته است و به نظر ما هم بخشهای قابل ملاحظه‌ای از واقعیت در این گمانه‌زنی‌ها وجود دارد. ما هم بر اساس تماسهایمان با آمریکایی‌ها، کشورهای عضو ناتو و دیگر اعضای معاهده آسمان‌های باز به همین نتیجه رسیده‌ایم».

وی افزود: «واکنش ما به تصمیم از قبل برنامه ریزی شده و محتمل واشنگتن به نحوه اجرای آن و اینکه دقیقا معنای تصمیم آنها چیست بستگی خواهد داشت و قطعا خواهیم دید که آیا دیگر متحدان واشنگتن در ناتو از این کشور دنباله روی می‌کنند یا خیر».

معاهده آسمان‌های باز توافقنامه‌ای بین ۳۵ کشور جهان در خصوص اجازه پرواز هواپیماهای جاسوسی و تجسسی بر فراز مناطق کشورهای عضو این معاهده است.

روسیه و آمریکا جزو اولین کشورهایی بودند که این معاهده را تصویب کردند؛ معاهده‌ای که در سال ۱۹۹۲ امضا شد و از اول ژانویه ۲۰۰۲ اجرایی شد.

هدف این معاهده ایجاد درکی متقابل و اطمینان‌بخشی به کشورهای امضاکننده در خصوص تحرکات و فعالیت‌های نظامی که ممکن است باعث نگرانی شود، بوده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت