ترامپ به دنبال تشدید درگیری با چین به روش‌های مختلف

کد خبر: 991742

هرچند که تنش‌های آمریکا و چین به دوران قبل از کرونا باز می‌گردد، اما آمریکا با مقصر دانستن چین به عنوان منشأ اصلی ویروس کرونا و به کار بردن دیگر تاکتیک‌ها به دنبال افزایش تنش‌ بیشتر با این کشور است.

ترامپ به دنبال تشدید درگیری با چین به روش‌های مختلف

خبر‌گزاری فارس: «گلو‌بال ریسرچ» در یادداشتی که روز گذشته منتشر شد، با اشاره به قدرت‌های هژمونی در جهان که قوانین و اهداف خاص خود را پیگیری می‌کنند و بدین طریق از مردم خود سوء‌استفاده می‌کنند، نوشت، آمریکا به دنبال راه‌اندازی جنگ غیرمجاز علیه کشورهای مستقلی است که تحت کنترل ایالات متحده نیستند، این کشور همچنین می‌خواهد آنها را به کشورهای فرعی که تحت لوای خودش هستند تبدیل کنند.

به نوشته وبگاه گلوبال ریسرچ، آمریکا در دوران بعد از جنگ جهانی دوم استراتژی خود را به طور گسترده از دست داده است. اکثر کشورهایی که آمریکا هدف قرار داده است، کشور‌هایی مانند روسیه، چین، ایران کوبا، کره شمالی، سوریه و ونزوئلا تحت کنترل آمریکا نیستند. در زمان فروپاشی اقتصادی آمریکا با حدود 38 درصد آمار بیکاری، وخیم‌تر شدن اوضاع برای مردم عادی آمریکا که بهتر نیز نخواهد شد و بی‌تفاوتی دولت ترامپ نسبت به سلامتی و آسایش مردم، تندرو‌های دولت همه تقصیر‌ها را گردن چین انداخته‌اند تا سوء‌مدیریت خود را به اهداف مورد علاقه خود سوق دهند.

براساس گزارش رسانه‌های مستقر در آمریکا، این افراد نسبت به سیاست‌های چین سخت‌تر شده‌اند.

واشنگتن پست به نقل از «مشاور ارشد» رژیم بدون نام «ترامپ»، اظهار داشت «مجازات چین قطعاً در ذهن دونالد ترامپ است.» این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: «مقامات ارشد آمریکا بررسی خود برای مجازات چین یا درخواست غرامت مالی از این کشور را به دلیل طرز مدیریت این کشور در مقابله با کرونا آغاز کرده‌اند.»

طبق گزارش‌ها، طرح‌هایی برای خلع مصونیت حاکمیتی چین به وجود آمده‌اند تا واشنگتن، ایالت‌ها، نهاد‌ها و اشخاص آمریکایی بتوانند از این کشور برای آسیب‌هایی که بر اثر گسترش ویروس کرونا به وجود آورده، شکایت کنند، موضوعی که پکن هیچ ارتباطی با آن ندارد و در صورت ایجاد دعوی قضایی برای شکایت، کار به جایی نمی‌رسد.

«اسکات کندی»، تحلیلگر امور سیاست خارجی در این باره اظهار داشت: «احتمال اینکه چین به پرداخت تاوان راضی شود صفر است.» با این وجود، ترامپ می‌گوید که آمریکا ممکن است صدها میلیارد دلار خسارت از چین دریافت کند، این مسئله به تنهایی روابط دو جانبه‌ای که قبلاً نیز مشکل داشته را خدشه‌دار می‌کند.

گلوبال ریسرچ در ادامه این یادداشت با اشاره به اینکه تاکتیک دیگر آمریکا می‌تواند پیمان‌شکنی در پرداخت بخشی از بدهی‌های آمریکا به چین باشد، نوشت چین بیش از یک تریلیون دلار دارایی وزارت خزانه‌داری آمریکا را در اختیار دارد. اگر اقدام آمریکا اقدام به پیمان‌شکنی علیه هر کشور، نهاد یا شخصیتی دیگر کند، به اعتبار و آبروی خود در بدهی‌های ملی‌اش آسیب‌ خواهد زد.

در ادامه این یادداشت آمده است، کاهش واردات از چین با فشار بر شرکت‌های آمریکایی برای بازگرداندن عملیات‌های خود به داخل آمریکا، ممکن است گزینه احتمالی دیگر آمریکا باشد.

در سالی که به انتخابات منتهی می‌شود و در برهه‌ای که بحران اقتصادی آمریکا در شدید‌ترین حالت خود قرار دارد ترامپ به دنبال این است که مسئولیت‌ آنچه که در کشور رخ داده را از گردن خود باز کند. این راهبرد، اختلاف آمریکا با چین را افزایش می‌دهد و احتمالاً شکست خواهد خورد. تندرو‌هایی مانند «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا و «متئو پوتینگر» مشاور امنیت ملی این کشور به دنبال سیاست‌های سخت علیه چین هستند.

طبق گزارش‌ها، سازمان سیا هنوز نتوانسته شواهدی که نشان می‌دهند منشأ‌ ویروس کرونا در آزمایش‌های چینی بوده را پیدا کند. پکن به شدت این ادعا را انکار می‌کند و می‌گوید آمریکا منشأ ویروس کرونا بوده است.

روز پنج‌شنبه هفته گذشته، دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا عنوان کرد که جامعه اطلاعاتی آمریکا «به طور جدی درباره اینکه آیا بیماری کرونا از طریق تماس با حیوانات بیمار یا در یک آزمایشگاه در شهر ووهان به وجود آمده، به طور جدی بررسی خواهد کرد.»

مدیر این دفتر نیز چین را برای شیوع ویروس کرونا مقصر می‌داند. در مقصر دانستن چین به عنوان منشأ ویرو کرونا، پامپئو پیشگام است و ترامپ و دیگر تندروها در آمریکا مقصر این معضل را چین می‌دانند.

گلوبال ریسرچ در ادامه این یادداشت با اشاره به اطمینان بالای آمریکا در مورد تغییر رژیم در یک کشور نوشت، مقامات آمریکایی عنوان می‌کنند که در مورد تغییر رژیم در هر کشور اطمینان بالا دارند، اما این ادعا به احتمال زیاد جعلی است. حمله آمریکا به چین، روسیه، ایران، سوریه، ونزوئلا و دیگر کشور‌های مستقل به این دلیل است که می‌خواهد این کشور‌ها را تضعیف و منزوی کند و این بخشی از راهبرد آمریکا برای تسلط بر جهان است.

وزارت امور خارجه آمریکا ادعا می‌کند که آمریکا «به دنبال یک رابطه سازنده و نتیجه‌گرا با چین است.» اما واقعیت برعکس است. جنگ ایالات متحده با چین ملتهب‌تر خواهد شد. مقصر دانستن چین برای شیوع ویروس کرونا و اقدامات تهدید‌آمیز و تلافی‌جویانه، آخرین روش‌ها برای تضعیف این کشور هستند. روابط دوجانبه (بین دو کشور) نیازمند تعادل است، اگر اقدامات ضدچینی دولت آمریکا بیش از اندازه شود، ایجاد یک اختلاف شدید ممکن است پیامد‌های غیر‌قابل پیش‌بینی داشته باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت