کرونا در آمریکا/ ترامپ صادرات ماسک را ممنوع کرد
رئیسجمهور آمریکا، با استناد به قوانین دفاعی این کشور با صدور فرمانی صادرات ماسک N95 و دیگر تجهیزات حفاظت شخصی را ممنوع کرد.
کانال ویژه خبری: رئیسجمهور آمریکا، با استناد به قوانین دفاعی این کشور با صدور فرمانی صادرات ماسک N95 و دیگر تجهیزات حفاظت شخصی را ممنوع کرد. ترامپ: اجرای این دستور یکی دیگر از قدمهای دولت آمریکا برای جلوگیری از احتکار، افزایش قیمت و سودجویی از طریق جلوگیری از صادرات است.
کرونا در آمریکا؛ اختلافات در کاخ سفید درباره استفاده از ماسک بالا گرفت
اظهارات ضدونقیض روزهای اخیر رئیسجمهور آمریکا در خصوص لزوم استفاده از ماسک به منظور جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا نمایانگر افزایش اختلافات در کاخ سفید در این خصوص است. روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» در گزارشی به اختلاف شدید در کاخ سفید در خصوص الزامی کردن استفاده از ماسک برای مردم آمریکا اشاره کرد.
طبق این گزارش، «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز گذشته (جمعه) تصریح کرد که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (C.D.C) از تمامی مردم این کشور درخواست میکند تا در هنگام ترک خانههای خود، ماسک به صورتهای خود بزنند اما بلافاصله این پیام را نادیده گرفت و به طور مداوم تکرار کرد که این توصیه اختیاری است و متعهد شد که شخصاً از ماسک استفاده نکند.
ترامپ روز گذشته (جمعه) در آغاز کنفرانس خبری روزانه خود در کاخ سفید گفت: «ماسک داشتن، واقعاً یک امر اختیاری است. میتوانید انجامش دهید، مجبور نیستید ماسک بزنید. من قصد ندارم ماسک بزنم. اما برخی افراد احتمالاً بخواهند ماسک بزنند. اقدام خوبی است. شاید اقدام خوبی باشد. احتمالاً اقدام خوبی است-آنها (مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا) پیشنهاد کردند. این فقط یک پیشنهاد است. اختیاری است».
وی در ادامه افزود: «پوشیدن ماسک صورت در هنگام ملاقات من با رؤسای جمهور، نخستوزیران، دیکتاتورها، پادشاهان، ملکهها-نمیدانم. به نوعی من چنین چیزی را برای خود انجام نمیدهم».
روزنامه نیویورکتایمز با اشاره به اظهارات ترامپ درباره استفاده از ماسک در ملاءعام که به سرعت آن را رد کرد، نوشت که این اظهارات نمایانگر بحثهای فشردهای است که در روزهای گذشته در کاخ سفید در خصوص لزوم پوشیدن ماسک در کاخ سفید انجام گرفته است و مقامهای دولت ترامپ در حال بررسی هستند که آیا باید پوشیدن ماسک را برای همه اجباری کنند یا خیر.
دکتر «استیون چوی» معاون نظام سلامت «ییل نیوهون» و دانشکده پزشکی دانشگاه ییل تأکید کرد که رفتار ترامپ در کنفرانس خبری موجب سردرگمی کادر درمان و مردم آمریکا میشود.
وی توضیح داد: «برای هرکسی به ویژه رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، نادیده گرفتن توصیههای CDC (مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری)، نه تنها غیرمسئولانه بلکه خودخواهانه است».
ترامپ همچنین توصیههای دکتر «آنتونی فوچی» مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی مبنی بر لزوم ماندن تمامی شهروندان آمریکایی در خانه به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را نادیده گرفت و گفت که تصمیمگیری درباره چنین تقاضاهایی به فرمانداران ایالات آمریکا مربوط میشود.
بحث درباره پوشیدن ماسک هم در ملأ عام و هم به صورت خصوصی انجام گرفته است به طوریکه ترامپ به مردم آمریکا گفت آنهایی که به دنبال پیروی از دستور CDC برای پوشیدن ماسک هستند، از یک پارچه یا ماسک صورت و نه از ماسکهای پزشکی و جراحی متعلق به کارکنان بیمارستانها و کادر درمان استفاده کنند.
اظهارات ترامپ در حالی مطرح میشود که مسئولان C.D.C. چندین روز است که ترامپ را تحت فشار گذاشتهاند که به همه افراد حتی آنهایی که سالم هستند توصیه کند تا در هنگام خروج از خانه و حضور در مکانهای عمومی، از ماسک یا یک شال و روسری بعنوان پوششی برای دهان و بینی خود استفاده کنند.
در همین راستا، «جرد پولیس» فرماندار ایالت «کلرادو» در غرب آمریکا از مردم این ایالت خواست تا از ماسکهای خانگی خود یا با روسری اقدام به بستن دهان و بینی خود کنند.
وی در کنفرانس خبری گفت: «شهروندان کلرادو هنگام بیرون رفتن از ماسکهای پارچهای غیرپزشکی یا روسری استفاده کنند. آنها باید دهان و بینی خود را بپوشانند. سپس زمانی که به خانه بازگشتند این ماسکها را با آب گرم بشویند.»
در حالی درخواست مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا برای پوشیدن ماسک در هنگام خروج از خانه افزایش یافته است که طبق جدیدترین آمار و ارقام، ایالات متحده آمریکا با ۲۷۷ هز ار و ۵۲۲ مورد ابتلا به کرونا و هفت هزار و ۴۰۳ مورد فوتی، بالاترین آمار مبتلایان به این ویروس ناشناخته در جهان را به خود اختصاص داده است.
مقامهای محلی نیویورک و لسآنجلس نیز در همین راستا از مردم خود خواستهاند تا در هنگام حضور در ملاء عام، دهان و بینی خود را بپوشانند.
اختلافنظر در خصوص لزوم پوشیدن ماسک در میان مقامهای کاخ سفید کاملاً مشهود است و آنطور که نیویورکتایمز گزارش کرده است، «متیو پاتینگر» معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید که در نشستهای کاخ سفید، از ماسک استفاده میکند، اخیراً به مطالعات و تحقیقاتی اشاره کرده است که استفاده گسترده از ماسک را توصیه میکند و این در حالی است که برخی از مقامهای دیگر کاخ سفید معتقدند که چنین تحقیقاتی افراطی و غیرضروری است.
یکی از مقامهای ارشد مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا ضمن ابراز نگرانی از توصیههای برخی مشاوران ترامپ مبنی بر استفاده از ماسک در «مناطق انتقال گسترده» تصریح کرد که این ویروس در حال حاضر در آمریکا گسترش یافته است و بنابراین پوشیدن ماسک یا دیگر پوششهای صورت در تمامی محلها از جمله محلهایی که ویروس کرونا در آنجا کمتر شیوع پیدا کرده است، میتوان میزان آلودگی را کاهش دهد.
بحث و جدال در خصوص پوشیدن ماسک در ایالات متحده آمریکا در حالی شکل گرفته است که بیمارستانهای سراسر این کشور با بحران کمبود ماسکها به ویژه ماسکهای ان-۹۵ مواجه شدهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در همین راستا گزارش کرد که ماسکها، دستکشها، ونتیلاتورها (دستگاههای تنفس مصنوعی) و دیگر تجهیزات ضروری پزشکی از انبارهای اقلام پزشکی فدرال آمریکا به برخی ایالات و شهرهای آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا ارسال شده است و مسئله حیرت برانگیز اینجاست که این اقلام غیرقابل استفاده است.
بنا به گزارش مقامهای ایالات آمریکا، هزاران ماسک پزشکی تاریخ مصرف گذشته که غیرقابل استفاده و پوسیده بوده از سوی انبار ذخایر اقلام پزشکی فدرال آمریکا برای مقابله با کرونا به این ایالات فرستاده شده است.
کمبود تجهیزات پزشکی، انتقاد بسیاری از سناتورها و نمایندگان کنگره را برانگیخته است و «برنی سندرز» سناتور ایالت ورمونت و یکی از نامزدهای دموکراتها برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲ آمریکا اخیراً در پیامی در توئیتر از کمبود امکانات برای کادر درمانی آمریکا که خط مقدم مقابله با شیوع ویروس کرونا در این کشور هستند انتقاد کرد.
وی در پیامی در توئیتر نوشت: «این تکاندهنده است که کادرهای خط مقدم، نظیر پرستاران که در حال درمان مبتلایان به کووید-۱۹ هستند هنوز تجهیزات حفاظتی کافی در بحبوحه این بحران ندارد.»
از طرف دیگر، لزوم استفاده از ماسک در آمریکا در شرایطی به یک چالش تبدیل شده است که اخیراً شواهدی مبنی بر استفاده از ماسکهای صورت برای محدود کردن شیوع ویروس کرونا همچنان رو به افزایش است.
طبق نتایج تحقیقاتی که روز گذشته در مجله «نیچر» به چاپ رسید، پوشیدن ماسکهای جراحی تاحد زیادی ذرات حامل ویروس را که افراد ناقل در هوا پخش میکنند، کاهش میدهد و از این طریق از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری میکند.
دیدگاه تان را بنویسید