چرا آمریکا درباره شیوع کرونا متهم است؟

کد خبر: 983982

رفتارهای مقام‌های دولت آمریکا موجب شکل‌گیری ابهاماتی درباره اینکه آمریکایی‌ها ممکن است مبدأ انتشار یا منشأ تولید ویروس کرونای جدید باشند.

چرا آمریکا درباره شیوع کرونا متهم است؟

خبرگزاری تسنیم: حضرت آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در سخنانی فرمودند که آمریکایی‌‌ها متهم به تولید ویروس «کرونای جدید» هستند.

ایشان فرمودند: «آمریکایی‌ها خودشان متهم به تولید این ویروس هستند البته نمی‌دانیم این اتهام چقدر صحت دارد اما با وجود این اتهام، کدام انسان عاقلی، کمک از این کشور را قبول می کند.»

آیت‌الله خامنه‌ای اضافه کردند: «به آمریکایی‌ها هیچ اعتمادی نیست زیرا ممکن است داروهایی را ارسال کنند که ویروس را در ایران شایع‌تر و یا ماندگار کند و یا حتی ممکن است افرادی را به‌عنوان درمان‌کننده بفرستند تا ببینند اثرگذاری این ویروسی را که گفته می شود بخشی از آن فقط مخصوص ایران ساخته شده، چگونه بوده و اطلاعات خود را تکمیل و دشمنی خود را بیشتر کنند، بنابراین سخنان آمریکایی‌ها قابل قبول نیست.»

ابهامات مطرح‌شده درباره اینکه آمریکا ممکن است مبدأ انتشار و یا حتی منشأ تولید ویروس «کرونای جدید» (SARS-CoV-2) باشد نخستین بار از جلسه‌ای در کنگره آمریکا آغاز شد که طی آن «رابرت ردفیلد»، رئیس مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) اذعان کرد ممکن است کسانی که چندین ماه قبل گمان می‌شد بر اثر آنفولانزا جان باخته‌اند در واقع جانشان را بر اثر ابتلا به همین ویروس کرونا از دست داده باشند.

با توجه به آنکه گزارش CDC در ماه فوریه نشان می‌دهد در فصل زمستان 2019 دست‌کم 32 میلیون نفر به آنفولانزا مبتلا شده و 18000 نفر جان باختند شائبه‌ها درباره اینکه نخستین ویروس کرونا، قبل از «ووهان» چین از آمریکا آغاز شده باشد، تقویت می‌شود.

از طرف دیگر شائبه‌هایی هم وجود دارد که آمریکا تولیدکننده این ویروس باشد و آن را از طریق ورزشکارانش که به ووهان سفر کرده‌اند به چین منتقل کرده باشد.

ورزشکاران نظامی آمریکا چند ماه قبل‌تر از شناسایی اولین بیمار مبتلا به ویروس کرونا برای شرکت در هفتمین بازی‌های جهانی نظامیان وارد ووهان شدند و در جریان آن، چند ورزشکار خارجی به بیماری واگیردار مبتلا شدند. تا ماه دسامبر، نخستین مبتلای کرونا در ووهان شناسایی شد.

اندیشکده "مطالعات جهانی" کانادا چندی پیش در پایگاه اینترنتی خود در مقاله‌ای به‌نقل از تحلیل ویروس‌شناس تایوانی در چین اعلام کرد: زنجیره ژن کرونای جدید که در ایران و ایتالیا کشف شده، با ژن کرونا در چین متفاوت است و این نشان می‌دهد که منشأ کرونا ویروس در ایران و ایتالیا، چین نیست.

علاوه بر این، پایگاه اینترنتی مجله علمی "لانست" در 24 ژانویه نیز مقاله علمی به‌نوشته هفت پزشک بالینی بیمارستان جین اینگ تان شهر ووهان را منتشر کرد که در آن آمده است: 13 مورد از 41 مورد نخست مبتلا به کرونا که در بیمارستان یادشده مورد معالجه قرار گرفتند، هیچ تماسی با بازار آبزیان ووهان نداشتند.

26 ژانویه، مجله «ساینس» مقاله‌ای را تحت عنوان «بازار آبزیان ووهان احتمالاً منبع شیوع کروناویروس جدید نیست» منتشر کرد. در این مقاله به‌نقل از دانیل لوسی متخصص بیماری‌های همه‌گیر دانشگاه جورج تاون آمریکا نوشته شده است: "13 مورد با این بازار هیچ ربطی نداشتند و این رقم کم نیست". دانیل لوسی معتقد است اگر این گونه باشد، ویروس به‌احتمال زیاد از جایی دیگر سرچشمه گرفته است.

بیشتر بخوانید

چرا آمریکا باید درباره منشأ شیوع کرونا شفاف‌سازی کند؟

نخست وزیر استرالیا: آمریکا بزرگترین منشاء ابتلای کرونا در استرالیا است

مجموعه این تردیدها موجب شده چین رسماً آمریکا را به انتقال کرونای جدید به ووهان متهم کند. شامگاه 12 مارس «جائو لی جیان»، سخنگوی وزارت خارجه چین در حساب توییتر خود نوشت: «بیمار صفر چه زمانی در آمریکا ظاهر شد؟ چند نفر آلوده شدند؟ اولین بیمارستانی که مبتلایان را پذیرفت کدام بود؟ آیا ورزشکاران ارتش آمریکا این ویروس را به ووهان منتقل کردند؟ لطفاً داده های خود را آشکار و شفاف اعلام کنید! آمریکا به ما توضیح بدهکار است»!

اصرار مقام‌های دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا علی‌رغم تأکیدات سازمان جهانی بهداشت بر استفاده از نام «ویروس چین» یا «ویروس ووهان» به جای نام علمی آن هم گزاره‌ای است که موجب طرح این فرضیه شده که دولت آمریکا ممکن است به دنبال گم کردن رد و دور کردن اتهامات از خودش در زمینه ویروس کرونا است.

البته در نهایت این دانشمندان هستند که باید درباره مبدأ ویروس اظهارنظر کنند. اما دست‌کم تا به اینجا می‌توان گفت رفتار آمریکایی‌ها بسیار مرموز و غیرشفاف بوده است.

کمبود کیت‌ تشخیص کرونا در کالیفرنیا؛ فقط از افراد بدحال تست گرفته می‌شود

در پی کمبود تجهیزات پزشکی در بحبوبحه شیوع کرونا، مسئولان بهداشتی ایالت کالیفرنیا با صدور دستورالعملی به بیمارستان‌ها ابلاغ کردند که از این پس، تنها از افرادی که شرایط جسمانی بسیار وخیمی دارند تست کرونا گرفته شود. تسریع شیوع ویروس «کووید-۱۹» در آمریکا در هفته‌های اخیر موجی از نگرانی را در بین مقام‌های ایالت‌های این کشور و کادر پزشکی در خصوص کمبود تجهیزات پزشکی به وجود آورده است.

بنا به گزارش روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز»، در کالیفرنیا، علیرغم آنکه به انجام گسترده آزمایش کرونا توصیه می‌شود، مسئولان بهداشت و درمان این ایالت، دستورالعملی را به بیمارستان‌ها ابلاغ کرده‌اند که طبق آن تنها افراد با حال جسمانی وخیم را مورد آزمایش قرار دهند.

طبق این گزارش، دستورالعمل جدید مسئولان بهداشت کالیفرنیا نمایانگر کمبود کیت‌های تشخیص کرونا و تجهیزات حیاتی پزشکی همچون ماسک و گان در این ایالت می‌باشد.

تغییرات سیاست در ایالت کالیفرنیا موجب می‌شود تا مقام‌های این ایالت نتوانند به آمار دقیقی از تعداد مبتلایان به کرونا دست پیدا کنند زیرا بسیاری از مبتلایان علائم بسیار خفیفی از بیماری را دارند یا اینکه به واسطه تماسی که با فرد آلوده داشتند، آزمایش می‌دادند و هم‌اکنون بیمارستان‌های کالیفرنیا اجازه ندارند از این افراد تست کرونا بگیرند.

نیویورک‌تایمز ادامه داد که ایالات متحده در تشخیص شدت بحران شیوع کرونا بسیار با تأخیر عمل کرد و مسئولان بهداشت و درمان این کشور می‌گویند که برای پیروی از راهبرد کره جنوبی که بر انجام گسترده آزمایش کرونا به منظور مقابله با این ویروس تأکید دارد، دیر است.

طبق دستورالعمل مسئولان بهداشت ودرمان آمریکا، در کالیفرنیا و دیگر ایالات، تمرکز بر شناسایی افرادی است که شدت بیماری در آنها بسیار زیاد است و باید برای نجات جان آنها تلاش شود.

در پی دستورالعمل جدید مسئولان بهداشت ایالت کالیفرنیا، مرکز بهداشت عمومی منطقه لس‌آنجلس با صدور نامه‌ای به بیمارستان‌های این منطقه در خصوص افزایش انتقال ویروس کرونا در جامعه هشدار داد.

نگرانی‌ها از کمبود تجهیزات پزشکی در آمریکا در حالی رو به افزایش است که ویروس کرونا در این کشور به سرعت در حال شیوع است و طبق جدیدترین آمارها، تعداد قربانیان ویروس با افزایش 46 نفری به 348 مورد و تعداد مبتلایان به این ویروس با افزایش 2660 نفر به مجموع 26 هزار و 867 نفر رسید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت