ترامپ دیدار سناتور مورفی با ظریف را نقض قوانین آمریکا دانست
رئیس جمهور آمریکا دیدار یک سناتور دموکرات با وزیر امور خارجه ایران در حاشیه نشست امنیتی مونیخ را نقض «قانون لوگان» آمریکا دانست.
خبرگزاری فارس: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه سهشنبه به دیدار «کریس مورفی» سناتور دموکرات آمریکایی با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در حاشیه نشست امنیتی مونیخ واکنش نشان داد.
وی که در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، افزود: «من دیدم که سناتور مورفی با ایرانیها دیدار داشته است. آیا این واقعیت دارد؟ آیا چیزی وجود دارد که من باید بدانم؟ چون به نظر میرسد که این نقض قانون لوگان باشد.»
پایگاه خبری The Federalist آمریکا روز گذشته خبر داد که کریس مورفی سناتور دموکرات ایالت کنتیکت آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ دیداری محرمانه با محمد جواد ظریف داشته است. (جزئیات بیشتر)
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز درباره اخبار منتشر شده مبنی بر دیدار ظریف با کریس مورفی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ امشب (سه شنبه) در صفحه توئیترش نوشت: «دکتر ظریف همواره گفته اند که با برخی اعضای کنگره آمریکا که از او درخواست ملاقات می کنند، دیدار و دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران و واقعیات منطقه را تشریح می کند. این اقدامات بخشی از دیپلماسی عمومی است که شامل دیدار با نخبگان، مراکز فکری و مصاحبه و دیدار توجیهی با اصحاب رسانه ها نیز می شود.»
در قانون موسوم به لوگان که ترامپ مدعی نقض آن توسط سناتور مورفی شده آمده است: «هر شهروند ایالات متحده، صرف نظر از مکان سکونت و منصبی که دارد، در صورتی که بدون اجازه ایالات متحده، به طور مستقیم یا غیرمستقیم اقدام به آغاز یا انجام مکاتبه یا گفتوگو با هر دولت خارجی یا مقام خارجی یا مأموران آنها بکند و هدف از این ارتباطات و مکالمات، اثرگذاری بر اقدامات یا رفتار هر دولت خارجی یا مقام خارجی و مسئولان آنها در یکی از مناقشات یا مجادلات مرتبط با دولت آمریکا و یا به شکست کشاندن تدابیر دولت ایالات متحده باشد، بایستی به موجب این قانون به پرداخت جریمه یا حبس تا حداکثر سه سال و یا هر دو محکوم شود.»
ترامپ: با اردوغان درباره تحولات ادلب سوریه گفتوگو کردم
رئیس جمهور آمریکا شامگاه سهشنبه گفت که با رئیس جمهور ترکیه درباره تحولات ادلب سوریه گفتوگو کرده است. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا شامگاه دوشنبه گفت که با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه درباره تحولات اخیر در ادلب سوریه گفتوگو کرده است.
وی در ادامه درباره گفتوگوهای آمریکا با طالبان افغانستان گفت امکان دستیابی به توافق صلح در افغانستان وجود دارد.
چهار روز پیش یک مقام ارشد آمریکایی مدعی شد ایالات متحده و گروه طالبان در افغانستان به توافقی برای برقراری آتشبس دست یافتهاند.
رئیسجمهور آمریکا پیشتر موافقت خودش را با این توافق که به گفته مقامهای آمریکایی میتواند به کاهش قابلتوجه شمار نیروهای آمریکا از افغانستان منجر شود اعلام کرده است.
پایان بخشیدن به جنگ افغانستان ــ که از سال ۲۰۰۱ آغاز شده است ــ یکی از وعدههای انتخاباتی مهم ترامپ در سال ۲۰۱۶ بود.
در حالی که ترامپ سال پایانی چهار سال نخستش در کاخ سفید را میگذراند، هنوز موفق به عمل به این وعده خود نشده است. کارشناسان معتقدند این مسئله میتواند بر مبارزات انتخاباتی وی برای تمدید دوران حضورش در کاخ سفید تأثیرگذار باشد.
دیدگاه تان را بنویسید