ترامپ دلایل اخراج بولتون را شرح داد

کد خبر: 954236

دونالد ترامپ دلایل اخراج مشاور امنیت ملی کاخ سفید را شرح داد.

ترامپ دلایل اخراج بولتون را شرح داد

خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اظهار کرد که بولتون را به خاطر "فجایع درباره سیاست کره شمالی، افراط درباره ونزوئلا و همچنین به دلیل کنار نیامدنش با مسؤولان دولت" اخراج کرده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا افزود: من بولتون را برکنار کردم جون او "باهوش" نبود به خصوص از بابت اظهاراتی که تهدیدی برای رهبر کره شمالی تلقی شد.

او از روابط پرتنش بولتون با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی انتقاد کرد؛ رهبری که ترامپ سه بار با او دیدار کرده و وی را دوست خود خطاب کرده است.

ترامپ تصریح کرد، اختلاف او با بولتون به ابتدای سال ۲۰۱۸ بازمی‌گردد؛ زمانی که بولتون خواستار تکرار سناریوی برچیده شدن سلاح هسته‌ای لیبی درباره کره شمالی شده بود.

بولتون به همکاری کامل قذافی با جامعه جهانی اشاره کرده بود اما این اظهارات در سطح گسترده تهدیدی برای کیم تلقی شد زیرا در سال ۲۰۱۱ قذافی در جریان انقلاب خونین با حمایت ناتو سقوط کرد.

ترامپ در نشست خبری در کاخ سفید بیان کرد که جان بولتون مرتکب اشتباهات بزرگی شده بود به خصوص با تهمت زدن به کیم جونگ اون و درخواست از وی برای انجام دادن "مدل لیبی" و تحویل دادن تمامی سلاح‌های هسته‌ای.

ترامپ گفت: ما وقتی بولتون درباره مدل لیبی سخن گفت خیلی از برنامه عقب افتادیم... عجب فاجعه‌ای.

رئیس جمهوری آمریکا اظهار کرد: او می‌خواهد چنین چیزی (مدل لیبی) را برای توافق با کره شمالی استفاده کند؟ من کیم جونگ اون را به خاطر حرف‌هایی که پس از این درخواست زده بود، سرزنش نمی‌کنم و او می‌خواست که دیگر با جان بولتون کار نکند. این به معنای باهوش نبودن است که چنین سخنانی را اظهار کنیم.

ترامپ اظهار کرد که بولتون را یک روز پس از اینکه کره شمالی اعلام کرد که اراده جدیدی برای از سرگیری مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای دارد اخراج کرده است.

وی خاطرنشان کرد: من با بولتون درباره تشویقش به جنگ عراق اختلاف داشتم.

ترامپ افزود، جنگ عراق اشتباه فاحشی بود.

وی همچنین تاکید کرد، خواهان تغییر نظام ایران نیست.

وی همچنین تاکید کرد که درباره مساله ونزوئلا با بولتون موافق نبوده است.

ترامپ گفت: فکر می‌کردم او خارج از موضوع بود و تصور می‌کنم توانستم این را اثبات کنم که حق داشته است.

ترامپ ادامه داد: بولتون با من روابط خوبی داشت اما با اعضای دولت کسانی که بسیار مهم بودند روابط خوبی نداشت و همانطور که می‌دانید او با آنچه آنها انجام می‌دهند، مخالف بود.

ترامپ افزود که بولتون با رویکردهای ساینده و سازش ناپذیر با افراد در دولت کنار نمی‌آمد که این مساله برای من بسیار حائز اهمیت است.

رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرد: جان بولتون با آنچه ما انجام می‌دادیم، همراه نبود.

ترامپ همچنین تاکید کرد، پنج نامزد برای جانشینی بولتون در نظر دارد و پیش‌بینی می‌کند ظرف روزهای آینده جانشین او را تعیین کند.

این چهارمین مشاور امنیت ملی آمریکا در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ است.

ترامپ با اشاره به اینکه با بولتون خوب کنار می‌آمده و امیدوار بوده است که به صورت خوشایندی از او جدا شود، اظهار کرد: شاید آری و شاید خیر. من باید کشور را همانگونه که می‌خواهیم اداره کنم.

نیویورک‌تایمز: ترامپ در آستانه انتخابات به یک پیروزی دیپلماتیک نیاز دارد

روزنامه «نیویورک‌تایمز» با اشاره به سیگنال‌های آمریکا برای گفت‌وگو با ایران، نوشته است که «دونالد ترامپ» در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری به یک دستاورد در سیاست خارجی نیاز دارد.

روزنامه «نیویورک‌تایمز» روز چهارشنبه در گزارشی با موضوع اظهارات مقام‌های آمریکایی مبنی بر آمادگی برای گفت‌وگو با ایران، نوشته است که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، به یک پیروزی دیپلماتیک نیاز دارد.

این روزنامه با بیان اینکه ترامپ در اظهارات تازه خود احتمال کاهش تحریم‌ها با هدف رسیدن به یک دیدار با «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران را رد نکرد، نوشته است: «آقای ترامپ که سال آینده با انتخابات مواجه است، در تلاش برای دستیابی به یک پیروزی دیپلماتیک با مشارکت حریفانی چون کره شمالی، ونزوئلا و طالبان در افغانستان بوده است. در طول تابستان، نشانه‌هایی از تلطیف [رویکرد] آقای ترامپ در قبال ایران ظاهر شده است.»

نیویورک‌تایمز همچنین نوشته است که اعضای دولت ترامپ از جمله «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا دیگر کمتر از شروط ۱۲ گانه‌ای که پیشتر برای ایران تعیین کرده بودند، صحبت می‌کنند.

«گری سیک» تحلیلگر امور ایران در دانشگاه کلمبیا و عضو شورای امنیت ملی آمریکا در طول دهه‌های ۷۰ و ۸۰ میلادی، در این مورد می‌گوید: «ترامپ واقعا پیش از انتخابات به چیزی [در سیاست خارجی] نیاز دارد و ایران این را می‌داند. بنابراین، در عمل ایران دارد از موضع قدرت گفت‌وگو می‌کند.»

وی همچنین می‌گوید که از ابتدا مشخص بود که مقام‌های ایرانی در برابر تحریم‌های آمریکا کوتاه نمی‌آیند و نظام ایران نیز با این فشارها فرونمی‌پاشد.

در روزهای گذشته، در رسانه‌های آمریکایی گزارش‌های متعددی در مورد تلاش واشنگتن برای متقاعد کردن تهران به انجام گفت‌وگو منتشر شده است. این رسانه‌ها عمدتا نوشته‌اند که ترامپ از درخواست برای گفت‌وگو با ایران اهداف انتخاباتی دارد و آنطور که پایگاه «دیلی بیست» نوشته است، وی صرفا به دنبال یک عکس تاریخی است تا خود را در قامت یک «معامله‌کننده بزرگ» به تصویر بکشد.

سی‌ان‌ان: ممکن است پامپئو همزمان وظایف بولتون را هم بر عهده بگیرد

برخی منابع نزدیک به دولت ترامپ اعلام کرده‌اند که کاخ سفید در صدد است با کنار رفتن بولتون، وظایف مشاور امنیت ملی آمریکا را برعهده وزیر خارجه این کشور قرار دهد و از این طریق قدرت زیادی در اختیار پامپئو قرار گیرد.

برخی منابع آگاه در دولت ترامپ هشدار داده‌اند که در پی کناره‌گیری «جان بولتون»، کاخ سفید احتمالاً در صدد است وظایف مشاور امنیت ملی را برعهده «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا قرار دهد و از این طریق قدرت زیادی در اختیار مدیر سابق «سیا» قرار دهد.

منابع آگاه دولت ترامپ روز گذشته (چهارشنبه) به شبکه «سی ان ان» در این خصوص اعلام کردند، پامپئو در جایگاه کنونی خود به عنوان وزیر خارجه آمریکا ادامه فعالیت خواهد داد اما مسئولیت‌های بولتون را نیز برعهده می‌گیرد.

این منابع آگاه ادامه دادند که چنین اقدامی احتمالاً، پامپئو را بسیار قدرتمند خواهد کرد و این دیپلمات آمریکایی، دومین فرد در تاریخ آمریکا می‌شود که به طور همزمان دو جایگاه را در اختیار خواهد داشت.

اولین فردی که در تاریخ آمریکا به طور همزمان دو سمت را برعهده داشت، «هنری کیسینجر» بود که در دوران ریاست‌جمهوری «ریچارد نیکسون» در دهه 1970 قدرت بیشماری داشت و در آن برهه از زمان سیاست خارجی آمریکا را شکل داد.

منابع آگاه تصریح کردند، حتی اگر پامپئو به طور دائم برای پر کردن جای بولتون منصوب نشود، به طور موقت، تا تعیین جانشین برای بولتون، مسئولیت وظایف این مشاور ابرجنگ طلب کاخ سفید را برعهده خواهد گرفت.

روز سه‌شنبه هفته جاری، ترامپ با انتشار یک پیام توییتری، بولتون را از سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید برکنار کرد و مدعی شد که اختلافات زیادی با او داشته است.

پس از آن گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه احتمالاً «چارلز کوپرمن» معاون بولتون، به طور موقت مسئولیت مشاور امنیت ملی کاخ سفید را برعهده می‌گیرد.

طبق این گزارش، از طرف دیگر، پامپئو بدون آنکه توضیحی بدهد، گفت که از اخراج بولتون تعجب نکرده است.

دیگر اسامی که بعنوان گزینه احتمالی مشاور امنیت ملی کاخ سفید به چشم می‌خورد، «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مشاور سیاسی ارشد پامپئو، «استیو بیگن» نماینده ویژه امور کره شمالی، «ریچارد گرینل» سفیر آمریکا در آلمان و «داگلاس مک گریگور» ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا است.

ترامپ روز گذشته به خبرنگاران گفت که «پنج نفر هستند که بسیار زیاد آن (سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید) را می‌خواهند...پنج نفری که من آنها را بسیار باکفایت و افراد خوبی می‌دانم».

طبق گزارش شبکه روسی «راشاتودی»، گرچه ترامپ مدعی شده است که اختلافات بسیار زیادی با بولتون داشته است، اما نشانه‌های اندکی وجود دارد که نشان بدهد سیاست خارجی آمریکا در نبود بولتون، یک مسیر صلح آمیز و آرام را در پیش خواهد گرفت.

این شبکه روس سپس در تأیید این امر به اقدام اخیر پامپئو در فعال سازی پیمان نظامی کشورهای آمریکایی در حمایت از مخالفان ونزوئلا و علیه دولت «نیکلاس مادورو» اشاره کرد.

این گزارش همچنین ادامه داد، پامپئو نیز همچون بولتون، مخالف سرسخت ایران و حامی اسرائیل است که این مسئله نشانه خوبی برای آنهایی نیست که به کاهش تنش‌ها در غرب آسیا امید دارند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت