ترامپ خودش باعث استیضاحاش میشود
ترامپ در طول ریاست جمهوری بدترین دشمن خود بوده و هر روز خطرات اعطای قدرت به خودش را نشان داده است. علت این که استیضاح او روی میز است ارتباط چندانی با گزارش مولر ندارد، بلکه مربوط به اقدامات خود ترامپ است. گرچه گزینه خود استیضاحی بچگانه است، اما حقیقت این است که اقدامات انگشتنمای خود ترامپ دموکراتها را به ادامه استیضاح واداشته است.
خبرگزاری ایسنا: شبکه خبری سی ان ان در گزارشی ترامپ علیه خودش را به تصویر کشیده و نوشته است: "ر ئیسجمهوری ایالات متحده روز شنبه توییت توطئهآمیز یک کمدین را بازانتشار داد که اشاره داشت کلینتونها ممکن است در خودکشی جفری اپستین، میلیاردر متهم به سوءاستفاده جنسی دخیل بوده باشند!
همچنین مشخص شده است که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که چند ماه پیش گفته بود ترامپ تقریبا دارد خود استیضاحی میکند، احتمالا منظوری داشته است. همین اوت، به نظر میرسد ترامپ در مسیر استیضاح خود قرار گرفته باشد.
بهرغم ادامه تردید رهبران دموکرات، مسیر به سمت استیضاح شتاب گرفته است. بیش از ۵۰ درصد دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا از جمله برخی از قانونگذاران از مناطق میانهرو چرخشی، حمایت خودشان را از فرایندهای استیضاح اعلام کردند.
حتی جفری نادلر، رئیس کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا، وجدان اخلاقی نوظهور حزب، گفت از تحقیقات استیضاح حمایت میکند و تاکید دارد فرایندهای رسمی استیضاح در دست انجام است. او در برنامه ارین بورنت سیانان گفت: این فرایندهای رسمی استیضاح است. ما تمام مدارک را بررسی میکنیم و مدارک جمع میکنیم. در خاتمه آن که امیدواریم پایان امسال باشد، رایگیری برای ارسال مفاد استیضاح به صحن مجلس نمایندگان آمریکا انجام میشود. یا نمیشود. این تصمیمی است که ما در آینده میگیریم. اما الان این دقیقا روندی است که ما در آن هستیم.
نادلر بیش از دیگر دموکراتهای ارشد درباره استیضاح حرف میزند و درباره پیشبرد این رویه با جلسات استماع حرف زدهاند؛ شغل رهبران اپوزیسیون در این تحولات تاریخی. مشخص نیست شهادت رابرت مولر در مجلس نمایندگان آمریکا دلیلی برای سرعت گرفتن استیضاح است. در حالی که ارائه مولر ویرانگر بود، درست مانند گزارش کتبی آن، ترامپ خودش نیروی محرکه در انرژی دادن به دموکراتها برای موضعگیری است. ترامپ بیش از دیگران برای حفظ ضرورت تحرک سیاسی برای جلوگیری از دموکراتها برای کنار گذاشتن گزینه استیضاح کار میکند. در حالی که گزینه خود استیضاحی بچگانه است، این حقیقت دارد که اقدامات انگشتنمای خود ترامپ دموکراتها را به ادامه فکر درباره انواع گامهای نمایشی که ممکن است در این ریاست جمهوری لازم باشد، واداشته است.
لفاظی ترامپ درباره ناسیونالیستهای سفید همچنان مایه نگرانی در سراسر این کشور است. این روند با توییت او شروع شد که آن چهار نماینده دموکرات جوان که جزو منتقدان سرسخت او هستند باید "بروند و به بهبود مکانهای درب و داغون و جرمخیری که از آنها آمدهاند، کمک کنند" و با توییت نژادپرستانه او علیه بالتیمور و الیجا کامینگز، نماینده رنگینپوست مریلند ادامه یافت. و بعد تیراندازی مرگبار در ال پاسو رخ داد که قاتل از همان واژه "هجوم" که رئیسجمهوری آمریکا برای توصیف مهاجران به کار برده بود در مانیفستی که او پیش از اقدام به قتل منتشر کرده بود استفاده کرد.
واکنش متعاقب رئیسجمهوری به تیراندازی ال پاسو و عکسی که او با کودک یتیم در این تیراندازی گرفت، اوضاع را بدتر کرد. ترامپ در آن عکس انگشت شصت خود را به نشانه تایید بالا برده بود. به عبارت دیگر، دلیل این که استیضاح روی میز است ارتباط چندانی با گزارش مولر ندارد بلکه مربوط به اقدامات خود ترامپ است. همانطور که حملات اندرو جانسون، رئیسجمهوری وقت آمریکا علیه بازسازی منشا روند استیضاح علیه خودش شد، دستورکار راست افراطی رئیسجمهوری آمریکا نظر دموکراتها را برای بررسی رایگیری استیضاح تقویت کرد؛ حتی اگر جمهوریخواهان سنا به ناچار از عزل او جلوگیری کنند. هرچه رفتارهای رئیسجمهوری آمریکا وخیمتر شده و تاثیر اقدامات او بر جهان حقیقی واضحتر شود، کار دموکراتها برای اقدام درباره گزارشی که حرف از مانعتراشی در عدالت زده است، سادهتر میشود.
ریاست جمهوری ترامپ از ریل خارج شده است و او با آتش نژادپرستی، برترطلبی سفیدها و تفرقه اجتماعی بازی میکند که اگر مرگبار نباشد، خطرناک است. با داغ شدن بحث انتخابات، لفاظی او هم جنجالیتر میشود. بازانتشار توییتی او درباره کلینتونها نشان میدهد که او تا کجا پیش خواهد رفت. ترامپ در طول تصدی این سمت، بدترین دشمن خود بوده است. او هر روز به آمریکا خطرات اعطای قدرت به خودش را نشان داد. این دلیلی است که میزان محبوبیت او را همچنان پایین نگاه داشته است و اینکه نمیگذارد به حمایت حداکثری برسد.
ترامپ بدتر خواهد شد، نه بهتر. کسانی که منتظر یک "نقطه عطف" به سمت روند عادی میگردند، توجهی ندارند. هرچه کمپینهای ۲۰۲۰ جدیتر شود، او تهاجمیتر میشود."
ترامپ راست میگوید! تابحال رئیسجمهوری مانند او وجود نداشته است!
"خبر خوب! نام دونالد ترامپ، به عنوان رئیسجمهوری که قوانین کنترل سلاح را به سر منزل مقصود رسانده، ثبت خواهد شد!"
واشنگتنپست در گزارشی به بررسی مواضع دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا درخصوص قوانین حمل و نگهداری سلاح پرداخته است:
«ترامپ، روز جمعه حمایت خود را از طرح "بررسی سابقه خریداران اسلحه" اعلام کرد. او همچنین تصریح کرد که اقدامات کنگره در گذشته، کارکرد خوبی در این خصوص نداشته است.
با این حال این جمله که "رئیسجمهوری مانند ترامپ تابحال وجود نداشته است"، درست است! کافی است به سابقه منحصر به فرد او درخصوص کنترل تسلیحات نگاهی بیندازیم.
تنها چهار روز پیش از وعده او مبنی بر برقراری طرح بررسی سابقه خریداران، وی از ذکر این مورد در اظهاراتش درخصوص کشتارهای ال پاسو و دیتون، خودداری کرد و بجای آن، "نفرت، بیماری روانی و بازیهای ویدئویی" را مقصر کشتارها دانست.
در اوایل همان روز، وی در پیامی توئیتری، اشارهای به بررسی سابقه خریداران کرده بود اما خواستار آن شده بود که کنگره، این طرح را با اقداماتی درخصوص اصلاحات قوانین مهاجرتی ارائه دهد؛ این راهی آسانتر برای او به شمار میآید.
در ماه فوریه، مجلس نمایندگان آمریکا، لایحهای جهت بررسی گستردهتر سابقه خریداران سلاح ارائه داد که اولین اقدام جدی کنگره در راستای اصلاحات به شمار میرفت؛ شاید این، تاییدی بر این موضوع بوده که "رئیسجمهوری مانند ترامپ تابحال وجود نداشته است"!
دریغا که نه! ترامپ با این لایحه مخالفت کرد؛ او تهدید کرد که در صورت تصویب لایحه از طریق سنا، آن را وتو خواهد کرد.
کاخ سفید در یادداشتی در همین باره اظهار داشته بود: "تحدید خرید تسلیحات از طریق تعلیق در امور اداری توسط دولت فدرال، برقراری متمم دوم قانون اساسی را که به پیروان قانون اجازه نگهداری و حمل اسلحه را میدهد، تضعیف میکند".
اما صبر کنید! ترامپ یک سال پیش از این اظهاریه کاخ سفید، خواستار بررسی سابقه خریداران سلاح شده بود. در بیست و دوم فوریه سال 2018، پس از آنکه مهاجمی مسلح، با تیراندازی در دبیرستان استونمن داگلاس، عامل کشتار 17 نفر شد، ترامپ در کاخ سفید با دانشآموزان، والدین و دبیران آن مدرسه دیدار کرد.
او طی این دیدار اطمینان داد: "میخواهم قبل از آغاز بگویم -زیرا میخواهم نظرات شما را بشنوم- که ما درباره بررسی سابقه افراد [خریداران اسلحه] بسیار سخت عمل خواهیم کرد و شدیدا این بررسیها را انجام خواهیم داد. تاکید شدیدی در مورد سلامت روانی افراد داریم و کارهای دیگری نیز به حد کافی انجام خواهیم داد".
تنها چند روز پس از آن، ترامپ طی دیدار با چند تن از نمایندگان کنگره که بیشتر به قدرتنمایی شبیه بود، از اراده راسخ خود سخن به میان آورد.
او طی این جلسه، با لحنی طعنهآمیز، به "وحشتزدگی" نمایندگان از انجمن ملی سلاح اشاره کرد و با حالتی فخرفروشانه گفت: "آنها کنترل کمتری روی من دارند؛ من به آن نیاز ندارم، به چه چیزی نیاز دارم؟"
او بابت اینکه "چیزی طی سالها انجام نگرفته است"، خشمگین بود. وی در توضیح سالها عدم فعالیت، اظهار داشت، رئیسجمهوری مانند ترامپ تابحال وجود نداشته است؛ "باید یک رئیس جمهوری اقدام میکرده است؛ ما چنین کسی نداشتهایم. من در مورد روسای جمهور جمهوریخواه و دموکرات صحبت میکنم؛ آنها اقدامی نکردهاند".
در ادامه نیز او نسخه خود را پیچید: "ما نباید اجازه دسترسی افراد تهدیدساز به اسلحه را بدهیم؛ این واقعا نیازمند بررسی سابقه خریداران است... اقدامات مذکور باید بسیار قوی باشد".
او به نمایندگان کنگره سپرد که "مجازاتی بزرگ و سخت" لحاظ کنند و جهت اطمینان از اینکه آنها موضوع را فهمیدهاند، باور راسخ خود را تکرار کرد: "اما شما درخصوص بررسی سابقه افراد بسیار قوی باشید؛ خجالت نکشید... من معتقدم که این باید واقعا قوی باشد. ترجیح من این است که شما از موضع قدرت عمل کنید و نه از موضع ضعف؛ موضع ضعف خیلی آسان است، من ترجیح میدهم شما لایحهای بسیار قوی ارائه دهید؛ قوی درخصوص سابقه افراد".
بعد از آن موعد، ترامپ دیداری خصوصی با مقامات انجمن ملی سلاح در دفتر کاری خود صورت داد؛ طی همان ماه و زمانی که کاخ سفید، برنامهاش را درباره تسلیحات منتشر کرد، قابل توجهترین بخش آن، آموزش تسلیحاتی برای معلمان مدارس بود. خبری از بررسی سابقه، لایحه قدرتمند و یا ضعیف نبود؛ هیچ! همچنین در ماه مه و طی سخنرانی ترامپ در برنامه سالانه انجمن ملی سلاح در دالاس، او نشان داد که همچنان تحت کنترل آنها قرار دارد.
او در این سخنرانی گفت: "حقوق متمم دوم شما متوجه تهدید است"؛ سپس این وعده را داد: "اما تا زمانی که من رئیسجمهور شما هستم، آن هیچگاه مورد تهدید واقع نخواهد شد".
ترامپ تاکنون تنها یک لایحه درخصوص کنترل اسلحه به امضا رسانده است. او دو ماه پس از تصدی مقام ریاست جمهوری، بدون پوشش گزارشگران و رسانهها، لایحهای را تصویب کرد که در ادامه اقدام اوباما بود و مضمون آن نیز، یک لایه بررسی افزونتر سابقه افراد با بیماری روانی بود که قصد خریداری سلاح داشتند.
دو سال پس از آن، طی همان دیدار مهیج با قانونگذاران، ترامپ وعده به اقدامات "بسیار سازنده" جهت دور نگه داشتن سلاح از دسترس بیماران روانی داد؛ لایحهای که امضا کرده بود، عکس این امر را نشان میداد!
وی در این دیدار اظهار کرد: "شما باید قوانینی بسیار قوی درخصوص بیماران روانی داشته باشید"؛ او سپس -مجددا- درخصوص شجاعت خود گفت: "حالا، خیلی از مردم میگویند، آه، نباید آن را بگویم، به شما میگویم مورد چیست؛ من نمیخواهم بیماران روانی به سلاح دسترسی داشته باشند".
او راست میگوید؛ رئیسجمهوری مانند ترامپ تابحال وجود نداشته است!»
دیدگاه تان را بنویسید