ادعای معاون ترامپ: خواستار گفتگو با ایران هستیم
معاون رئیسجمهور آمریکا که دولت متبوعش تحریمهای اقتصادی ظالمانهای را علیه ایران وضع کرده، مدعی شد آمریکا خواستار گفتگو با ایران است.
خبرگزاری تسنیم: «مایک پنس» معاون اول رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه مدعی شد کشورش به دنبال جنگ با ایران نیست، بلکه خواستار گفتگو با ایران است.
مایک پنس که در همایشی که برای اعلام حمایت از رژیم صهیونیستی ترتیب داده شده بود، سخنرانی میکرد با طرح ادعای تکراری تلاش برای مذاکره با ایران گفت: «ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم و تمایل به گفتگو با ایران داریم. اما در عین حال از خواستههای خود نیز عقبنشینی نمیکنیم.»
وی در ادامه با اشاره به اینکه آمریکا یک کمپین فشار حداکثری را بهمنظور مقابله با ایران راهاندازی کرده است، مدعی شد: «ایران نباید خویشتنداری ما را به ضعف یا جدی نبودن ما تفسیر کند.»
دونالد ترامپ خود بارها تأکید کرده است که قصد ندارد با ایران وارد جنگ شود اما در عین حال برخی تهدیدات لفظی وی در فضای مجازی و رسانهها علیه ایران باعث شده است که مخالفان جنگ در آمریکا و سایر کشورها جهان واکنش نشان دهند.
این در حالی است که بر اساس شواهد موجود، تهدیدهای ترامپ علیه ایران واقعی نبوده و او تنها به این دلیل ایران را به مقابله نظامی تهدید میکند که بتواند به زعم خود ایرانیها را به پای میز مذاکره بیاورد؛ اما در تحقق این هدف کوچکترین توفیقی کسب نکرده است.
پس از آنکه ایران در بامداد پنجشنبه 30 خردادماه یک فروند پهپاد آمریکایی را بر فراز آبهای سرزمینی خود سرنگون کرد، آمریکاییها مدعی شدند این پهپاد در حریم هوایی بینالمللی سرنگون شده و ایران باید منتظر واکنش شدید آمریکا باشد.
کمتر از 24 ساعت بعد از این حادثه سران دولت و کنگره آمریکا در اتاق وضعیت کاخ سفید تشکیل جلسه دادند تا در مورد واکنش به سرنگونی این پهپاد متجاوز تصمیمگیری کنند. اما با وجود شایعات رسانههای غربی، در نهایت هیچ واکنشی از سوی نظامیان آمریکایی دیده نشد.
ترامپ مدعی شد بهدلیل اینکه نمیخواسته 150 نفر بهتلافی سرنگونی یک هواپیمای بدون سرنشین کشته شوند، حمله محدود به سه پایگاه نظامی در ایران را در دقایق آخر متوقف کرده است؛ اما ساعاتی بعد «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که از حاضران نشست اضطراری در کاخ سفید بود، به خبرنگاران گفت اصلاً چیزی در مورد لغو حمله به ایران نشنیده است.
ناتوانی آمریکا در واکنش نشان دادن به سرنگونی پهپادی که خود ادعا میکند در حریم بینالمللی سرنگون شده، حاکی از این است که واشنگتن از رویارویی نظامی با ایران استقبال نمیکند.
در این شرایط ترامپ و دیگر اعضای کابینهاش برای اینکه خود را از انتقادات در امان نگاه دارند، واژههایی همچون «خویشتداری» را دستاویز خود کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید