مجله آمریکایی: ترامپ می‌خواست ایران را به زانو در آورد، اما خودش زانو زد

کد خبر: 942513

یک مجله آمریکایی در تحلیلی بر چرخش مواضع دولت این کشور علیه ایران نوشته رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواست ایران را به زانو درآورد، اما اکنون او کسی است که تسلیم شده است.

مجله آمریکایی: ترامپ می‌خواست ایران را به زانو در آورد، اما خودش زانو زد

خبرگزاری فارس:یک مجله آمریکایی در تحلیلی به بررسی مواضع جدید دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران پرداخته است.

مجله اسلیت با اشاره به پیشنهاد جدید «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا برای مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران می‌نویسد: «دولت ترامپ می‌خواست ایران را به زانو درآورد، اما اکنون رئیس‌جمهور آن کسی است که تسلیم شده است.»

نشریه آمریکایی پیشنهاد روز یکشنبه (۱۱ خرداد/۱ ژوئن) برای مذاکره بدون پیش‌شرط با ایران را «چرخشی گیج‌کننده» توصیف کرده و نوشته او همان کسی است که تا امروز اصرار می‌کرد جمهوری اسلامی ایران قبل از هر مذاکره‌‌ای بایستی ۱۲ تغییر بنیادین در سیاست‌هایش اعمال کند و در پاره‌ای از موارد از حاکمیت مستقل خود دست بکشد.

نشریه آمریکایی در ادامه می‌نویسد: «از طرف دیگر، چرخش جدید نشانه‌ دیگری است مبنی بر اینکه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ و پامپئو مذاکره‌کنندگانی وحشتناک هستند و در مسئله سیاست خارجی، ایالات متحده تحت رهبری آنها همانند یک کشتی سرگردان در دریایی طوفانی است.»

حدود یک سال پیش دونالد ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران که در دولت قبل میان تهران و گروه ۱+۵ حاصل شده بود، خارج کرد و تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را احیا کرد. او سپس تهدید کرد که کشورهای دیگر که وارد تعامل با ایران شوند را تحریم خواهد کرد. ترامپ نام این سیاست را «کارزار فشار حداکثری» علیه ایران قرار داد.

اسلیت می‌گوید هدف از این سیاست از همان ابتدا مبهم بود: «پامپئو و جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفتند می‌خواهند کاری کنند که فریاد ایرانی‌ها را تا زمانی که حکومتشان ساقط می‌شود درآورند. ترامپ ادعا می‌کرد که صرفاً می‌خواهد آنها برای رسیدن به توافقی بهتر پای میز مذاکره بیانند.»

نویسنده این مقاله تصریح کرده است: «در هر صورت، سخنان جدید ترامپ تمامی شانس‌های کارگر افتادن کارزار فشار را بر باد داد.»

اسلیت خاطرنشان کرده کارزار فشار حداکثری علیه کره شمالی هم خوب جواب نداده است: «این راهبرد ممکن است به آمدن کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی پای میز مذاکره کمک کرده باشد اما هنگامی که او به مذاکره آمد از چیزی دست نکشید.»

مجله آمریکایی خاطرنشان کرده بعد از چرخش دولت ترامپ در مواضعش علیه ایران، اگر قرار بوده کارزار فشار ماحصلی هم داشته باشد، اکنون وضع فرق کرده است.

در این تحلیل آمده است: «فرض کنیم سیاست فشار حداکثری می‌توانست در کشوری تحت شرایطی خاص اثراتی-البته نه لزوماً اثرات مطلوب- می‌داست. حالا دیگر چنین نیست. چرخش پامپئو در مواضعش، از اینکه فشار حداکثری یک بلوف موقت بوده پرده برمی‌دارد. کسانی که ترامپ با لفاظی‌های ستیزه‌جویانه آنها را نشانه می‌رود از این به بعد می‌توانند عقب نشسته و تا لبریز شدن صبر او برای نتیجه و کاستن از مطالباتش منتظر بمانند.»

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه از برجام خارج شد و تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق را به عنوان بخشی از کارزار فشار حداکثری علیه ایران احیا کرد.

واشنگتن می‌گوید هدف از این سیاست رسیدن به توافقی جدید با ایران است که در آن به همه مسائل مورد اختلاف پرداخته می‌شود.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه ۶ خردادماه بعد از چندین هفته صحنه‌آرایی نظامی و تهدید ایران، در یک کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ژاپن گفت که تمایل دارد با تهران وارد مذاکره شود. او مدعی شد قصد آسیب زدن به ایران را ندارد.

ادعای ترامپ: روسیه نیروهای خود را از ونزوئلا خارج کرده است

رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه مدعی شد روسیه بیشتر نیروهای خود را از ونزوئلا خارج کرده است.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا امروز دوشنبه مدعی شد مسکو واشنگتن را از خروج نیروهای خود از ونزوئلا مطلع کرده است.

ترامپ در توئیتر نوشت: «روسیه به ما اطلاع داده اکثر افرادش را از ونزوئلا خارج کرده است.»

رئیس‌جمهور آمریکا اشاره‌ای به جزئیات بیشتر در این مورد نکرده، اما روزنامه وال‌استریت‌ژورنال امروز دوشنبه گزارش داده بود دولت روسیه به رغم حمایت سیاست و اقتصادی از دولت «نیکلاس مادورو»، رئیس‌جمهور ونزوئلا مشاوران دفاعی خود را از این کشور خارج کرده است.

روسیه این ادعا را تکذیب کرده است. سفیر این کشور در ونزوئلا در مصاحبه‌ای با خبرگزاری اسوپتنیک گفته این خبرها واقعیت ندارند.

آمریکا توافق با روسیه بر سر خروج نیروهای ایران از سوریه را رد کرد

دولت آمریکا روز دوشنبه توافق با دولت روسیه بر سر خروج نیروهای ایران از سوریه را رد کرد.

دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه توافق با دولت روسیه بر سر خروج نیروهای ایران از سوریه در ازای به رسمیت شناختن دولت «بشار اسد»، رئیس‌جمهور سوریه را رد کرد.

یک مقام ارشد آمریکایی در گفت‌وگو با پایگاه «نشنال» ادعای منتشرشده در روزنامه «الشرق‌الاوسط» را رد کرد و گفت: «این گزارش بی‌اساس است و این موضع آمریکا نیست.»

روزنامه الشرق‌الاوسط به نقل از دیپلمات‌های غربی مدعی شده بود آمریکا به روسیه پیشنهاد داده در ازای به رسمیت شناختن بشار اسد، مسکو در مقابله با نفوذ ایران در سوریه کمک کند. این روزنامه مدعی شده بود این رایزنی‌ها قرار است در دیداری سه‌جانبه میان مشاوران امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اسرائیل و روسیه در ماه جاری مطرح شود.

مقام آمریکایی با رد ادعای الشرق‌الاوسط گفت: «درباره بشار اسد موضع ما اجرای قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد است.

این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید خواستار تحقق «خواسته های مشروع مردم سوریه» از طریق فرایندی تحت رهبری سوریه و از رهگذر اجرای کامل بیانیه ژنو به تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۱۲ شده بود. این بیانیه خواستار برگزاری مذاکرات فراگیر، تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات مردمی در سوریه شده است.

مقام آمریکایی که با نشنال مصاحبه کرده گفته که مواضع دولت آمریکا بر شکست داعش، خروج نیروهای ایران و متحدان آن از سوریه استوار است.

ادعای مقام آمریکایی در حالی صورت گرفته که جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده در سوریه حضور مستشاری دارد و مستشاران این کشور به دعوت دولت قانونی سوریه در این کشور حضور دارند. در مقابل، نیروهای آمریکایی بدون دعوت دمشق در این کشور هستند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا شب گذشته در توییتی بدون اشاره به حملات مداوم هفته‌های گذشته گروه‌های مسلح به ارتش سوریه، مدعی شد سوریه با کمک روسیه در حال حمله به غیرنظامی‌ها در استان ادلب است.

ترامپ، اتهام خود را به «شنیده‌ها» مستند کرد و نوشت: «شنیده می‌شود که روسیه، سوریه و در مقیاس کمتر، ایران در حال بمباران جهنم استان ادلب در سوریه هستند و بی تردید بسیاری از غیرنظامیان بی‌گناه را می‌کشند. جهان شاهد این قصابی است. هدف چیست؟ شما به دنبال چه هستید؟ بس کنید».

روسیه روز جمعه گذشته با انتشار بیانیه‌ای، ترکیه را مسئول حملات گروه‌های مسلح به ارتش سوریه در ادلب و شمال استان حماه دانسته بود.

استان ادلب و بخشی از شمال استان حماه آخرین منطقه تحت تسلط تروریست‌های سوری است و این درگیری‌ها در حالی صورت می‌گیرد که طبق توافق کشورهای ترکیه، روسیه و ایران استان ادلب و شمال حماه ذیل توافق «منطقه کاهش تنش» تعریف می‌شوند. اما گروه‌های مسلح این توافق را بارها با حمله به ارتش سوریه نقض کرده‌اند.

طبق این توافق ترکیه دوازده پست دیده‌بانی و ایران و روسیه مجموعا هشت پست دیده‌بانی در ادلب ایجاد کردند تا بر این توافق عملا نظارت کنند. ترکیه تعداد نقاط دیده‌بانی خود را تاکنون به بیست مرکز افزایش داده است.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین امروز سه‌شنبه ادعاهای ترامپ را رد کرد و گفت: «هرگونه شلیکی از سوی تروریست‌ها در ادلب غیرقابل قبول است و اقدام‌هایی جهت از بین بردن چنین موردی در دست اجراست.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد