پامپئو: هیچ‌کس در دولت خواهان جنگ با ایران نیست

کد خبر: 941289

پامپئو در مصاحبه‌ای با اشاره به اینکه نگران تحرکات نیروهای ایرانی و نیابتی در منطقه هستیم تاکید کرد که هیچ کس در دولت خواهان جنگ با ایران نیست.

پامپئو: هیچ‌کس در دولت خواهان جنگ با ایران نیست

خبرگزاری فارس: «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا، در مصاحبه با «وان آمریکا» گفت ایران باید درک کند با این‌که دولت آمریکا به‌دنبال جنگ با این کشور نیست، اما از منافع واشنگتن دفاع می‌کند.

به نوشته پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، پامپئو در این مصاحبه در پاسخ به سوالی درباره تنش میان ایران و آمریکا گفت: «رئیس‌جمهور جنگ نمی‌خواهد. من جنگ نمی‌خواهم. هیچ‌کس را در دولت نمی‌شناسم [که خواهان جنگ باشد]. امروز صبح با وزیر شاناهان صحبت کردم. هیچ‌کدام از ما این را نمی‌خواهیم. اما فکر می‌کنم ایرانی‌ها باید درک کنند، همان‌طور که رئیس‌جمهور ترامپ در توئیت خود گفت، ما از منافع آمریکا محافظت می‌کنیم».

پامپئو با ادعای این‌که ایران باعث بی‌ثباتی در منطقه شده است گفت: «به آن‌ها اجازه نمی‌دهیم سلاح هسته‌ای داشته باشند. به آن‌ها اجازه نمی‌دهیم برنامه موشکی خود را ادامه دهند».

او در پاسخ به این‌که آیا اطلاعاتی وجود دارد که نشان دهد ایران به ساخت سلاح اتمی نزدیک شده باشد گفت: «تهدیداتی که ظرف چند هفته گذشته دریافت کردیم مرتبط با برنامه هسته‌ای آن‌ها نبود. آن تهدیدات درباره تلاش‌های متداول مانند استفاده از نیروهای ایرانی و نیابتی در منطقه است».

او مدعی شد: «جمهوری اسلامی چهل دهه با هدف نابودی اسرائیل و ایالات متحده آمریکا شاخ و شانه کشیده است. باید مطمئن شویم چهل سال آینده [این‌چنین]‌ نخواهد بود و این درست است که وقتی در پاسخ به آن‌ها فشار وارد می‌کنی، تنش افزایش می‌یابد. ما زمانی روی کار آمدیم که دولت آمریکا در حال ناز و نوازش ایران بود و به آن‌ها هزاران میلیون دلار داده بود و به آن‌ها اجازه داده بود شبکه ترور و ظرفیت ترور خود را افزایش دهند. وقتی در پاسخ فشار وارد می‌کنید، خطی مستقیم خواهد بود. ما مطمئنیم که تا کنون مقداری از تلاش‌های ایران را مخدوش کرده‌ایم و وزیر شاناهان و من ارائه گزینه‌های مختلف به رئیس‌جمهور را ادامه می‌دهیم تا آمریکا را امن نگه داریم و از هرگونه درگیری با ایران جلوگیری کنیم».

واشنگتن‌پست پیش‌تر به نقل از چندین مقام آمریکایی گزارش داد ترامپ رویکرد دیپلماتیک برای حل و فصل تنش‌ها را ترجیح می‌دهد و خواستار گفت‌وگوی مستقیم با سران ایران است.

برخی تحلیل‌گران از طرف دیگر ادعاهایی نظیر آنچه در گزارش این دو رسانه مطرح‌شده را نوعی فضاسازی برای چیدن واقعیت‌های میدانی در قالب بازی «پلیس بد-پلیس خوب» و در نهایت تحت فشار گذاشتن تهران برای انتخاب راه گفت‌وگو از دو گانه جنگ-مذاکره تلقی می‌کنند.

پامپئو روز گذشته نیز در مراسمی به مناسبت هفتاد و یکمین سالگرد تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی که در واشنگتن برگزار شد، تأکید کرد که آمریکا با تشدید فشارها علیه ایران امنیت و ثبات رژیم صهیونیستی را تقویت کرده است.

سی‌ان‌ان: ترامپ با تقویت حضور نظامی آمریکا در منطقه موافقت کرد

یک مقام آمریکایی مدعی شده رئیس‌جمهور این کشور با تقویت حضور نظامی این کشور در منطقه موافقت کرده است.

یک رسانه آمریکایی جمعه مدعی شده «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا موافقت خود را با تقویت حضور نظامی این کشور در منطقه غرب آسیا به «پاتریک شاناهان»، سرپرست وزارت دفاع این کشور ابراز کرده است.

یک مقام ارشد آمریکایی جمعه به «سی‌ان‌ان» گفت ترامپ با استقرار منابع نظامی بیشتر در منطقه خلیج فارس «برای مهار تهدیدهای ایران» موافقت کرده است.

این مقام آمریکایی و یک مقام آمریکایی دیگر به سی‌ان‌ان گفتند دولت آمریکا برای مهار «تهدیدهای» ادعایی علیه نیروهای آمریکا در منطقه قصد استقرار سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت و هواپیماهای شناسایی و اعزام نیروهای نظامی به منطقه را دارد.

شاناهان به عنوان وزیر دفاع موقت آمریکا اختیار صدور فرمان استقرار تجهیزات نظامی را دارد، اما استقرار عظیم تجهیزات و نیروها بایستی به رئیس‌جمهور گزارش شوند.

دو مقام آمریکایی گفته‌اند دولت ترامپ همچنین قصد دارد در راستای سیاست خود برای مقابله با ایران فروش تسلیحات به عربستان سعودی را تسریع کند.

بلومبرگ هم مدعی شده ترامپ دستور داده ۱۵۰۰ نظامی آمریکا به منطقه اعزام شوند.

ادعای «سی‌ان‌ان» در حالی صورت گرفته که «دونالد ترامپ» بامداد جمعه (به وقت تهران) در یک سخنرانی در کاخ سفید گفت فکر می‌کند نیازی به اعزام نیرو به خاورمیانه (غرب آسیا) برای مقابله با ایران نیست. (بیشتر بخوانید)

دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران را صادر کرد.

واشنگتن بعد از این اقدام سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» را برای تحت فشار قرار دادن ایران در پیش گرفته است.

ترامپ، در راستای این سیاست به تازگی اعلام کرده قصد دارد فروش نفت ایران را به صفر برساند. ایران اعلام کرده علی‌رغم تهدیدهای آمریکا به فروش نفت ادامه خواهد داد.

دولت آمریکا بعد از ناکامی در رسیدن به اهدافش در قبال ایران در تازه‌ترین اقدام خود برای اعمال «فشار حداکثری»، صحنه‌آرایی نظامی برای القای وضعیت جنگ را در دستور کار قرار داده است.

«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید چند هفته پیش اعلام کرد ارتش آمریکا برای «مقابله با تهدید ایران» ناو «یو اس اس آبراهام لینکلن» را به منطقه خلیج فارس اعزام کرده است.

با این حال، اندکی بعد معلوم شد که این ناو طبق برنامه‌ای از پیش تعیین‌شده روانه منطقه شده است.

دو رسانه آمریکایی پنجشنبه هفته گذشته (۲۶ اردیبهشت‌ماه) در گزارش‌هایی جداگانه بر تلاش «دونالد ترامپ» برای دورگزینی از درگیری نظامی با ایران تأکید کرده‌ و نوشته‌اند او از تلاش‌های خودسرانه برخی از مشاورانش برای القای اینکه آمریکا در آستانه درگیری نظامی با ایران قرار گرفته، ناخرسند است.

«سی‌ان‌ان» به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ معتقد است مداخله نظامی گسترده در ایران برای او از لحاظ سیاسی ویرانگر خواهد بود.

واشنگتن‌پست هم به نقل از چندین مقام آمریکایی گزارش داد ترامپ رویکرد دیپلماتیک برای حل و فصل تنش‌ها را ترجیح می‌دهد و خواستار گفت‌وگوی مستقیم با سران ایران است.

برخی تحلیل‌گران از طرف دیگر ادعاهایی نظیر آنچه در گزارش این دو رسانه مطرح‌شده را نوعی فضاسازی برای چیدن واقعیت‌های میدانی در قالب بازی «پلیس بد-پلیس خوب» و در نهایت تحت فشار گذاشتن تهران برای انتخاب راه گفت‌وگو از دو گانه جنگ-مذاکره تلقی می‌کنند.

این تحلیلگران معتقدند دولت آمریکا بر اساس نوعی تقسیم کار در تلاش است شخص ترامپ را «پلیس خوب» و حامی گفت‌وگو و «جان بولتون» و «مایک پامپئو» را پلیس بد و طرفدار جنگ با ایران به تصویر بکشند.

از این منظر، دولت آمریکا با اعزام ناو و بمب‌افکن به منطقه هدفی فراتر از راه انداختن نوعی جنگ روانی و در نهایت تحت فشار قرار دادن ایران دنبال نمی‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت