سناتور آمریکایی هم ادعای ترامپ درباره توصیه «جان کری» به ایران را تکرار کرد

کد خبر: 941029

سناتور جمهوریخواه آمریکایی مدعی شد که جان کری به ایرانی‌ها گفته با ترامپ مذاکره نکنند و منتظر باشند ببینند در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا چه اتفاقی رخ خواهد داد.

سناتور آمریکایی هم ادعای ترامپ درباره توصیه «جان کری» به ایران را تکرار کرد

خبرگزاری فارس: مارکو روبیو سناتور جمهوریخواه آمریکایی در حساب توئیتری خود نوشت: «اغلب دموکرات‌ها می‌گویند که فشار حداکثری «دونالد ترامپ» علیه ایران موثر نخواهد بود و آنها هیچوقت مذاکره نخواهند کرد.»

وی در ادامه با طعنه به دموکراتها گفت، «اما آنها این را فراموش کرده‌اند که جان کری(وزیر خارجه پیشین) دیدارهای متعددی با ایران داشته و به آنها توصیه کرده است مذاکره نکنند و منتظر باشند ببینند در انتخابات 2020 چه اتفاقی خواهد افتاد.»

این ادعایی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز پیش از این به آن اشاره کرده بود. ترامپ مدعی شده بود که جان کری به ایرانی‌ها مشورت می‌دهد و از آنها خواسته با ترامپ وارد مذاکره نشوند.

ترامپ اخیرا نیز در توئیتر خود نوشته بود: «جان کری و کسانی که به او برای کشاندن آمریکا به سمت توافق هسته‌ای بسیار بد با ایران یاری رساندند، توصیه‌‌‌های خیلی بدی به ایران ارائه می‌دهند. وی با اشاره به این موضوع خواستار محاکمه کری تحت قانون موسوم به قانون لوگان شده بود.(جزئیات بیشتر)

قانون لوگان، شهروندان آمریکا را از هر گونه مذاکره با دولت‌های خارجی، به نحوی که موجب اخلال در اجرای سیاست خارجی دولت مستقر شود، منع می‌کند.

رسانه‌های غربی پیش از این، در شهریورماه ۱۳۹۷ مدعی شده بودند کری بعد از روی کار آمدن ترامپ چندین بار با ظریف دیدار کرده و به او توصیه کرده ایران تا اتمام ریاست‌جمهوری ترامپ در برجام باقی بماند.

سناتور آمریکایی هم ادعای ترامپ درباره توصیه «جان کری» به ایران را تکرار کرد

وزیر دفاع پیشین آمریکا: ترامپ هیچ استراتژی مشخصی درباره ایران ندارد

وزیر دفاع پیشین آمریکا با توجه به اظهارات اخیر دونالد ترامپ درباره ایران، عملکرد رئیس جمهور آمریکا را در زمینه سیاست خارجی مورد انتقاد قرار داد و گفت که ترامپ هیچ استراتژی مشخصی ندارد.

به گزارش ایسنا، لئون پانه‌تا، وزیر دفاع پیشین آمریکا در گفت‌وگو با شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی درباره اظهارات ضد و نقیض دونالد ترامپ درباره ایران در چند مدت اخیر گفت: من سخت تلاش می‌کنم تا سیاست خارجی این دولت [دولت دونالد ترامپ] را بفهمم. و نمی‌توانم. هیچ استراتژی وجود ندارد. فقط رئیس جمهوری وجود دارد که پیام توییتری می‌فرستند، زورگویی کرده و بدون هیچ استراتژی جامعی درباره نحوه سروکار داشتن با این نقاط حساس دنیا، هر چه دلش خواست می‌گوید.

وی در ادامه گفت: در دنیای خطرناکی هستیم. از یک طرف روسیه هست که مهاجم‌تر می‌شود، با چین در جنگ تجاری هستیم. از طرف دیگر هم کره شمالی را داریم که هیچ پیشرفتی در عملکرد این رئیس جمهور در کره شمالی به چشم نمی‌خورد و هنوز هم یک تهدید به حساب می‌آید. همچنین کشورهایی شکست‌خورده در منطقه وجود دارند و داعش هم هنوز یک تهدید تروریستی باقی مانده است؛ حالا هم با ایران مواجه هستیم. من استراتژی بنیادینی نمی‌بینم که رئیس جمهور برای سروکار داشتن با هر کدام از این "تهدیدها" اتخاذ کند.

پانه‌تا در ادامه درباره عملکرد اشتباه دونالد ترامپ درباره ایران مطرح کرد: این رئیس جمهور سعی دارد همه چیز را به هم بریزد و بعد فکر کند که چه کاری از دستش بر می‌آید. این کار را در مورد ایران هم انجام داد. او توافق هسته‌ای را لغو کرد و نمی‌دانست که باید چه کار کنیم. تنها کاری که می‌شود کرد تا از جنگ جلوگیری شود، مذاکره است. او باید با متحدانمان در این زمینه همکاری کند تا به میز مذاکره بازگردیم چراکه آن‌ها در برخلاف آمریکا در نزد ایران اعتباری دارند.

وی در آخر گفت: دوره‌ای پس از دوره‌ای دیگر، نابسامانی و عدم قطعیت بیشتری داریم. بسیاری از کشورها نمی‌دانند که سیاست‌های ما چه هستند. نتیجه این خواهد بود که دنیای خطرناک‌تری به وجود خواهد آمد. برای آمریکا عصر خطرناکی است چراکه مخالفان ما از این عدم قطعیت بهره خواهند برد.

گالگو؛ بولتون،کاتن وگراهام با بی مسئولیتی درباره ایران بزرگنمایی می کنند

یکی از اعضای کنگر آمریکا معتقد است که افرادی همچون جان بولتون سناتور کاتن و سناتور گراهام با بی مسئولیتی و برای رسیدن به هدف خود درباره خطر ایران بزرگنمایی می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، «مارک فیتزپاتریک» مدیر سابق اجرایی برنامه عدم اشاعه مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک (IISS)، در توئیتر اقدام به نقل اظهارات «روبن گالگو» از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا کرده است.

این اظهار نظر مربوط به سخنان گالگو بعد از نشست اطلاعاتی کنگره آمریکا درباره ایران است.

فیتزپاتریک به نقل از گالگو می‌نویسد: تهدید نظامی ایران واقعی است اما افرادی همچون جان بولتون، سناتور تام کاتن و سناتور لیندسی گراهام با بی مسئولیتی درباره آن بزرگنمایی می‌کنند تا سیاست مورد علاقه برای مداخله نظامی را پیش ببرند.

پشیمانی ترامپ از همکاری با بولتون البناء نوشت ترامپ از گوش دادن به توصیه‌های جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا و خط‌ و نشان کشیدن برای ایران پشیمان است.

پشیمانی ترامپ از همکاری با بولتونبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی روزنامه البناء نوشت: دونالد ترامپ عملا در ورطه‌ای گرفتار شده است که نه می‌تواند تهدید‌های خود را مبنی بر به صفر رساندن فروش نفت ایران و محو کردن آن از نقشه جهان عملی کند و نه می‌تواند از حرف‌های خود بازگردد از این رو از رئیس جمهور سوئیس خواست شماره تلفنش را به مقامات ایران بدهد.

بنابر این گزارش، ترامپ نخستین بار است که متوجه اشتباه بزرگ خود در برکنار کردن ژنرال مک مستر شده است؛ کسی که به حمایت از توافق هسته‌ای با ایران معروف بود، اما اکنون جان بولتونِ معروف به همسویی با اشغالگران فلسطین و حامی اقدام نظامی جای او را گرفته است. یک ماه بعد از این انتصاب، ترامپ در کاخ سفید خروج از توافق هسته‌ای را جشن گرفت، اما نمی‌دانست که چه اشتباهی مرتکب شده است از این رو به توصیه‌های جان بولتون گوش کرد و با چین و کره شمالی و ایران سرشاخ شد.

از سوی دیگر هموار شدن مسیر معامله قرن مستلزم همکاری صهیونیست‌ها و کشور‌های مرتجع عربی و به میان آمدن دلار‌های آمریکایی و دست و دلبازی عرب‌ها از طریق برگزاری کنفرانس اقتصادی بین المللی در بحرین در روز‌های ۲۵ و ۲۶ ژوئن برای سرمایه گذاری در غزه و کرانه باختری است! بخش نخست محتوای معامله قرن در جهت جایگزینی اقتصادی بجای جنگ نظامی و هدف نهایی آن از بین بردن آرمان فلسطین است.

از سوی دیگر ترامپ وقتی جان بولتون وی را به اتخاذ موضعی سرسختانه در حمایت از اقدام خوان گوایدو (سردسته مخالفان ونزوئلا) ترغیب کرد، نزدیک بود از شدت خشم منفجر شود؛ اقدامی که باعث شد چهره آمریکا در کشوری نزدیک به سواحلش لگدمال شود. ترامپ هنوز فراموش نکرده است که بولتون برخلاف نظر او، وی را به نگه داشتن نیرو‌های آمریکایی در سوریه توصیه کرد و این امر هنوز تا به امروز معلق مانده است.

اما پایان این تنش در منطقه چگونه خواهد بود و این نمایش چگونه پایان خواهد یافت. حسین امیر عبداللهیان، مدیرکل امور بین‌الملل مجلس ایران در گفتگو با خبرنگار سی ان ان گفت: آمریکا از چهل سال قبل تاکنون ما را تهدید می‌کند و ما ثابت قدم هستیم. از ناوهایش نمی‌ترسیم و وقتی به سواحل ما نزدیک می‌شود خوشحال می‌شویم. مشکل ترامپ این است که تاریخ ما را نمی‌شناسد.

این خبرنگار از عبداللهیان پرسید که چرا با ترامپ گفتگو نمی‌کنید. وی در پاسخ گفت: او می‌خواهد با لحن تهدید پیش بیاید و ما این را نمی‌پذیریم. اگر به گفتگو با ما تحت فشار و تهدید اصرار داشته باشد رئیس جمهوری دیوانه است.

سناتور آمریکایی هم ادعای ترامپ درباره توصیه «جان کری» به ایران را تکرار کرد

نظامی سابق ناتو: آمریکایی‌ها متوجه می شوند که منزوی و تنها شده‌اند

نظامی آلمانی که پیشتر ریاست کمیته نظامی سازمان ناتو را بر عهده داشته است، با رد تقابل نظامی با ایران گفت که آمریکایی‌ها متوجه خواهند شد که منزوی و تنها شده‌اند و امنیت آنها به این بستگی دارد که هم پیمان داشته باشند.

هارالد کویات» نظامی بازنشسته که در فاصله سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۲ بازرس ارشد ارتش آلمان بوده است و از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ هم ریاست کمیته نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را عهده دار بود درباره تنش اخیر میان آمریکا و ایران و پیمان منع موشک های میانبرد (INF) موضع‌گیری کرد.

وی در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتنیک در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا با ایران جنگی رخ خواهد داد، گفت: «من اینطور فکر نمی‌کنم. البته آمریکایی‌ها پس از خروج از توافق هسته‌ای با ایران، این کشور را تحت فشار قرار می‌دهند اما آمریکایی‌ها شاهد این هم خواهند بود که آنها منزوی و تنها شده‌اند و متوجه می‌شوند که امنیت آنها به این بستگی دارد که شریک و هم پیمان داشته باشند.»

یک مقام اطلاعاتی ناتو درباره داده‌ها و اطلاعات اخیر مقامات آمریکایی درباره آمادگی ایران برای حمله به منافع آمریکا در منطقه گفت که این اطلاعات درباره ایران کاملا غیرقانع کننده و حتی توهین آمیز است. (جزئیات بیشتر)

کویات همچنین معتقد است که همچنان امکان حفظ پیمان منع موشک های میانبرد وجود دارد و افزود: «این پیمان را می‌توان حفظ کرد اما به این منظور مهمترین گام در وهله نخست این است که در زمینه کنترل متقابل توافق شود و به این پرداخته شود که اتهامات روسیه و آمریکا علیه یکدیگر چطور توجیه شده است. صدراعظم آلمان می تواند چنین پیشنهادی را مطرح کند.»

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، ایالات متحده آمریکا و روسیه را از تملک، تولید یا پرتاب آزمایشی موشک‌های کروز با برد بین ۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مایل منع می‌کند.

«پمپئو» با وزیر خارجه ژاپن درباره ایران گفتگو کرد

وزیر خارجه آمریکا در تماسی تلفنی با همتای ژاپنی خود درباره ایران گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا امروز چهارشنبه با تارو کانو وزیر خارجه ژاپن درباره ایران به صورت تلفنی گفتگو کرد.

به گزارش رسانه وابسته به وزارت خارجه آمریکا، «مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای در این خصوص اعلام کرد که پمپئو درباره رابطه توکیو و تهران با وزیر خارجه ژاپن گفتگو کرده است.

تا کنون جزئیات بیشتری از این گفت‌وگوی تلفنی منتشر نشده است.

گفتنی است، چندی پیش و در سالگرد نقض یکجانبه برجام توسط آمریکا بر خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در ۱۸ اردیبهشت ماه، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که برخی اقدامات خود در ارتباط با برجام را متوقف کرده و فرصتی ۶۰ روزه به کشورهای باقی مانده در توافق می‌دهد تا به تعهدات بانکی و مالی خود عمل کنند.

این در حالی است که در ۸ ماه می سال ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷) دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خبر خروج یکجانبه واشنگتن از برجام را همراه با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت