مقام آمریکایی: این تصور که ما دنبال جنگ هستیم، خلاف واقع است

کد خبر: 940651

یک مقام آمریکایی می‌گوید دولت این کشور به هیچ عنوان به دنبال درگیری نظامی با ایران نیست و برای حل مسالمت‌آمیز اختلافات تلاش می‌کند.

مقام آمریکایی: این تصور که ما دنبال جنگ هستیم، خلاف واقع است

خبرگزاری فارس: یک مقام آمریکایی در واکنش به گزارش رسانه‌هایی که مدعی‌اند واشنگتن و تهران به سوی جنگ پیش می‌روند، گفت آمریکا به هیچ وجه خواهان درگیری نظامی با ایران نیست.

به نوشته پایگاه «آتلانتیک»، این مقام ارشد دولت آمریکا روز جمعه در جمع گروهی از خبرنگاران گفته است: «از این گمانه که ما به نحوی در حال تشدید تنش و به دنبال درگیری نظامی هستیم، همه ما را کلافه کرده است.»

وی افزود: «هیچ چیزی تا این اندازه خلاف واقع نیست. ما به دنبال کاهش تنش و حل و فصل اوضاع از روش‌های غیرنظامی هستیم.»

در روزهای گذشته همزمان با حضور ناو هواپیمابر «آبراهام لینکلن» در نزدیکی خلیج فارس، برخی رسانه‌های آمریکایی مدعی شده‌اند که واشنگتن گزینه درگیری نظامی با ایران را مورد بررسی قرار داده است. اظهارات «جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید که مدعی شد استقرار این ناو و بمب‌افکن‌های آمریکایی در منطقه برای مقابله با «تهدید ایران» است هم بر این فضا دامن زد.

با این وجود، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در چند توییت این ادعاها را رد و رسانه‌ها را به انتشار «اخبار جعلی» متهم کرده‌اند. به نوشته روزنامه «نیویورک‌تایمز»، ترامپ هفته گذشته در جلسه‌ای با حضور مقام‌های ارشد دولت، تأکید کرده که به دنبال جنگ با ایران نیست.

ایندپندنت: آمریکا در حال تکرار اشتباهات و شکست‌هایش در خاورمیانه است

خبرنگار و کارشناس باسابقه انگلیسی در یادداشتی با انتقاد از مواضع دولت «دونالد ترامپ» در قبال ایران هشدار داد آمریکا و متحدان سعودی، اماراتی و صهیونیست این کشور در حال تکرار اشتباهات و شکست‌های خود در چند دهه اخیر هستند. «پاتریک کاکبرن» خبرنگار ارشد و کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در انتقاد از مواضع دولت «دونالد ترامپ» علیه ایران یادداشتی با این عنوان منتشر کرد: «ایالات متحده در خاورمیانه ۴ بار یک اشتباه مشابه را مرتکب شده است و حالا هم ترامپ دارد این اشتباه را این بار در قبال ایران تکرار می‌کند».

این روزنامه‌نگار در «ایندپندنت» نوشت: «ایالات متحده در تنش فزاینده خود با ایران، دارد همان اشتباهی را که بارها و بارها از زمان سقوط ۴۰ سال قبل (محمدرضا) شاه (پهلوی) مرتکب شده است، تکرار می‌کند و خطر گیر افتادن در یک منازعه مذهبی بین مسلمانان سُنی و شیعه را نادیده می‌گیرد».

وی می‌نویسد: «من از انقلاب ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) ایران، بخش اعظم کار شغلی خودم را صرف خاورمیانه کرده‌ام و درباره بحران‌ها و جنگ‌هایی که ایالات متحده و متحدانش به طرزی مرگبار انگیزه مذهبی دشمنانشان را دستکم گرفتند، گزارش داده‌ام. این یعنی آنکه آنها بازنده شدند یا در دستیابی به پیروزی در نبردهایی که در ظاهر توازن قوا به نفع آنها است، ناکام ماندند».

تحلیلگر و کارشناس غربی در این یادداشت تاکید کرده که حداقل در ۴ مورد تجاوز سال ۱۹۸۲ رژیم صهیونیستی به لبنان، جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم بعث صدام حسین ضد ایران، جنگ سال ۲۰۰۳ آمریکا و انگلیس به عراق و تلاش «ناکام» کشورهای غربی، عربستان سعودی، قطر و ترکیه برای سرنگون کردن دولت بشار اسد در سوریه در سال ۲۰۱۱، واشنگتن و متحدانش در درک مسائل منطقه و فهم انگیزه‌های مذهبی بازیگران آن اشتباه کردند.

وی افزود: «حالا همان فرایند یک بار دیگر در جریان است و به همان دلایل قبلی، شکست آن محتمل است: ایالات متحده به همراه متحدان محلی خود(در منطقه) نه تنها با ایران بلکه با جامعه شیعیان در کشورهای مختلف خواهد جنگید».

از نظر این کارشناس ایندپندنت، «دونال ترامپ به تحریم‌ها برای اعمال فشار علیه ایران نگاه می‌کند در حالی که جان بولتون مشاور امنیت ملی (کاخ سفید) و مایک پامپئو وزیر خارجه (آمریکا) جنگ را به عنوان یک گزینه مطلوب ترویج می‌کنند. البته هر سه این افراد در تقبیح حزب‌الله در لبنان یا الحشد الشعبی در عراق آنها را نیروهای نیابتی ایران می‌خوانند اما آنها ابتدا به ساکن، بازوی سیاسی و نظامی شیعیان آن کشورها هستند، شیعیانی که در لبنان از جمعیت قابل توجهی برخوردار هستند، در عراق در اکثریت هستند و در سوریه یک اقلیت در زمام امور است. ایرانی‌ها شاید قادر به اعمال تاثیرگذاری زیاد بر این گروه‌ها باشند اما آنها آلت دست ایران نیستند که با برچیده شدن حمایت ایران، به یکباره ناپدید شوند».

«پاتریک کاکبرن» خبرنگار ارشد مسائل مربوط به منطقه غرب آسیا

نویسنده این یادداشت در ادامه مطلب خود برای تاکید بر تاثیرگذاری مذهب شیعه در معادلات منطقه به حمایت‌های جانانه «علویان» از دولت سوریه و لبیک عراقی‌ها به فتوای آیت‌الله سیستانی مرجع شیعیان این کشور در سال ۲۰۱۴ برای دفاع از کشور در برابر تروریست‌های داعش اشاره کرده است.

کاکبرن معتقد است: «این چیزی نیست که عربستان سعودی، امارات عربی متحده و اسرائیل به عنوان متحدان ترامپ بخواهند که واشنگتن به آن باور داشته باشد. به نظر آنها، همه شیعیان (منطقه) آلت دست ایران هستند. برای سعودی‌ها اینطور است که هر راکتی که حوثی‌های یمن به عربستان سعودی شلیک می‌کنند، تنها به این خاطر شلیک شده که از تهران به آنها دستور مستقیم داده شد».

از نظر او، «این چیز جدیدی نیست که حاکمان سُنی در واکنش روان‌پریشانه به اقدامات شیعیان همه چیز را به ایران نسبت می‌دهند. من سال ۲۰۱۱ زمانی که پادشاهی اقلیت سُنی حاکم بر بحرین سرکوب شدید خود علیه اعتراضات اکثریت شیعیان این کشور را با حمایت نظامی سعودی آغاز کرده بود. در میان افراد شکنجه شده، پزشکان بحرینی یک بیمارستان که معترضان زخمی را مداوا کردند، دیده می‌شد. در مدارک ادعایی علیه آنها به یک ابزار پزشکی پیشرفته استناد و ادعا شده بود که پزشکان از طریق دستورات ایران را برای انجام یک انقلاب در بحرین دریافت می‌کردند».

این روزنامه‌نگار باسابقه انگلیسی افزود: «این نوع مهمل از تئوری توطئه نه تنها در واشنگتن بسیار شنیده می‌شود بلکه ترامپ و دستیارانش علنا گفته‌اند که می‌توان سرنخ تقریبا همه اقدامات "تروریستی" را در ایران جستجو کرد. این عقیده ریسک جنگ بین ایالات متحده و ایران را به همراه دارد چرا که تعداد زیادی از شیعیان عصبانی از آمریکا در خاورمیانه هستند که شاید با تصمیم خودشان به برخی تاسیسات آمریکا حمله کنند».

کاکبرن همچنین هشدار می‌دهد: «چنین موضوعی شاید کسی را در یکی از این کشورهای مشتاق به درگیری مسلحانه ایالات متحده و ایران را به صحنه‌سازی برای یک اقدام تحریک‌آمیز به منظور مقصر خواندن ایران سوق دهد. در اینجا عربستان سعودی، امارات و اسرائیل به ذهن من خطور می‌کند».

نویسنده این یادداشت با تاکید بر اینکه تجاوز نظامی به ایران از منظر نظامی یا سیاسی امکان‌پذیر نیست، درباره توانایی تهران برای اقدامات تلافی‌جویانه در تنگه هرمز یا حملات موشکی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی هشدار داد.

موضع گیری خصمانه سفیر جدید آمریکا در عراق علیه ایران

سفیر جدید آمریکا در عراق به موضع گیری خصمانه علیه ایران پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از النهرین، متیو تولر سفیر جدید آمریکا در عراق به موضع گیری خصمانه علیه ایران پرداخت.

وی مدعی شد: ما باید به کار خود در حمایت از عراق از دخالت‌های خارجی و تهدیدات ایران ادامه دهیم.

سفیر جدید آمریکا حرفهای دیگری هم به منظور ایجاد تنش در عراق زد.

شایان ذکر است که تولر اخیراً به عنوان سفیر جدید آمریکا در عراق انتخاب شده است. وی به مدت پنج سال سفیر آمریکا در یمن بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت