هشدار دیپلمات آمریکایی به شرکت‌های آلمانی درباره تجارت با ایران

کد خبر: 939519

سفیر آمریکا در آلمان ضمن انتقاد از سیاست های دفاعی آلمان در ناتو، شرکت هایی را که با ایران ارتباط بازرگانی دارند هم تهدید کرد.

هشدار دیپلمات آمریکایی به شرکت‌های آلمانی درباره تجارت با ایران

خبرگزاری فارس: «ریچارد گرنل» سفیر آمریکا در آلمان که از زمان آغاز ماموریت خود در این سمت همواره حاشیه‌ساز بوده است، بار دیگر از آلمان به دلیل سهم بودجه دفاعی این کشور در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) انتقاد کرد.

وی در گفت‌وگو با روزنامه آلمانی «بیلد» گفت: «اینکه کسی بگوید باید در ساختار ناتو اصلاحات صورت بگیرد اما دو درصد از سهم را نپردازد از دید من اقدامی ریاکارانه است». او گفت که عده زیادی از سیاستمداران آلمانی تلاش می‌کنند ( نشان دهند) تا دو درصد فقط یک هدف است و مسئولیتی در این زمینه ندارند.

گرنل بتازگی به نشریه آلمانی «فوکوس» گفته بود: « اینطور نیست که من ندانم چرا آلمان تمایل دارد که بودجه را به جای سرمایه‌گذاری در مسایل دفاعی کشور در امور اجتماعی داخلی سرمایه‌گذاری کند. چرا اینطور است؟ (چون) ما اینکار را می‌کنیم؛ ما آمریکایی‌های مهربان».

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پارسال در نامه‌ای به مرکل، از آنچه خودداری آلمان از تخصیص بودجه کافی به امور نظامی خوانده انتقاد و برلین را به سوءاستفاده از بودجه هنگفتی که آمریکا به ناتو اختصاص داده، متهم کرده بود. وی به سران کشورهای عضو ناتو گفته واشنگتن نمی‌تواند از جیب مالیات‌دهندگان آمریکایی برای امنیت «اروپایی هزینه کند که خود برای تأمین امنیت خود، خرج نمی‌کند».

گرنل همچنین شرکت‌هایی را که تحریم‌های آمریکا علیه ایران را دور بزنند را هم تهدید کرد و گفت: «ما می‌گوییم، شما می‌توانید روابط بازرگانی آنطور که دوست دارید با ایران داشته باشید اما وقتی درخواست ویزا کنید ما با آن موافقت نخواهیم کرد تا وارد کشورمان شوید».

یک سال پیش (۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷) دولت آمریکا به دستور ترامپ، از توافق بین‌المللی برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به «برجام» خارج شده و تمام تحریم‌های هسته‌ای ذیل این توافق را در دو بازه ۹۰ و ۱۸۰ روزه مجددا اعمال کرد.

البته این تنها اقدام ضد ایرانیِ کاخ سفید طی یک سال گذشته نبود و دولت ترامپ هر هفته تحریم‌ها یا محدودیت‌های جدیدی را علیه اشخاص و نهادهای ایرانی یا غیر ایرانی مرتبط با تهران اعمال کرده است. لازم به‌ذکر است که آمریکا در پیشبرد این اهداف خصمانه خود تنها نبوده و اتحادیه اروپا نیز با اقدامات ضد ایرانی تقریبا مشابهی، واشنگتن را همراه کرده است.

رئیس جمهور آمریکا دیشب طی دستوری اجرایی، صادرات محصولاتی نظیر آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران را تحت تحریم قرار داد

سفیر آمریکا در آلمان: می‌توانید با ایران کار کنید اما به شما ویزای آمریکا نمی‌دهیم

ابراز نگرانی شدید هیلاری کلینتون نسبت به سیاست‌های ترامپ در خصوص ایران

وزیر امور خارجه سابق آمریکا با انتقاد از اقدامات اخیر دولت ترامپ علیه ایران، گفت که نمی‌تواند وضعیتی خطرناک‌تر از شرایط کنونی را متصور شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه فاکس‌نیوز هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا در چهار سال ابتدایی دوران ریاست جمهوری باراک اوباما روز چهارشنبه همزمان با گذشت یکسال از زمان خروج واشنگتن از برجام در یک سخنرانی از تحریم‌ها و اقدامات اخیر دولت ترامپ علیه ایران به شدت انتقاد کرد.

وی گفت: من نمی‌توانم وضعیتی خطرناک‌تر از آن‌چه اکنون در آن قرار داریم را تصور کنم. ما در حال حاضر دولتی داریم که اعتقادی به توافقات ندارد. ایرانی‌ها گفته‌اند که اگر شما به توافقات پایبند نمی‌مانید ما نیز پایبند نخواهیم بود و غنی‌سازی اورانیوم را آغاز خواهیم کرد.

وی ادامه داد: من نگران این هستم که این تصمیمی ناشی از اقدامات این دولت (آمریکا) برای تحریک یک چیزی است.

دولت آمریکا سال گذشته پس از آنکه از توافق هسته‌ای 2015 با ایران خارج شد تحریم‌ها علیه این کشور را بازگرداند. واشنگتن همچنین چهارشنبه شب اعلام کرد که صادرات فلزات ایران شامل آهن، آلومینیوم، مس و استیل را نیز در فهرست تحریم‌های خود قرار می‌دهد تا درآمدهای ایران را محدود کند.

کاخ سفید همچنین اعلام کرد که به کمپین فشار حداکثری خود به دولت ایران ادامه می‌دهد تا این کشور رفتارهای خود در منطقه را تغییر دهد و توسعه موشک‌های بالستیک‌اش را متوقف کند.

هیلاری کیلینتون در بخش دیگری از صحبت‌های خود توافق هسته‌ای با ایران را که در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما حاصل شد مورد تحسین قرار داد و گفت: ما می‌توانستیم این توافق را یک مبنا قرار دهیم و سپس به دیگر مشکلات با ایران در منطقه و جهان رسیدگی کنیم.

وی ابراز نگرانی کرد که دولت کنونی آمریکا تمایلات شدیدی برای تحریک ایران دارد و گفت که نسبت به محاسبات اشتباه هر یک از طرف‌های درگیر در این ماجرا به شدت نگران است.

این مقام پیشین آمریکایی افزود: من به شدت نگران این هستم که این دولت به دنبال تحریک اوضاع است. متاسفانه این مساله را بعید نمی‌دانم.

اعلام آمادگی عمان برای میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن

سفیر عمان در آمریکا گفت: اگر تهران و واشنگتن است به میانجی‌گری باور داشته باشند، ما آماده کمک به حل این بحران هستیم.

حنینه المغیری، سفیر عمان در آمریکا در گفت‌وگو با پایگاه خبری المانیتور تصریح کرد که مسقط آماده میانجی‌گری میان تهران و واشنگتن است.

وی در پاسخ به سوالی درباره تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا گفت: ما مایلیم تا برای حل این بحران میانجی‌گری کنیم، البته اگر دو طرف باور داشته باشند که این کار مفید خواهد بود.

المغیری در پاسخ به این سوالی مبنی بر این‌که مسقط پیش از این در سال ۲۰۱۳ نقش میانجی میان تهران و واشنگتن را ایفا کرد که به حصول توافق هسته‌ای منجر شد، اظهار داشت: ما در این مذاکرات میانجی نبودیم بلکه محل مذاکرات را فراهم کردیم و دلیل این‌که از ما خواسته شد این کار را انجام دهیم این بود که ما تنها کشور از معدود کشورهای خلیج فارس هستیم که روابطی دوستانه هم با آمریکا و هم با ایران دارد. این، به دلیل پایه‌های سیاست خارجی ما است.

سفیر عمان افزود: اول از همه باید بگویم که ما در سیاست خارجی کشورهای همسایه مداخله نمی‌کنیم. ما هیچ مداخله‌ای در امور داخلی هیچ کشوری نداریم. دوم، ما به مذاکره باور داریم. مهم است که ما مذاکره کنیم. در غیر این‌صورت، اگر مذاکره نکنیم قادر نخواهیم بود مشکلات را حل کنیم. ایران همسایه ماست و ما با تمام همسایگان‌مان روابط خوبی داریم و به دلیل همین روابط خوب است که توانستیم به مذاکره برای آزادی کوهنوردان آمریکایی (بازداشت شده در ایران در سال ۲۰۰۹) کمک کنیم. تا به امروز نیز افرادی به دفتر من می‌آیند و از من می‌خواهند که اگر می‌توانم به عزیزانشان که در زندان هستند کمک کنم.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا عمان برای حل تنش میان تهران و واشنگتن نقشی ایفا می‌کند یا نه، باز هم تاکید کرد: عمان تاکنون چنین نکرده اما من اطمینان دارم که مسقط اگر بتواند این کار را انجام دهد، خرسند خواهد شد.

به گزارش ایسنا، روابط میان ایران و آمریکا در طول یک سال گذشته از زمان نقض برجام توسط واشنگتن و خروج یک‌جانبه آن از این توافق شاهد تنش بیشتری بوده است. این تنش‌ها به‌ویژه با بازگشت تحریم‌ها علیه کشورمان و سیاست خصمانه آمریکا برای توقف واردات نفت از ایران وخیم‌تر شده است.

این اختلافات در روزهای اخیر حتی تشدید شده است. واشنگتن ابتدای هفته جاری اعلام کرد که یک ناو هواپیمابر را در واکنش به آنچه تحرکات ایران برای حمله به نیروهای آمریکایی در منطقه خواند به خاورمیانه فرستاده است. هرچند که ادعا می‌کند به دنبال جنگ با ایران نیست.

این در حالی است که محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان درباره احتمال وقوع جنگ، با وجود تنش‌ها میان آمریکا و ایران گفته بود: ما خواهان درگیری و تقابل نیستیم اما ما هفت هزار سال را با فرار کردن سپری نکرده‌ایم. ما مقاومت می‌کنیم اما به دنبال جنگ نیستیم. باورمان این است که رئیس جمهور ترامپ خواهان جنگ نیست اما کسانی وجود دارند که برای جنگ فشار می‌آورند. من فکر نمی‌کنم که این اتفاق بیفتد.

دولت آمریکا همچنین در ادامه رویکرد خصمانه خود چهارشنبه شب اعلام کرد که صادرات فلزات ایران، شامل آهن، آلومینیوم، استیل و مس را در فهرست تحریم‌های خود قرار می‌دهد.

این تحریم‌ها ساعاتی پس از آن انجام گرفت که ایران اعلام کرد، قصد دارد اجرای دو مورد از تعهداتش را در توافق هسته‌ای متوقف کند و همچنین به اروپا ۶۰ روز فرصت داد تا برای حفظ برجام یا پیروی از دولت ترامپ تصمیم‌گیری کند.

اتحادیه اروپا اعلام کرده است که این تصمیم ایران به منزله خروج یا نقض برجام نیست.

همچنین سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان ساعتی پیش از آن گفته بود: هیچ کشوری نمی‌تواند ایران را به خروج از برجام یا نقض این توافق متهم کند چرا که همه اقدامات ایران از جمله اقدامات اتخاذ شده امروز در قالب برجام بوده است. ما تاکنون از برجام خارج نشده‌ایم اما خروج از این توافق را در دستورکار قرار داده‌ایم و این خروج مرحله به مرحله خواهد بود.

استرالیا خواستار افزایش تلاش‌ها برای حفظ برجام شد

وزیر امور خارجه استرالیا با ابراز نگرانی شدید نسبت به تصمیم ایران برای کاهش تعهدات برجامی‌اش از تهران خواست تا به تعهداتش در این توافق پایبند بماند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس استرالیا، مریس پاین وزیر امور خارجه استرالیا نسبت به تصمیم ایران برای توقف اجرای دو مورد از تعهداتش در برجام به شدت ابراز نگرانی کرد.

وی روز پنج شنبه گفت: اگرچه ایران اعلام کرده است که از برجام خارج نمی‌شود اما استرالیا از این کشور می‌خواهد خونسردی خود را حفظ کند و به اجرای تعهداتش در این توافق ادامه دهد.

وی ادامه داد: اهداف توافق هسته‌ای با ایران در راستای عدم اشاعه هسته‌ای به خوبی حاصل شده و در راستای منافع امنیتی، ثبات و صلح منطقه است. استرالیا به طور قوی از این اهداف حمایت می‌کندو از طرف‌های برجام می‌خواهد تا تلاش‌های خود برای اجرای مفاد آن را دوبرابر کنند.

وزیر امور خارجه استرالیا در ادامه اظهارات خود با تکیه بر ادعاهای بی‌اساس غرب و آمریکا درباره سیاست‌های منطقه‌ای کشورمان گفت: ما پیش از این نگرانی‌های خود را نسبت به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران ابراز کرده‌ایم.

استرالیا اگرچه استرالیا از امضاکننده توافق هسته‌ای به شمار نمی‌آید اما از آنجایی که یکی از اعضای سازمان ملل است خود را متعهد به این توافق می‌داند.

به گزارش ایسنا، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان روز چهارشنبه اعلام کرد که اگر دیگر طرف‌های برجام به تعهدات خود عمل نکنند ایران به غنی سازی اورانیوم در سطوح بالاتر باز خواهد گشت.

رئیس جمهور با بیان اینکه "ما نمی‌خواهیم از برجام خارج شویم" گفت: امروز روز پایان برجام نیست، بلکه گام جدید در چارچوب برجام است. برجام در بندهای ۲۶ و ۳۶ به ما حق داده است که اگر طرف مقابل تعهد خود را نقض کند ما آن را در کمیسیون مشترک مطرح کنیم آن کمیسیون تشکیل شده است، اما با وجود آنکه اروپا و دوستان ما تاکید کرده‌اند که خروج آمریکا را جبران کرده و به تعهدات خود عمل می‌کنند، اما در مقام عمل شاهد آن نبوده‌ایم.

روحانی ادامه داد: به سران ۵ کشور اعلام کردیم که مواد غنی شده و آب سنگین خود را دیگر نمی‌فروشیم تاکنون هر وقت مواد غنی شده ما به ۳۰۰ کیلوگرم می‌رسید اضافه آن را می‌فروختیم و کیک زرد می‌گرفتیم و هر وقت آب سنگین از ۱۳۰ تن تجاوز می‌کرد اضافه آن را می‌فروختیم. از امروز این فروش‌ها انجام نمی‌شود.

وی همچنین صبر ایران در طول این یک سال را صبری استراتژیک توصیف کرد و گفت: ما یک سال حوصله و صبر کردیم و به تعهدات خود عمل کردیم، اما از امروز فروش مواد غنی شده و آب سنگین را متوقف می‌کنیم.

این تصمیم ایران با واکنش بسیاری به‌ویژه طرف‌های دیگر برجام روبرو شد.

چین و روسیه که از طرف‌های برجام به شمار می‌آیند پس از اعلام این خبر بر لزوم پایبندی دیگر طرف‌ها به این توافق تأکید کردند.

دمیتری پسکوف سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه این تصمیم ایران را نتیجه اقدامات نسنجیده واشنگتن دانست و گفت که مسکو به رایزنی با طرف‌های اروپایی برای حفظ برجام ادامه می‌دهد.

همچنین اتحادیه اروپا به همراه انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیه‌ای مشترک نسبت به این تصمیم ایران ابراز تأسف کردند و از تهران خواستند به تعهدات خود در توافق هسته‌ای پایبند بمانند.

قطعنامه سناتورهای جمهوری‌خواه به مناسبت سالگرد نقض برجام توسط آمریکا

همزمان با سالگرد نقض برجام از سوی آمریکا جمعی از سناتورهای جمهوری‌خواه در یک قطعنامه بر ادامه مخالفت کنگره با این توافق تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، تعدادی از سناتورهای جمهوری‌خواه، ازجمله مارکو روبیو، تام کاتن، تد کروز، جیم اینوف و چند تن دیگر همزمان با گذشت یک سال از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای یک قطعنامه را در صحن سنا ارائه و در آن بار دیگر بر مخالفت خود با این توافق تاکید کردند.

این سناتورها در این قطعنامه با برشمردن آنچه نقاط ضعف برجام معرفی کرده‌اند، یادآور شدند که به این دلایل همچنان با این توافق مخالف هستند. عدم رسیدگی به برنامه موشکی ایران در برجام، موقت بودن محدودیت‌ها بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران و گنجانده نشدن آنچه واشنگتن فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه می‌خواند، ازجمله مواردی است که این سناتورهای جمهوری‌خواه گفته‌اند از نقاط ضعف برجام به شمار می‌آید.

آنها همچنین در قطعنامه خود از آزاد شدن دارایی‌های ایران به واسطه برجام انتقاد کرده و گفته‌اند که این در حالی اتفاق افتاده است که برجام تنها محدودیت‌هایی موقت را بر برنامه هسته‌ای تهران اعمال می‌کند.

اروپا از مماشات با آمریکا بر سر ایران دست بکشد

تصمیم متقابل ایران در واکنش به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام که با سفر وزیر امور خارجه آمریکا به لندن هم‌زمان شد، بازتاب گسترده‌ای در محافل خبری، اندیشکده ها و تحلیل گران سیاسی در انگلیس داشت و اغلب تأکید دارند که اروپا باید دست از مماشات با آمریکا بکشد.

به گزارش ایرنا، گاردین روز پنج شنبه در یادداشتی به قلم «میشل فوشز» نوشت: دونالد ترامپ تمام تلاش خود را به کار بسته تا با ایران درگیری نظامی ایجاد کند و نشان دهد که ایران مقصر است. در این ماجرا کسی نباید توقع داشته باشد که ایران در مقابل آمریکا عقب‌نشینی کند. آمریکا سال گذشته از توافق هسته‌ای که با موفقیت عمل می‌کرد، به‌رغم اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کاخ سفید بارها پایبندی ایران را به برجام تائید کردند، خارج شد. از آن زمان تاکنون ترامپ تلاش کرده تا اوضاع را به بحران بکشد. او بانک‌ها و سازمان حمل‌ و نقل ایران را تحریم کرد تا به اقتصاد ایران فشار بیاورد. به‌تازگی هم اعلام کرد که معافیت برای خریداران نفت ایران را دیگر تمدید نخواهد کرد. با این‌ حال ایران در کنار سایر اعضاء برجام، این توافق را حفظ کردند. گاردین در ادامه به تصمیم ایران برای کاهش تعهداتش در برجام به دنبال خروج «گستاخانه» آمریکا از این توافق اشاره کرد و نوشت: ایران از سایر کشورها خواسته تا بین این کشور و آمریکا یکی را انتخاب کنند. ایران می‌گوید اگر سایر اعضای برجام تحریم‌های آمریکا را جبران نکنند، ظرفیت‌های هسته‌ای‌اش را فراتر از تعهداتش در برجام افزایش خواهد داد. چه سایر کشورها طرف آمریکا یا ایران را بگیرند، دولت ترامپ خود را در موضع انزوا قرار داده است. اروپا از رویکرد دولت ترامپ به ستوه آمده و سازوکاری را ایجاد کرده (اینستکس) که تحریم‌های آمریکا را دور بزند. ژاپن، کره جنوبی، چین و هند هم که به دلیل تحریم‌های آمریکا خرید نفتشان از ایران را کاهش داده‌اند، از «زیرورو کشی» آمریکا خسته شده‌اند. این نشریه انگلیسی همچنین دولت آمریکا را به‌دروغ گویی متهم کرد و افزود: آمریکا با خروج از برجام ادعا کرد که از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری خواهد کرد، اما در واقع از توافقی خارج شد که دقیقا همان کار را انجام می‌داد. همچنین، مقامات آمریکا خود را حامی مردم ایران معرفی می‌کنند اما با اعمال تحریم‌ها عملاً مردم را زیر فشار قرار داده و فرمان ضد مهاجرتی ترامپ، بسیاری از ایرانیان را از سفر به آمریکا منع کرده است. گاردین در پایان تصریح کرد که دولت آمریکا با سیاست‌های جنگ‌طلبانه‌ای که در پیش‌گرفته، کمتر از همیشه امنیت دارد. به گزارش ایرنا، رئیس ‌جمهوری اسلامی ایران دیروز (چهارشنبه ) از کاهش اجرای تعهدات ایران در برجام خبر داد و یک ضرب‌الاجل 60 برای اروپا تعیین کرد تا به تعهدات خود عمل کنند. کاهش اجرای تعهدات ایران شامل توقف فروش مازاد ذخایر آب ‌سنگین و اورانیوم غنی می‌باشد. اتحادیه اروپا امروز با صدور بیانیه‌ای، ضرب‌الاجل ایران را نپذیرفت اما تأکید کرد که برای پیاده‌سازی کامل برجام تلاش می‌کند. «الیستر بانکال» تحلیل گر مسائل سیاسی و خبرنگار شبکه اسکای نیوز می‌گوید: هیچ‌کس نمی‌گفت برجام بهترین توافق بود، اما بهترین توافقی است که می‌شد به دست آورد. این پیام را لندن و سایر اعضاء برجام به واشنگتن ارسال کردند اما آن‌ها محل نگذاشتند. 'الی گرانمایه' عضو ارشد اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا هم معتقد است برجام پس از خروج آمریکا، گوشت قربانی بوده که در سه اولویت اول کشورهای عضو برجام قرار نداشته است. بسیاری از کارشناسان اقدام ایران در کاهش برخی تعهدات در برجام را که رئیس‌ جمهوری از آن با عنوان 'جراحی برجام' یاد کرد، اقدامی هوشمندانه توصیف کردند که اروپایی‌ها را با انتخابی مهم روبه‌رو ساخته است. گاردین در گزارش دیگری در این ‌باره نوشت: اروپا تاکنون سیاست مماشات با ترامپ را در پیش‌ گرفته، اما اگر گام قابل‌ توجهی را برندارند، با بحران جدیدی در خاورمیانه مواجه می‌شود. این نشریه انگلیسی افزود: اگرچه تسریع در راه اندازی اینستکس تأثیر چندانی بر اقتصاد ایران ندارد اما دست‌کم نشانگر پیام سیاسی علیه ترامپ و تلاشی در جهت حفظ برجام خواهد بود. در همین حال مردم انگلیس هم دیدگاه خود درباره این تحولات را در بخش نظرات خوانندگان در تارنمای مطبوعات انگلیس به اشتراک گذاشتند. فردی به نام «جری شرمر» درباره یادداشت نشریه تایمز پیرامون افزایش تنش‌ها بین ایران و آمریکا نوشته است: به نظر می‌رسد انگلیس و اروپا بایستی دست از مماشات با آمریکا بردارند. معنا ندارد که ما با کشوری که قراردادهای بین‌المللی را پاره می‌کند و به متحدانش دستور می‌دهد هم‌پیمان باشیم. وی افزود: هزینه این رابطه گران است. شاید اگر پس از ترامپ دولت منطقی سرکار آمد درباره این رابطه دوباره تجدیدنظر کنیم. اما این وضعیت قابل‌قبول نیست «دوک آو لنکشر» هم نوشته است: تهدید واقعی ترامپ و بولتون هستند. ایران به تعهداتش در برجام پایبند بود. ایران کشوری با تمدن باستانی است که در تاریخ معاصر به کشوری حمله نکرده است. در این میان افراد تحلیل‌گری همچون صنم وکیل عضو ارشد اندیشکده چتم هاوس هم معتقد است که اگر آمریکا به دنبال توافق بزرگ‌تر با ایران است باید استراتژی خود درباره ایران را مورد تجدیدنظر قرار دهد. وی می‌گوید: به‌جای افزایش تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران که نتیجه معناداری نداشته، دولت آمریکا باید دوباره با اروپا پل بزند و برای بازگرداندن ایران به میز مذاکره آمادگی دادن امتیاز را داشته باشد.

شینهوا: با ایران فقط باید تعامل کرد

خبرگزاری رسمی چین در تحلیلی با اشاره به تحریم های فزاینده آمریکا علیه ایران خاطر نشان کرد نیاز ایران رویارویی نیست بلکه با این کشور فقط باید از در تعامل وارد شد.

به گزارش ایرنا شینهوا روز پنجشنبه نوشت: یک سال پس از فشارهای بی امان آمریکا بر تهران و خروج واشنگتن از برجام، ایران نیز اقداماتی مقابله جویانه و در چارچوب توافق هسته ای انجام داد که نشان می دهد با تهران نباید از مسیر رویارویی وارد عمل شد. گزارش با اشاره به تحریم های همه جانبه آمریکا علیه ایران و تروریستی نامیدن سپاه پاسداران و اعزام ناو هواپیمابر و بمب افکن به منطقه آورده است: این راهبردها نتیجه ای جز تشدید خصومت میان دو کشور نداشته است. شینهوا می نویسد جامعه بین المللی نیز به راهبردهای مصالحه جویانه اعتقاد دارد تحریم ها نتیجه نمی دهد آنچه ضرورت دارد اینکه رویارویی با ایران کنار گذاشته شود و برعکس ایران به مسیر گفت و گو جذب شود و راه تعامل با تهران باز باشد. گزارش تاکید می کند که در طول تاریخ از ابزار دیپلماسی نه برای امتیاز دادن به طرف دیگر بلکه برای گفت و گو و حل مسایل و اختلافات به اشکال صلح آمیز استفاده شده است و برای ایران نیز باید همین مسیر طی شود. شینهوا تصریح کرد: آمریکا باید بداند آنچه فشار حداکثری می نامد لزوما باعث تسلیم طرف مقابل و زانو زدن یک کشور دیگر در برابر آمریکا نخواهد شد بلکه می تواند باعث بروز نتایج بسیار مخرب و شاید تشدید خطر رویارویی بشود و اوضاع را از کنترل خارج کند. خبرگزاری رسمی چین در تحلیل خود اضافه می کند که آمریکا بجای افزودن بر تحریم های ایران باید به میز مذاکرات برگردد به برجام احترام بگذارد تندروها باید به توافق هسته ای عمل کنند و قبل از اینکه دیر شود راه تعامل با ایران را در پیش گیرند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت