آمریکایی‌های مسلح بازداشت‌شده در هائیتی چه می‌کردند؟ +عکس

کد خبر: 926079

بازداشت گروهی از اتباع آمریکایی به همراه تسلیحات سنگین در جریان ناآرامی‌ها و اعتراضات اخیر در هائیتی، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال مداخله آمریکا در این کشور را تقویت کرده است.

آمریکایی‌های مسلح بازداشت‌شده در هائیتی چه می‌کردند؟ +عکس

خبرگزاری فارس: روز یکشنبه (۲۸ بهمن) بود که گروهی از اتباع خارجی شامل ۵ تبعه آمریکایی در جریان آشوب‌ها و تظاهرات‌های ضد دولتی در کشور هائیتی بازداشت شده و مقادیر زیادی تسلیحات سنگین از آن‌ها کشف شد.

تصاویر ویدئویی منتشر شده از لحظه بازداشت این افراد در دو خودرو نشان می‌دهد که آن‌ها به انواع و اقسام سلاح‌های جنگی مسلح بوده‌اند. پلیس هائیتی می‌گوید از این افراد شش قبضه مسلسل اتوماتیک، شش قبضه کلت کمری، دو پهپاد، پنج جلیقه ضدگلوله، سه تلفن ماهواره‌ای، یک دوربین تلسکوپی و چند پلاک غیرمجاز خودورو ضبط کرده است. این افراد پس از بازداشت، روز چهارشنبه (یک اسفند) به طرز مشکوکی به آمریکا منتقل شدند.

در حالی که مقامات واشنگتن و پورتوپرنس می‌گویند که استرداد این افراد به ایالات متحده، اقدامی هماهنگ‌شده بین دو کشور بوده، اما روزنامه‌های هائیتی نام اتباع آمریکایی را منتشر کرده و نوشتند این افراد دارای سوابق نظامی و ارتشی هستند.

آمریکایی‌های مسلح بازداشت‌شده در هائیتی چه می‌کردند؟

شبکه «سی. ان. ان» هم گزارش داده که خدمات کنسولی ایالات متحده در هائیتی با آمریکایی‌های بازداشتی در زندان ملاقات کرده و وزارت امور خارجه این کشور نیز دستگیری آن‌ها را تایید کرده، اما از دادن جزئیات بیشتر امتناع ورزیده است.

سران هائیتی این افراد را پیش از آزادی به «تروریست و مزدور» بودن و تلاش برای بی‌ثبات کردن دولت این کشور متهم کرده بودند. «ژان-هنری سنت» نخست‌وزیر هائیتی چند روز پیش در گفتگو با شبکه «سی. ان. ان» گفت که این افراد می‌خواهند شاخه اجرایی دولت را هدف بگیرند و درپس وقوع ناآرامی‌های اخیر هستند.

با این وجود تنها چند روز بعد از بازداشت این افراد، آن‌ها آزاد شده و با استقبال مقام‌های آمریکایی از هائیتی خارج شدند. برخی منابع گفته‌اند که این افراد گذرنامه‌های دیپلماتیک داشته‌اند. به نوشته رسانه‌های آمریکایی این افراد در آمریکا با هیچ اتهامی مواجه نمی‌شوند.

اعتراضات و ناآرامی‌ها در هائیتی از تاریخ هفتم فوریه شروع شده و به مدت حدود ده روز ادامه داشت. تظاهرات‌کنندگان خواستار استعفای «جووِنل مویس» رئیس‌جمهور هائیتی و اجرای تحقیقات مستقل درخصوص مسائل مالی بودند. وزارت امور خارجه آمریکا نیز هفته گذشته از تمام کارکنان غیرضروری دفاتر دیپلماتیک خود در هائیتی و خانواده‌هایشان خواست تا به کشورشان بازگردند.

بازداشت ۵ تبعه آمریکا به همراه مقادیر زیادی از تسلیحات سنگین در جریان اعتراضات ضد دولتی، باعث برخی گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال برنامه‌ریزی کاخ سفید برای اجرای کودتا در این کشور شده است. این در حالی است که دولت هائیتی در سال ۲۰۰۴ با کودتای آمریکایی‌ها روی کار آمد و به واشنگتن وفادار است، اما احتمال دارد که آغاز این اعتراضات نشان‌دهنده برخی اختلافات پشت‌پرده بین دو دولت و تلاش کاخ سفید برای ساکت کردن پورتوپرنس باشد.

البته از سویی دیگر، برخی منابع خبری مانند وبگاه «مینت‌پرس» معتقد هستند که اتباع آمریکایی بازداشت‌شده در هائیتی با تسلیحات فراوان، بخشی از گروه‌های مزدور هستند که مویس برای سرکوب تظاهرات و معترضان و همچنین ترور سران مخالفان دولت خود استخدام کرده است.

فساد و سوء‌مدیریت در اقتصاد هائیتی دلیل اصلی اعتراضات از ۷ فوریه امسال است. از آغاز اعتراضات و درگیری‌ها بسیاری از دیپلمات‌ها و بازدیدکنندگان خارجی حتی برخی مردم هائیتی، این کشور را ترک کردند. این در حالی است که با شدت گرفتن اعتراضات ضد فساد دولتی در هائیتی، شعار‌های معترضین رنگ‌و‌بوی ضد آمریکایی گرفته بود. یکی از رهبران معترضین در جمع خبرنگاران می‌گفت: «می‌خواهیم جدایی کامل کشورمان را از آمریکا اعلام کنیم، ما اشغال شدن توسط آمریکا را چشیدیم، ما دیگر این مسئله را تحمل نمی‌کنیم».

مویس، اما از مخالفانش خواست از طریق گفتگو مشکلات را با وی درمیان بگذراند و قول داد تحقیقاتی را در مورد هدر رفتن ۲ میلیارد دلار ناشی از برنامه تخفیف نفتی به شرکت «پتروکارائیب» ترتیب دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت