تازهترین موضع آمریکا در خصوص نشست ضدایرانی لهستان
معاون سفیر آمریکا نزد سازمان ملل هرچند ادعا میکند که هدف نشست لهستان ضد ایران نیست، اما در همان حال به صراحت میگوید که فعالیتهای منطقهای، دفاعی و همپیمانان ایران جزو محورهای این نشست هستند.
خبرگزاری تسنیم: ایالات متحده میگوید نشستی که قرار است ماه آینده میلادی به میزبانی لهستان و تحت عنوان تقویت صلح و ثبات در خاورمیانه برگزار شود، علیه ایران و به منظور منفیجلوهدادن تهران هدفگذاری نشده است.
جاناتان کوهن، معاون سفیر آمریکا نزد سازمان ملل میگوید این نشست که قرار است در ورشو و توسط ایالات متحده و لهستان برگزار شود به دنبال بحث بر سر معیارهای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران موسوم به برجام نیست. کوهن این سخنان را در نشست شورای امنیت به زبان آورد.
این اظهارات دیپلمات آمریکایی پس از آن بیان شد که مقامات ایرانی از جمله محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان برگزاری این نشست را محکوم و آن را سیرکی ضدایرانی و از پیششکستخورده توصیف کرد.
سفیر روسیه نزد سازمان ملل نیز ساعتی پیش در سخنانی خطاب به اعضای شورای امنیت تصریح کرد که تلاشهای آمریکا برای ایجاد یک ائتلاف نظامی ضد ایران از طریق برگزاری نشستی در لهستان، اقدامی غیرسازنده برای امنیت منطقه است.
معاون سفیر آمریکا نزد سازمان ملل در ادامه اظهارات خود مدعی شد که این نشست - که قرار است در سطح وزرا برگزار شود - برای همفکری به منظور «تدوین اصول یک معماری امنیتی مستحکمتر» در خاورمیانه به همراه جلساتی در خصوصی بحران انسانی در سوریه، یمن، تحولات موشکی، افراطیگرایی و امنیت سایبری است.
جاناتان کوهن افزود: «همچنین ضرورت دارد که آشکارا بیان شود که این نشست وزارتی مجمعی برای مرافعه دوباره بر سر معیارهای برجام نیست». وی مدعی شد: «در شرایطی که ما نگرانیهایمان را درباره برجام به صورت آشکار بیان کردهایم، به تصمیم دیگر دولتها برای حمایت از آن احترام میگذاریم ... این [نشست]همچنین محلی برای منفیجلوهدادن یا حمله به ایران نیست.»
به نوشته آسوشیتدپرس، معاون سفیر آمریکا نزد سازمان ملل متحد با ارجاع به وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد، مایک پامپئو «یک راهبرد مشخص را برای دستیابی به یک توافق با ایران که مبتنی بر درکِ جهانیِ مشترکی در خصوص ضرورت توقف اقدامات ثباتزدای ایران است، ارائه کرده است.»
با این حال سفیر آمریکا در ادامه اذعان کرد در این نشست بر ضرورت اقدام علیه برنامه موشکی ایران، و ادعاهای آمریکا و اسرائیل در خصوص «تونلهایی حزبالله» از داخل خاک لبنان به اراضی اشغالی فلسطین و آنچه کوهن «اقدامات تحریکآمیز غیرقابلقبول از سوی نظامهای ایران و سوریه در شلیک موشک از سوریه به سوی اسرائیل» خواند، تأکید خواهد شد.
کوهن در ادامه مدعی شد که این اقدامات در کنار موارد دیگری که از آنها نامی به میان نیاورد «عوامل بیثباتی در خاورمیانه هستند، اما گستره بحثها وسیعتر از یک کشور یا مجموعهای از مسائل خواهد بود.»
دیدگاه تان را بنویسید