پمپئو به اختلاف نظر با اروپایی‌ها درباره برجام اعتراف کرد

کد خبر: 902284

وزیر خارجه آمریکا که می‌کوشید اعضای شورای امنیت سازمان ملل را با سیاست‌های خود همسو نشان دهد ناچار شد اعتراف کند که این کشور‌ها درباره برجام با واشنگتن اختلاف نظر دارند.

پمپئو به اختلاف نظر با اروپایی‌ها درباره برجام اعتراف کرد

خبرگزاری ایرنا: مایکل پمپئو پس از نشست شورای امنیت که برای بررسی گزارش دبیرکل از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار شد، در جمع خبرنگاران، این نشست را سازنده توصیف کرد و افزود: آمریکا روشن کرد که فعالیت‌های موشک بالستیک ایران از کنترل خارج شده است.

وی با این اتهام که آن‌ها به روش‌های مختلف از قطعنامه شورای امنیت سرباز می‌زنند، گفت: آزمایش‌های موشکی ایران باید پایان یابد و تحت نظارت عدم اشاعه درآید. وزیر خارجه آمریکا مدعی شد می‌خواهیم با تمام اعضای شورای امنیت همکاری کنیم تا محدودیت‌های سخت تری را در سازمان ملل متحد علیه موشک‌های بالستیک ایران اعمال کنیم. پمپئو ادامه داد: باید محدودیت‌هایی که در قطعنامه ۱۹۲۹ بوده است، بار دیگر اعمال شود. این چیزی است که جهان امروز نیازمند آن است چرا که تهدید ایران واقعی و متوجه ما است. وی با تکرار گفته‌های یکنواخت و فاقد توجه در مجامع بین المللی، اظهار کرد برجام نتوانست آنچه را که او فعالیت‌های بدخواهانه ایران نامید را متوقف کند. شورای امنیت مسئول حفاظت از جان شهروندان در خاورمیانه و آمریکایی‌ها و اروپایی‌هایی است که به آن منطقه سفر می‌کنند. وزیر خارجه آمریکا که پیش از این از شرکای خود نام برد و حفاظت آن‌ها را اولویت آمریکا دانست در پاسخ به این سوال که آیا مکانیسم سازوکار ویژه مالی اروپا مشمول این تحریم‌ها خواهد شد یا خیر با اظهار نظری متناقض گفت: اگر این موارد مشمول غذا و دارو شود که از فهرست تحریم مستثنی شده اند، منعی ندارد، اما در سایر موارد به دلیل نقض تحریم، هدف قرار خواهند گرفت. پمپئو در پاسخ به این سوال که برایان هوک گفته است اگر تحریم‌ها موثر نباشد دست به اقدام نظامی می‌زنند، حال که تحریم‌ها کار نمی‌کنند، گام بعدی شما چیست، گفت: در مرحله نخست آنچه که کار نکرد، برجام بود. برجام فعالیت‌های موشکی ایران را متوقف نکرد. این توافق، شامل فعالیت‌های تروریستی در اروپا، بی ثبات سازی حزب الله در لبنان و حوثی‌ها در یمن، فعالیت‌های بدخواهانه در عراق به دلیل ارسال موشک‌های ایرانی به آنجا نشده است. وی افزود: زمان آن رسیده است که شورای امنیت درباره این خطر واقعی که گسترش سلاح‌های هسته‌ای را از سوی ایران تهدید می‌کند، جدی باشد. ما هرکاری را که بتوانیم انجام می‌دهیم تا به رهبری آمریکا ائتلافی را تشکیل دهیم. وزیر خارجه آمریکا که انگار نمی‌خواست حمایت قاطع همه اعضای شورای امنیت به جز خود را از برجام ببیند و بشنود، تنها به ابراز نگرانی‌هایی که درباره آزمایش‌های موشکی ایران ابراز شد، توجه کرد و آن را دستاوردی برای خود دانست. پمپئو همچنین با اعتراف به اینکه با اروپایی‌ها درباره برجام اختلاف نظر دارند، گفت: آن‌ها از طرف خود حرف می‌زنند و من هم از طرف خود، بسیار روشن است که ما درباره برجام اختلاف نظر داریم، آن‌ها آن را یک خط مشی و ما آن را یک فاجعه می‌بینیم. وی مدعی شد که همچنان شاهد هستیم که جمهوری اسلامی ایران به نحوی رفتار می‌کند که با حفظ امنیت مردم در سراسر جهان ناسازگار است. وزیر خارجه آمریکا بار دیگر اظهار کرد که به دنبال ساختن یک ائتلاف جهانی علیه ایران هستند و افزود: آمریکا مصمم است که نه تنها با اروپایی ها، بلکه می‌خواهد با آلمان، فرانسه، بریتانیا و بسیاری از کشور‌های اروپایی، آفریقایی و خاورمیانه کار کند و امروزه بسیاری از آن‌ها با آمریکا همسو هستند و رهبری ما را برای مقابله و متوقف کردن رفتار‌های ایران به رسمیت شناخته اند. در نشست شورای امنیت، جمهوری اسلامی ایران هم حضور یافت و با قرائت بیانیه‌ای توسط سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل، خواستار محکوم کردن اقدامات غیرقانونی آمریکا و پاسخگو کردن آن‌ها شد.

**تاکید بر همکاری با سعودی وزیر خارجه آمریکا درباره اظهارات اخیر نیکی هیلی سفیر مستعفی آمریکا در سازمان ملل متحد که محمد بن سلمان را در قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد حاکمان فعلی ریاض، مسئول دانسته است، گفت: من فکر می‌کنم که اظهارات وی با اظهارات من و رئیس جمهوری همسو است. پمپئو که در هنگام طرح این سوال، چهره‌ای در هم ریخته داشت، افزود: ما پیش از این تعدادی از افرادی را که مسئولی این قتل بودند را پاسخگو کردیم و خواهان آن هستیم که تحقیقات در این زمینه ادامه یابد. البته وزیر خارجه که بر دوستی با سعودی تاکید دارد نگفت که چگونه به تحقیقات کسی که خود مسئول این قتل است، اعتماد می‌کند. وی همکاری با عربستان سعودی را یکی از اولویت‌های دونالد ترامپ دانست و تصریح کرد: ما به همکاری با سعودی برای امنیت آمریکا ادامه می‌دهیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت