کار سخت ترامپ در فرمانده کل قوا بودن
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با بررسی اقدامات و مواضع دونالد ترامپ در قبال ارتش آمریکا، معتقد است که جایگاه وی در مقام فرمانده کل قوا تضعیف شده است.
خبرگزاری ایسنا: روزنامه نیویورک تایمز در این مطلب مینویسد دونالد ترامپ اخیرا بازدیدش از قبرستان سربازان آمریکایی در فرانسه را لغو کرد. او در روز کهنه سربازان در مراسم یادبود در گورستان ملی آرلینگتون نیز شرکت نکرد. ترامپ با سربازان آمریکایی در عراق و افغانستان نیز دیدار نکرده است.
کمی بعد از آنکه ترامپ رئیس جمهور و فرمانده کل قوا شد در جلسهای در پایگاه هوایی مک دیل در تامپا آنقدر کم سوال پرسید که فرماندهان ارتش به جای ۱۸ اسلاید پاورپوینت تنها سه اسلاید پاورپوینت را توانستند به او نشان دهند. فرماندهان برای این نشست دو ساعت در نظر گرفته بودند در حالیکه کمتر از یک ساعت طول کشید.
ترامپ به صورت لفظی از ۱.۳ میلیون سرباز فعال در ارتش آمریکا با لفظ ارتش من و ژنرالهای من یاد کرده و در توئیتر گفته ارتش آمریکا در دوره رهبری او خوبترین ارتشی است که کشورش تاکنون داشته است. اما مقامهای وزارت دفاع آمریکا میگویند: ترامپ نتوانسته تمام و کمال خودش را فرماندهی برای سربازان ارتش آمریکا نشان دهد و همین طور به خوبی به مسئولیتش برای رهبری کردن آنها و محافظت کردن آنها از جو سیاسی عمل کند.
نیویورک تایمز در ادامه خاطرنشان کرده است: سرهنگ دیوید لاپان یک تفنگدار بازنشسته دریایی که در سال ۲۰۱۷ در دولت ترامپ سخنگوی وزارت امنیت داخلی بود، میگوید، این باور وجود داشت که با گذشت زمان ترامپ بهتر موضوع را درک کند، اما من هنوز نمیدانم که چنین چیزی عملی شده یا خیر؟ من فکر نمیکنم که ترامپ استفاده درست و نقش ارتش را و اینکه ما چه کارهایی را میتوانیم و نمیتوانیم انجام دهیم درک کرده باشد.
ترامپ روز جمعه در مصاحبه با فاکس نیوز اذعان کرد که کارش در عدم رفتن به آرلینگتون در هفته اخیر اشتباه بوده است. او گفت: من باید این کار را میکردم و سال گذشته این کار را کردم و هر سال آن را انجام خواهم داد.
در حقیقت او سال گذشته هم در روز کهنهسربازان به آرلینگتون نرفت و در آن زمان در آسیا بود، اما دو بار برای روز یادبود به قبرستان نظامیان رفته است و روز پنجشنبه گذشته از پادگانهای تفنگداران دریایی در واشنگتن در آستانه عید شکرگزاری بازدید کرد. آنجا جایی است که میزبان واحدها و فرماندهان تنفگداران دریایی مامور برای تشریفات و امنیت در پایتخت است.
او در آنجا کمتر از یک ساعت حضور داشت و بعدا به کاخ سفید برگشت تا برای جمعی از کهنه کاران نظامی سخنرانی کند. روز چهارشنبه هم این جیمز ماتیس وزیر دفاع آمریکا بود که از سربازان آمریکایی در مرز مکزیک برای طرح اخیر استقرار نظامیان در منطقه از سوی دولت ترامپ بازدید کرد.
ماتیس به پایگاه کمپ دونا در تگزاس رفته و در آنجا نیز با سربازان آمریکایی دیدار کرد؛ سربازانی که خود را برای نزدیک شدن کاروان مهاجرانی که رئیس جمهور به تهاجم تشبیه کرده آماده میکنند.
مقامهای پنتاگون به صورت خصوصی طرح استقرار حدود ۶۰۰۰ سرباز فعال برای این موضوع را محکوم و "کشنده روحیه و اتلاف پر هزینه زمان و منابع" خواندهاند که "توسط فرمانده کل قوایی که مصمم به کشاندن حامیانش به پای صندوقهای رای است" اجرا میشود.
ترامپ زمانی که به قدرت رسید به سبب برخی از کارهایش در قبال نظامیها از جمله انتصاب ژنرالها در سمتهای وزیر دفاع، رئیس دفتر کاخ سفید و همین طور مشاور امنیت ملی مورد تحسین آنها قرار گرفت. با این حال او بر خلاف روسای جمهور قبلی آمریکا برای استقرار سربازان آمریکایی در افغانستان، عراق و مناطق درگیری دیگر ارزش چندانی قائل نیست و آن را اتلاف پول و نیروی انسانی میداند و به مشاورانش گفته مردمی که در کشورهای محل حضور نظامیان آمریکایی هستند واقعا دوست آمریکا نیستند.
به گفته دستیاران ترامپ یکی از دلایلی که او از سربازان در مناطق جنگی بازدید نکرده اعتقادش به این بوده که واقعا نمیخواهد سربازان آمریکایی در درجه اول آنجا باشند و بازدید او میتواند باعث اعتبار یافتن ماموریتهایی که به آنها واقعا معتقد شود.
ترامپ همچنین در پارهای از اوقات تعجب مقامات وزارت دفاع آمریکا را با برخی اظهارنظرهای جنجالی درباره موضوعات نظامی برانگیخته است. از جمله آنکه در آوریل به خبرنگاران گفت که زمان بازگرداندن نیروهای آمریکایی از سوریه فرا رسیده است. این باعث تعجب مقامهای پنتاگون شد، چون سوریه درست در وسط درگیری با داعش قرار داشت و برای راهبرد امنیت ملی ترامپ اهمیت فراوانی داشت و اینکه ترک سوریه باعث باز شدن دست ایران و روسیه میشد.
پاسخ مقامهای پنتاگون به این اظهار نظر سکوت عمدی بود. آنها پیش بینی کردند که ترامپ این صحبت را پیگیری نکرده و به جایش به موضوعات دیگر خواهد پرداخت.
نیویورک تایمز مینویسد: با این حال ترامپ از اقدامات نمایشی برای نشان دادن خود به عنوان فرمانده کل قوا لذت میبرد و در همین راستا با سربازان در آشیانه هواپیما و کنار تانکها، کشتیها و هواپیماها خوشحالی کرده و پیشنهاد رژه نظامی برای روز کهنهسربازان میدهد. او بارها به اختصاص میلیاردها دلار به پنتاگون افتخار کرده است.
افسران ارتش نیز بین تلاشهای ترامپ برای رساندن پولی که در دوره اوباما از آنها دریغ شد و دست آویز قرار دادن نظامیان برای تبلیغات سیاسی در سخنرانیها دو دل هستند. رهبران ارتش آمریکا از انتقاد علنی از ترامپ به عنوان فرمانده کل قوا خودداری میکنند، اما سکوت برخی از آنها حرفهای ناگفته فراوانی دارد.
جیمز کلاپر ژنرال بازنشسته نیروهوایی و مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا گفت: پدر من افسر ارشد نیروی زمینی بود و بخشی از شخصیت من است که به رئیس جمهور به عنوان فرمانده کل قوا احترام بگذارم، اما این رئیس جمهور کار را برای من خیلی سخت کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید