چند دستگی در آمریکابرسر تحریم‌های ایران

کد خبر: 891377

تحریم‌های ایران نه تنها در داخل امریکا چند دستگی ایجاد کرده بلکه این کشور را در مقابل شرکای اروپایی‌اش قرار داده است

چند دستگی در آمریکابرسر تحریم‌های ایران

خبرآنلاین: دور جدید تحریم‌های اقتصادی ایران از چند روز قبل آغاز شده است، ولی هر روز اخباری در مورد معافیت‌های داده شده به برخی از کشور‌ها و صنایع مخابره می‌شود. اخباری که نشان می‌دهد فشار تحریم‌های این دور امریکا با آنچه پیشتر گفته بود فاصله زیادی دارد.

در درجه اول خبر معاف شدن ۸ کشور از تحریم خرید نفت ایران منتشر شد. کشور‌هایی که خریداران اصلی نفت ایران بودند. جالب این جاست که دونالد ترامپ در پاسخ به خبرنگاری که در نشست خبری بعد از اعلام نتایج انتخابات میان دوره‌ای شرکت کرده بود و در مورد دلیل معاف شدن این کشور‌ها از تحریم خرید نفت ایران پرسیده بود گفت: من عامل اصلی حفظ قیمت نفت در سطح کنونی هستم. اگر تحریم‌ها به طور کامل اجرا می‌شد ما شاهد رسیدن قیمت نفت تا مرز ۱۰۰ و حتی ۱۵۰ دلار بودیم و این فاجعه‌ای بزرگ برای اقتصاد دنیا بود و نه تنها رشد اقتصادی را تحت تاثیر قرارمی داد بلکه قیمت بسیاری از کالا‌های مصرفی را هم بیشتر می‌کرد. من باعث شدم گه قیمت‌ها افزایش پیدا نکند.

او حتی به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا تحریم نفتی ایران تشدید می‌شود یا خیر پاسخ روشنی نداد و گفت: در اینده در این زمینه تصمیم گیری می‌کنیم. از طرف دیگر تاکید اروپایی‌ها به اشتباه بودن تصمیم دولت امریکا و ادامه همکاری اقتصادی ان‌ها با ایران علیرغم فشار‌های زیاد امریکا موضوع دیگری است که باعث چند دستگی در دولت امریکا در مورد مساله ایران شده است. اوج این چند صدایی را می‌توان در عدم حضور جان بولتون درزمان اعلام اغاز تحریم‌های امریکا علیه ایران در کاخ سفید مشاهده کرد. او یکی از حامیان وضع تحریم‌های بسیار سخت علیه ایران بود و معاف شدن برخی از کشور‌ها از تحریم خرید نفت از نظر او نادرست بود.

از طرف دیگر یکی از نشریات امریکایی به نقل از مایک پومپئو گفت که بسیاری از بانک‌های ایران می‌توانند از سویفت استفاده کننده، ولی ما بر عملکرد ان‌ها در این نظام مالی جهانی نظارت کامل داریم. البته پیشتر اخباری در مورد قطع دسترسی بانک‌های ایران به سیستم سویفت منتشر شده بود که این دو خبر در تضاد با هم است.

نشریه نیورکر با اشاره به این اخبار ضد و نقیض در مورد تحریم‌های ایران نوشت به نظر می‌رسد برنامه‌های دولت امریکا در مورد ایران تغییر کرده است. ترامپ متوجه شده است رویکرد مقابله و تشدید فشار روی ایران نمی‌تواند زیاد تاثیر گذار باشد. با کاهش فشار تحریم‌ها روی ایران، ولی حفظ سازوکار آن به نظر می‌رسد دولت امریکا به دنبال تکرار سناریوی کره شمالی و وارد شدن از در مذاکره است. حال اگر طرف ایرانی هم به این رویکرد نگاه مثبت داشته باشد و مذاکره را در دستور کار خود قرار دهد در آینده‌ای نه چندان دور اخباری در مررد توافق‌های احتمالی منتشر می‌شود.

نشریه freebeacon هم در گزارش دیگری به تحریم‌های ایران اشاره کرد و نوشت: هم اکنون کنترل مجلس نمایندگان در دست اعضای حزب دموکرات است و این به معنای سنگ اندازی‌های بیشتر در مسیر سیاستگذاری‌های ترامپ انجام خواهد شد.

به هر حال به نظر می‌رسد مساله تحریم‌های ایران نه تنها در داخل امریکا چند دستگی ایجاد کرده است بلکه این کشور را در مقابل کشور‌های اروپایی که شرکای بزرگ اقتصادی ان هستند هم قرار داده است. این موضوع برای امریکا که سال‌ها ابر قدرت دنیا بود بحرانی بزرگ محسوب می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت