جان کری: خروج از برجام احتمال جنگ با ایران را افزایش داده
ملک عبدالله، پادشاه پیشین عربستان سعودی و حسنی مبارک، رئیس جمهور پیشین مصر هر دو بطور خصوصی به او گفته بودند که آمریکا باید به ایران حمله کند.
عصر ایران: جان کری، وزیر خارجه پیشین آمریکا روز جمعه بار دیگر خروج کشورش از برجام را موضوعی نگران کننده خواند و افزود که رهبران منطقۀ خاورمیانه در گذشته فشار زیادی بر آمریکا وارد کردهاند تا علیه ایران، واکنشی نظامی داشته باشد.
به گزارش یورونیوز، جان کری که عضو تیم مذاکره کنندۀ توافق هستهای نیز بود، در نشست اتاق فکر شورای روابط خارجی آمریکا گفت که پس از خروج آمریکا از برجام در ماه مه، دونالد ترامپ «بیش از هر زمانی احتمال وقوع یک درگیری دیگر در منطقه را افزایش داده است. زیرا برخیها رویای بمباران ایران توسط آمریکا را در سر دارند».
جان کری همچنین اعلام کرد که ملک عبدالله، پادشاه پیشین عربستان سعودی و حسنی مبارک، رئیس جمهور پیشین مصر هر دو بطور خصوصی به او گفته بودند که آمریکا باید به ایران حمله کند.
به گفتۀ او بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل که بزرگترین منتقد برجام محسوب میشود نیز از باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا خواسته بود تا ایران را بمباران کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا توافق هستهای سال ۲۰۱۵ میلادی را «وحشتانک و ناقص» توصیف کرده است؛ توافقی که «نباید امضا میشد». آقای ترامپ معتقد است که این توافق نمیتواند به نگرانیهای آمریکا در موضوعاتی مانند تهدیدات ایران برای اسرائیل و حمایت تهران از جنبشهای اسلامی در منطقه مانند حزبالله پایان دهد.
جان کری در ادامۀ نشست روز جمعۀ اتاق فکر شورای روابط خارجی آمریکا اعلام کرد که واشنگتن در زمان فعالیت او در دستگاه دیپلماسی در تلاش بود تا ایران را «به آرامی» به انجام برخی کارها از جمله در موضوع درگیریهای یمن وادار کند و به لطف این تلاشها، حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در حال هدایت این کشور «به سمت مسیر دیگری بود».
جان کری افزود: «کاری که دونالد ترامپ انجام داد، تقویت موضع آن دسته از افراد در ایران بود که میگفتند با آمریکا مذاکره نکنید، زیرا آنها شما را نابود میکنند.»
دونالد ترامپ بهتازگی از جان کری به دلیل ادامۀ دیدارهایش با محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران بشدت انتقاد کرد و اعلام داشت که این دیدارهای «غیرقانونی» باعث تضعیف سیاست خارجی آمریکا میشود.
دیدگاه تان را بنویسید