فوبیای چینی ترامپ از زبان پنس هم بیرون زد

کد خبر: 878773

پس از آنکــه دونالد ترامپ در سخنرانی در نشست شورای امنیت دولت چین را به تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات امریکا متهم کرد، حالا معاون وی پنس دولت چین را به تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات میان‌دوره‌ای و حتی تغییر رئیس‌جمهور امریکا متهم کرده است.

فوبیای چینی ترامپ از زبان پنس هم بیرون زد

روزنامه جوان: پس از آنکــه دونالد ترامپ در سخنرانی در نشست شورای امنیت دولت چین را به تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات امریکا متهم کرد، حالا معاون وی پنس دولت چین را به تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات میان‌دوره‌ای و حتی تغییر رئیس‌جمهور امریکا متهم کرده است. چین‌ستیزی این دولت از همان اول هم با اظهارات و هم با اقدامات ترامپ همچون گفت‌وگوی تلفنی با رئیس‌جمهور تایوان روشن شده بود. وی حتی یک‌بار با انتقاد از پکن در زمینه‌های اقتصادی و سیاسی گفته بود شاید دولت او از سیاست دولت‌های گذشته تحت عنوان «چین واحد» پیروی نکند. در نهایت همین اواخر نیز جنگ تجاری بی‌سابقه‌ای با اعمال تعرفه‌های سنگین بر میلیارد‌ها دلار محصول چینی و تحریم مقامات وزارت دفاع کلید خورد.

از همان روزی که ترامپ در اواخر آذرماه سال ۹۵ در گفتگو با فاکس‌نیوز با «مضحک» خواندن گزارش سازمان اطلاعات مرکزی امریکا درباره نقش هکر‌های روسی در انتخابات امریکا، این گزارش را رد کرد و در عوض تا توانست به چین تاخت، انتظار می‌رفت که او در مقابل سودای روس‌ستیزانه و البته راهبردی دموکرات‌ها قصد طرح یک جایگزین را دارد. این ماه‌ها و روز‌های اخیر دولت ترامپ مشخصاً در حوزه اقتصادی با تحریم‌های بی‌سابقه میدان رویارویی جدی را علیه اژد‌های سرخ باز کرده است، اما در طرف چینی سعی شده است با ملاحظه‌کاری از نوع شرقی و حداکثر احتراز از جنجال رسانه‌ای جواب اقدامات واشنگتن بیشتر در همان حوزه عمل داده شود، اما ظاهراً دولت ترامپ بعد از اینکه نتوانسته چینی‌ها را آشکارا خشمگین و وادار به لفاظی‌های کش‌دار کند و به این ترتیب پکن را به هدف اول عملیات روانی رسانه‌های غربی‌ها تبدیل کند، حالا ادبیات تندتری را در پیش گرفته است و به زبان عامیانه به سیم آخر زده است.

در همین راستا «مایک پنس»، معاون رئیس‌جمهور امریکا رأساً گام اول را برداشت و روز پنج شنبه در یک سخنرانی شدیداللحن و بی‌سابقه در اندیشکده دست راستی «هادسن» مدعی شد که چین تلاش می‌کند «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور امریکا در انتخابات بعدی شکست بخورد. پنس با بیان اینکه چین از مجموعه گسترده‌ای از ابزار‌ها از جمله «ابزار‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی و همچنین پروپاگاندا» استفاده می‌کند تا منافع خود را در امریکا پیش ببرد، افزود: چین تلاش می‌کند با خرید سهام و مالکیت شرکت‌های امریکایی و همچنین «سرقت فناوری امریکایی، از جمله نقشه‌های نظامی»، از توان فنی امریکا به نفع خود بهره ببرد. معاون رئیس‌جمهور امریکا با اشاره به رویارویی این هفته دو کشتی نظامی چینی و امریکایی در اقیانوس آرام گفت: «چین به کمتر از بیرون راندن ایالات متحده امریکا از غرب پاسیفیک و ممانعت از کمک‌رسانی ما به متحدانمان، راضی نیست.» پنس تأکید کرد که با وجود حادثه هفته اخیر، امریکا به کشتیرانی و پرواز در مناطقی که قوانین بین‌المللی اجازه می‌دهد، ادامه خواهد داد. کشتی امریکایی مورد اشاره معاون رئیس‌جمهور امریکا این هفته با نزدیک شدن به جزایر تحت کنترل چین و آبراه‌های مورد مناقشه در این منطقه، تلاش کرد حضور چین در این آب‌ها را به چالش بکشد، اما با واکنش تند کشتی چینی روبه‌رو شد و مسیر خود را تغییر داد. این مقام ارشد امریکایی با متهم کردن چین به سرکوب اقلیت‌های قومی و مذهبی، مدعی شد که پکن از «حکومت‌های فاسد» در جهان حمایت می‌کند و با حمایت مالی از برخی احزاب در کشور‌های مختلف، تلاش می‌کند سیاستمدارانی قدرت گیرند که اهداف مورد نظر چین را پیش می‌برند. وی سیاست اعطای وام‌های خارجی توسط چین را هم زیر سؤال برد و آن را «تله بدهی» توصیف کرد. او مدعی شد چین کشور‌هایی را که توان پرداخت بدهی خود را ندارند، برای در پیش گرفتن سیاست‌های مد نظر پکن، تحت فشار قرار می‌دهد. پنس گفت: امریکا به منظور مقابله با این سیاست به خصوص در منطقه «ایندوپاسیفیک» به زودی قانونی را برای حمایت مالی از چنین کشور‌هایی اجرایی می‌کند. پنس سپس در اظهاراتی که می‌تواند واکنش شدید پکن را به دنبال داشته باشد، تایوان را «نمونه بهتری برای مردم چین» توصیف کرد و گفت: هرچند واشنگتن همچنان سیاست «چین واحد» را دنبال می‌کند، اما معتقد است که دموکراسی تایوانی مدلی بهتر از آن چیزی است که اکنون در چین در جریان است.

او سپس پکن را به تلاش برای دخالت در عرصه سیاست داخلی امریکا متهم کرد و گفت: چین از سیاست‌های ترامپ در تقابل با این کشور راضی نیست. وی افزود: «چین می‌خواهد رئیس‌جمهور امریکا کس دیگری باشد. تردیدی وجود ندارد که چین در دموکراسی امریکا دخالت می‌کند.»

وی میزان «دخالت» چین در سیاست داخلی امریکا را هم‌مقیاس با «دخالت روسیه» توصیف کرد و مدعی شد پکن با در پیش گرفتن سیاست‌های اقتصادی هدفمند، جامعه رأی ترامپ را هدف قرار می‌دهد تا او و هم‌حزبی‌هایش در انتخابات‌های بعدی شکست بخورند. به ادعای پنس، چین سندی را تدوین کرده که در آن به صراحت عنوان شده که باید برای تفرقه‌افکنی میان گروه‌های سیاسی داخل امریکا تلاش شود. پنس ادامه داد: «یک عضو ارشد تشکیلات اطلاعاتی امریکا به من گفته است آنچه که روسیه با کشورمان کرده است در برابر با آنچه که چین در صدد اجرای آن است رنگ می‌بازد.» پنس افزود: «بر اساس یک ارزیابی، بیش از ۸۰درصد شرکت‌هایی که چین آن‌ها را هدف قرار داده، در سال ۲۰۱۶ به من و رئیس‌جمهور ترامپ رأی داده‌اند. حالا چین می‌خواهد این رأی‌دهندگان را به مخالفان ما تبدیل کند.»

معاون رئیس‌جمهور امریکا در ادامه مدعی شد که چین برای ایجاد تصویری مثبت از خود و سانسور اطلاعات منفی، شرکت‌ها و فیلمسازان امریکایی را تحت فشار قرار می‌دهد. او به عنوان نمونه اشاره کرد که چین اخیراً خطوط هوایی «دلتا»‌ی امریکا را مجبور کرد که به دلیل اشاره به تایوان به عنوان یک کشور مستقل، عذرخواهی کند. وی با بیان اینکه چین استودیو‌های فیلمسازی در امریکا را مجبور می‌کند تصاویری مثبت از این کشور به تصویر بکشند، به عنوان نمونه مدعی شد که در فیلم «جنگ جهانی Z» چین سازندگان فیلم را مجبور کرده بخشی از فیلم که در آن گفته می‌شود یک ویروس با منشأ چین به جان جهان افتاده، حذف شود. او سپس چین را به تلاش برای سانسور فرامرزی و تعقیب چینی‌های ناراضی متهم کرد و گفت: پکن در صدور روادید برای خبرنگاران امریکایی مانع‌تراشی می‌کند و چینی‌های خارج از کشور را نیز به دلیل بیان انتقاد از پکن، تحت تعقیب قرار می‌دهد. وی همچنین چین را به تلاش برای توسعه فناوری‌های شنود و سانسور متهم کرد و گفت: پکن به دنبال رونمایی از سیستمی است که وضعیتی مشابه کتاب‌های «جورج ارول» در چین ایجاد می‌کند و تا خصوصی‌ترین جزئیات زندگی مردم چین را نیز تحت نظر قرار می‌دهد. پنس ادامه داد: «چین تلاش‌هایش را تشدید کرده تا افکار عمومی ایالات متحده و سیاست‌های عمومی را از رهبری «امریکا در وهله نخست» رئیس‌جمهور ترامپ دور کند. اما پیام ما به حکام چین این است: این رئیس‌جمهور عقب نخواهد نشست. گرایش مردم امریکا تغییر نخواهد کرد.»

پاسخ چین به امریکا وزارت خارجه چین روز جمعه با محکوم کردن اظهارات مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور امریکا گفت: او براساس «شواهد نامعتبر و شایعات» سخن گفت، راست و دروغ را در هم آمیخت و از میان این‌ها چیزی را از روی هوا درآورد. هرگونه اتهام زنی علیه چین بی‌ثمر است. خانم هوا، چون پینگ، سخنگوی رسمی وزارت خارجه چین همچنین با تأکید بر این مسئله که مردم چین درباره راه موفقیت آمیز سوسیالیسم در این کشور بسیار مطمئن هستند، به این مسئله اشاره کرد که این راه، به عظمت ملی و خوشحالی مردم چین منجر شده است و هرگونه تلاش برای انحراف این راه، در نطفه خفه می‌شود. پینگ با رد اتهامات از سوی امریکا در تلاش برای مداخله در انتخابات کنگره گفت: واقعاً برای امریکا خنده‌دار و مضحک است که روی همکاری و تبادل عادی ارتباطات با چین با این عنوان برچسب بزند که پکن به دنبال مداخله در امور داخلی و انتخابات کنگره است. واشنگتن خودش در امور داخلی کشور‌های مستقل مداخله می‌کند. جامعه بین‌الملل می‌داند که چه کسی در امور داخلی کشور‌های مستقل دخالت و منافع آن‌ها را تضعیف می‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت