واکنش آمریکا به همه‌پرسی مقدونیه

کد خبر: 877295

سخنگوی پنتاگون امروز (دوشنبه) اعلام کرد، دولت آمریکا از «نتایج مثبت» حاصل شده در همه‌پرسی تغییر نام مقدونیه استقبال می‌کند.

واکنش آمریکا به همه‌پرسی مقدونیه

خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در حالی که همه‌پرسی مقدونیه به دلیل مشارکت کمتر از نیمی از مردم این کشور فاقد اعتبار اعلام شد، دولت واشنگتن به این همه‌پرسی واکنش نشان داد.

دانا وایت، سخنگوی پنتاگون اعلام کرد: آمریکا از نتایج مثبت همه‌پرسی مقدونیه که در آن شهروندان با توافق میان این کشور و یونان موافقت کردند، استقبال می‌کند.

این سخنگوی وزارت دفاع آمریکا تصریح کرد: ما از اجرای این توافق کاملا حمایت می‌کنیم.

سخنگوی پنتاگون اظهار کرد که دولت دونالد ترامپ نسبت به روابط دفاعی دوجانبه مستحکم با مقدونیه کاملا متعهد است.

وی اظهار کرد: ما از دوستان مقدونیه‌ای خود که می‌کوشند در مسیر صلح و آبادانی مردم حرکت کنند، حمایت می‌کنیم.

پیش‌تر، دولت روسیه در واکنش به این همه‌پرسی اعلام کرد که امیدوار است اوضاع در مقدونیه بر اساس قانون جلو برود.

در همین حال، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در توئیتر خود نوشت: من از رأی "آری" مردم مقدونیه در این رفراندوم استقبال می‌کنم. به تمامی رهبران و احزاب در مقدونیه تاکید دارم تا از این فرصت تاریخی مغتنم نهایت بهره را ببرند و به صورت موثر و مسئولانه از آن استفاده کنند. در‌های ناتو همیشه باز است، اما تمامی اقدامات ملی باید برای رسیدن به مقصود تکمیل شود.

مردم مقدونیه روز یک‌شنبه پای صندوق‌های رأی رفتند تا در رفراندوم تغییر نام این کشور شرکت کنند.

با وجود اینکه تنها یک سوم ۱.۸ میلیون واجد شرایط شرکت در همه‌پرسی، در آن شرکت کردند با این حال از همین تعداد ۹۱.۳ درصد به تغییر نام رای مثبت دادند و ۵.۷ درصد نیز مخالف این بودند که نام کشورشان تغییر کند.

یونان، یکی از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو مدت‌هاست که تلاش‌های دولت مقدونیه را برای پیوستن آن به این اتحادیه و ائتلاف نظامی مسدود کرده و علتش هم استفاده از واژه "مقدونیه" است. چون این هم نام یکی از استان‌های یونان بوده که محل تولد اسکندر مقدونی نیز است.

با وجود نتایج همه‌پرسی و عدم استقبال مردم مقدونیه از آن، یونان اعلام کرده هم‌چنان به توافق ماه ژوئن خود با اسکوپیه متعهد است که بر اساس آن آتن مخالفتش را با پیوستن مقدونیه به اتحادیه اروپا و ناتو در صورت تغییر نام، کنار می‌گذارد.

الکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان در یک گفت‌وگوی تلفنی با زوران زائف، همتای مقدونیه‌ای خود حمایتش را از وی اعلام و شجاعتش را در کامل کردن توافق صورت گرفته، اعلام کرد.

همه‌پرسی غیر الزام‌آور مقدونیه برای تغییر نام باید از سوی دو سوم نمایندگان پارلمان نیز تایید شود و مهر تایید پارلمان را به دست آورد.

نخست وزیر مقدونیه متعهد شده است با وجود اینکه همه‌پرسی نتوانسته آستانه لازم برای معتبر بودن (۵۰ درصد) را به دست آورد، اما وی هم‌چنان تلاش خود را می‌کند تا این رفراندوم در پارلمان تایید شود.

مناقشه بر سر نام مقدونیه به سال‌های دهه ۱۹۹۰ باز می‌گردد؛ زمانیکه مقدونیه از یوگسلاوی اعلام استقلال کرد. بعد از آن، این جمهوری تازه استقلال یافته با تحریم‌هایی شدید از سوی یونان روبرو شد.

پس از چندین دهه مذاکرات به بن بست خورده با میانجی‌گری سازمان ملل، تغییرات در دولت مقدونیه در سال ۲۰۱۷ باعث به وجود آمدن امیدواری‌هایی شده که می‌تواند به راه حلی منجر شود. بر اساس توافق به دست آمده ماه ژوئن سال جاری میلادی، مقدونیه نام خود را به مقدونیه شمالی تغییر می‌دهد و یونان مخالفت‌هایش را در پیوستن این کشور به ناتو از میان بر می‌دارد.

واژه مقدونیه به دوران پادشاهی کهن باز می‌گردد که در آن زمان اسکندر روی کار بود. یونانی‌ها که به این بخش از تاریخ خود بسیار افتخار می‌کنند، می‌گویند استفاده از واژه مقدونیه از سوی همسایه شمالی تلاشی برای تخریب تاریخی آنهاست.

این منطقه جغرافیایی که توسط پادشاهی باستان یونانی‌ها اداره می‌شد، اکنون شامل مقدونیه و بخش‌هایی از یونان و بلغارستان می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت