اتحادیه اروپا افزایش سرعت مذاکرات برگزیت را خواستار شد

کد خبر: 869785

مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا در گفت‌وگوهای جدایی انگلیس از این اتحادیه می‌گوید که اگر انگلیسی‌ها به کار سرعت بدهند و طی دو ماه آینده مذاکرات را نهایی کنند، می‌توان پیش از موعد نهایی، انگلیس را خارج از اتحادیه اروپا دید.

اتحادیه اروپا افزایش سرعت مذاکرات برگزیت را خواستار شد

خبرگزاری فارس: «مایکل برنر» نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات مربوط به خروج انگلیس از این اتحادیه، امروز گفت که اگر کار سرعت یابد و طی دو ماه آینده، مذاکرات برگزیت نهایی شود، انگلیسی‌ها تا موعد مقرر از اتحادیه اروپا بیرون خواهند رفت.

مردم انگلستان (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) ماه ژوئن سال ۲۰۱۶ در همه‌پرسی خروج از اتحادیه اروپا شرکت کردند و رای به خروج از اتحادیه اروپا دادند و مذاکرات دوساله برگزیت رسما از ماه مارس سال ۲۰۱۷ آغاز شد.

برگزیت باید روز ۲۹ مارس سال ۲۰۱۹ (۹ فروردین ۱۳۹۸) یعنی بعد از دو سال از زمان به جریان انداختن ماده ۵۰ معاهده لیسبون برای جدایی یکی از اعضای عضو اتحادیه اروپا، اتفاق بیافتد، اما مذاکرات لندن و بروکسل تا الان پیشرفت چندانی نداشته است و برنامه دولت «ترزا مِی» نخست‌وزیر این کشور به طور قاطع مشخص نیست.

اتحادیه اروپا اما برنامه مشخص و قاطعی برای بیرون فرستادن انگلیس از صف اعضای خود دارد و مایکل برنر هم امروز در همین راستا گفته: «به نظرم اگر واقع‌گرایانه به مسئله نگاه کنیم، خواهیم توانست ظرف 6 تا 8 هفته آینده، بر سر اولین گام از مذاکرات برگزیت، به توافق برسیم.»

پس از برداشته شدن گام اول، نهادهای قانون‌گذار طرفین باید متن مورد توافق مذاکره‌کنندگان را تصویب کنند تا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، قطعی شود.

مذاکرهه‌کننده ارشد اتحادیه اروپا در همین خصوص گفته: «با در نظر گرفتن زمان لازم برای تصویب نهایی که از یک سو در مجلس عوام و از سوی دیگر در پارلمان و کمیسیون اتحادیه اروپا انجام می‌شود، باید پیش از شروع نوامبر (10 آبان) به توافق برسیم و فکر می‌کنم که این کار امکان‌پذیر است.»

نخست‌وزیر انگلیس پیش از این طرحی برای روزهای پس از خروج از اتحادیه اروپا ارائه داده که مخالفت جدی طرفداران برگزیت را برانگیخته و حتی به قیمت استعفای «بوریس جانسون» وزیر خارجه کابینه‌اش تمام شد.

در صورت اجرایی شدن طرح ترزا مِی، انگلیس پس از خروج از اتحادیه گمرکی اروپا، با اتحادیه اروپا موافقتنامه تجارت آزاد امضاء می‌کند که عملاً تغییری در مسائل گمرکی نسبت به روزهای پیش از برگزیت ایجاد نمی‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت