واکنش سیانان به تهدید آمریکا برای به زانو در آوردن ایران
یک شبکه خبری آمریکایی ضمن اشاره به اظهارات اخیر وزیر خارجه این کشور علیه ایران، نوشت که تهدید آمریکا برای به زانو در آوردن ایران با فشارهای اقتصادی راه به جایی نخواهد برد.
خبرگزاری تسنیم : یک شبکه خبری آمریکایی ضمن اشاره به اظهارات اخیر وزیر خارجه این کشور علیه ایران، نوشت که تهدید آمریکا برای به زانو در آوردن ایران با فشارهای اقتصادی راه به جایی نخواهد برد.
به گزارش سی ان ان، مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه در سخنانی اقدامات بعدی واشنگتن در قبال ایران را بیان کرده است. سئوال مهمی که در این بین مطرح میشود این است که اگر دولت ترامپ به دنبال براندازی در ایران باشد، این مساله چه هزینههایی را برای واشنگتن در پی خواهد داشت.
سی ان ان در ادامه نوشت: پاسخ دادن به این سئوال بسیار سخت است، چرا که این مساله بستگی کاملی به آن دارد که دولت ترامپ برای تغییر نظام سیاسی ایران از چه روشهایی استفاده کند. به نظر میرسد تهدید پامپئو برای به زانو درآوردن ایران آن هم با تشدید فشارهای اقتصادی راه به جایی نخواهد برد، آن هم با توجه به اینکه دولت ترامپ با خروج از توافق هسته ای، عملا متحدان و هم پیمانان اصلی خود را تحقیر کرده است.
سی ان ان افزود: فرانسه، بریتانیا، آلمان و به احتمال کمتر چین و روسیه تمایلی برای پیوستن به کمپین آمریکا برای اعمال حداکثر فشار اقتصادی بر تهران نخواهند داشت. گامهای بعدی آمریکا میتواند حمایت از گروههای مخالف جمهوری اسلامی مثل مجاهدین خلق (منافقین) باشد، گروهی که سالهای زیادی در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا قرار داشته است.
بر اساس این گزارش، توانایی این سازمان تروریستی برای جلب حامیانی مثل جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید به این معنا نیست که منافقین ظرفیت کافی برای سرنگونی نظام جمهوری اسلامی را داشته باشد.
سی ان ان نوشت: آخرین کودتای نظامی آمریکا در سال ۱۹۵۳ میلادی نیز تبعات منفی به همراه داشته است. بنابر این استفاده از مخالفان داخلی و راه اندازی کودتا نیز گزینه مناسبی نخواهد بود. بنابر این تنها گزینه نظامی باقی میماند. بمباران آمریکا میتواند موجب قربانی شدن هزاران ایرانی شود، ولی نمیتواند تاثیر چندانی بر برنامه هستهای این کشور داشته باشد و حتی میتواند موجب تسریع و تشدید تلاشهای تهران برای توسعه برنامه هستهای شود.
این شبکه خبری آمریکایی در ادامه ضمن اشاره به تجربه تلخ آمریکا در عراق، افزود: این غیرممکن است که بگوییم تلاش آمریکا برای سرنگونی نظام سیاسی ایران چه مقدار هزینه برای واشنگتن به همراه خواهد داشت، ولی تجربه ما در عراق نشان میدهد که این تلاشها هزینههای سنگینی بر واشنگتن تحمیل خواهد کرد. تحریمهای اقتصادی به میلیونها شهروند عراقی آسیب وارد کرد. ولی صدام توانست از کمبودهای ایجاد شده به واسطه تحریمها برای بهبود وجهه رژیم بعثی استفاده کند. دیوید ریف روزنامه نگار باسابقه بر این باور است که تحریمهای غرب علیه عراق نتوانست دولت صدام را نابود کند و در واقع موجب تقویت سیاسی رژیم صدام شد.
مقامهای دولت بوش به افکار عمومی مردم آمریکا اطمینان دادند که جنگ با عراق، کم هزینه و آسان خواهد بود، جنگی که ادعا میشد تنها ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد. ولی این جنگ بیش از ۱۰۰ برابر بیشتر از آن چیزی که دولت بوش ادعا کرده بود، هزینه در برداشت. این جنگ موجب مرگ و قربانی شدن صدها هزار نفر از جمله ۲۰۰ هزار غیرنظامی شد. آیا دولت ترامپ چنین تغییر رژیمی را برای ایران مد نظر دارد؟
این گزارش در ادامه با اشاره به تحلیل یک کارشناس درباره بحث جنگ تمام عیار نظامی با ایران نوشت که جنگ عراق و افغانستان در مقایسه با جنگ با ایران «مثل قدم زدن در پارک» هستند.
دیدگاه تان را بنویسید