چرا کره شمالی حاضر به مذاکره با آمریکا شد
با توجه به اينکه در صورت وقوع جنگ بين آمريکا و کرهشمالي، قرباني اول آن کرهجنوبي و ژاپن هستند، به نظر ميرسد نقش اين دو کشور در برونرفت از بحران و سايه مخوف جنگ درخور تأمل باشد.
سرویس بین الملل فردا: جاويد قرباناوغلي در بخشی از یادداشت خود در شرق نوشت: درباره دلايل چرخش کيم جونگ اون بهعنوان رهبر بلامنازع کرهشمالي و کسي که تقريبا تمام رقباي خود را از سر راه برداشته و دونالد ترامپ، رئيسجمهوري که در مدت کمي بيش از يک سال از زمان ورود به کاخ سفيد در چند مرحله با تصميمات شگفتيساز بر همه پيشبينيها خط بطلان کشيده، ميتوان از نقش احتمالي دولتهاي منطقه شرق آسيا در تغيير روند سخن گفت.
با توجه به اينکه در صورت وقوع جنگ بين آمريکا و کرهشمالي، قرباني اول آن کرهجنوبي و ژاپن هستند، به نظر ميرسد نقش اين دو کشور در برونرفت از بحران و سايه مخوف جنگ درخور تأمل باشد. ماه گذشته و در جريان المپيک زمستاني، کرهجنوبي براي اولينبار پذيراي خواهر رهبر همسايه شمالي بهعنوان بلندپايهترين فرد پيونگيانگ بود. براي کرهجنوبي که در چند دهه پس از خلاصي از جنگ، به قدرت بزرگ اقتصادي تبديل شده، افزايش تنش و وقوع جنگ احتمالي فاجعهاي ويرانگر خواهد بود.
سئول بهروشني دريافته فارغ از برنده و بازنده جنگ، پيامدهاي آن گريبانگير اين کشور خواهد شد؛ بهویژه اینکه با توجه به وضعيت کرهشمالي، پرداخت هزينه جنگ حتي به فرض نابودي کامل، براي اين کشور و رهبري آن چندان مهم نیست. از سوي ديگر، احتمالا چين نقشی محوري را در متقاعدکردن رهبر کرهشمالي براي کنارگذاشتن جنگ لفظي و انتخاب مذاکره ايفا کرده است؛ چراکه اولا اين کشور بيشترين تأثير را بر رهبري کرهشمالي داشته و همچنين تنها منفذ حيات کرهشمالي و معيشت حداقلي مردم اين کشور است. از سوي ديگر، روابط تجاري گسترده چين با آمريکا و رهيافت اين کشور در استمرار اقتصاد رو به رشد خود، به نظر ميرسد پکن را برای فشار به پيونگيانگ و ترغيب آمريکا در تغيير مسير بحران فعال کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید