عزم جدید آمریکا برای تسخیر حیات خلوت

کد خبر: 780200

آمریکا که در دهه گذشته به مرور حیات خلوت خود را از دست داده بود گام به گام به سوی فتح دوباره آن حرکت می کند.

عزم جدید آمریکا برای تسخیر حیات خلوت

خبرگزاری مهر: در دهه گذشته ظهور و قدرت گیری افرادی چون «هوگو چاوز» در ونزوئلا، «ایو مورالس» در بولیوی، «لولا داسیلوا» در برزیل، «کریستینا کرشنر» در آرژانتین موجب شد تا واشنگتن حیات خلوت همیشگی خود یعنی آمریکای لاتین را از دست بدهد و همراه شدن این افراد با «فیدل کاسترو» رهبر فقید کوبا، موجب شکل گیری یک جبهه ضد آمریکایی در کنار ایالات متحده شد.

اما با مرگ چاوز و دور شدن کاسترو از قدرت به دلیل بیماری و پایان دوران ریاست جمهوری داسیلوا و کرشنر و همچنین دسیسه های آمریکا در کشورهای آمریکای لاتین از جمله ونزوئلا، جبهه شکل گرفته در برابر ایالات متحده رفته رفته تضعیف شد و اکنون دولت آمریکا درصدد تصرف دوباره این حیات خلوت است و در همین رابطه «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا از روز پنجشنبه هفته گذشته سفر خود به آمریکای لاتین را آغاز کرده است.

اهداف سفر به آمریکای لاتین

پیش از این سفر رکس تیلرسون برای نخستین بار نگاه دولت ترامپ به آمریکای لاتین را تشریح کرد و گفت: با وجود اختلافاتی بر سر مهاجرت و تجارت، این منطقه شریک حیاتی و دیرپا برای ایالات متحده است.

این اولین ماموریت تیلرسون به چند کشور آمریکای لاتین است. وزیر خارجه آمریکا روز پنج شنبه پیش از این سفر در دانشگاه آستین تگزاس که مرکز مطالعات روابط ایالات متحده با آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی است، در این باره سخنرانی کرد و بر اهمیت اتحاد و توافقات دولت های قبلی بر سر تجارت، امنیت، اصلاحات دموکراتیک و حقوق بشر تاکید کرد.

وزیر خارجه آمریکا گفت دولت ترامپ «۳ اصل» تعامل با آمریکای لاتین و منطقه کارائیب را برای سال ۲۰۱۸ و فرای آن پیگیری خواهد کرد، این ۳ اصل عبارتند از: رفاه اقتصادی، امنیت و حکومت داری دموکراتیک.

تیلرسون جزییات زیادی ارائه نکرد اما تجارت از جمله مذاکرات جاری با کانادا و مکزیک برای نوسازی «توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی» موسوم به «نفتا» را در اولویت قرار داد.

تیلرسون در این رابطه گفت: اهمیت نفتا برای مکزیک را می فهمد، اما این توافق سال ۱۹۹۴ امضاء شده و لازم است روزآمد شود.

دیپلمات شماره یک آمریکا همچنین از توسعه منابع انرژی منطقه ای صحبت کرد و گفت فرصتی تاریخی برای بنای «یک مشارکت در انرژی» وجود دارد که نیمکره غربی را به هم متصل کند.

وزیر خارجه دولت ترامپ از یک رویکرد امنیتی جامع سخن گفت که توامان به توسعه اقتصادی، قاچاق مواد مخدر و جرایم فراملی می پردازد.

تیلرسون مشخصا از ونزوئلا انتقاد کرد و گفت: رژیم فاسد و متخاصم نیکلاس مادورو به رویایی دروغین و نگاهی منسوخ چسبیده است که پیشتر شهروندان آن کشور را بیچاره کرده است.

تیلرسون روز جمعه در مکزیکوسیتی با «انریکه پنیا نیتو» رییس جمهوری مزیک دیدار کرد و سپس راهی آرژانتین شد.

پرو، کلمبیا و جاماییکا مقاصد بعدی تیلرسون طی هفته آینده است.

محدود کردن حوزه نفوذ حزب الله

آمریکا در ادامه سیاست های خود در آمریکای لاتین با توجه به نفوذی که حزب الله لبنان در این منطقه دارد تلاش می کند تا این گروه مقاومت اسلامی را به هر نحو ممکن محدود کند از همین رو تیلرسون ماموریت دارد تا توافقاتی را در این سفر خود در خصوص مقابله با حزب الله انجام دهد.

در همین رابطه وزیر خارجه آمریکا در یک نشست خبری با «خورخه فایوری» همتای آرژانتینی خود در بوئنوس آیرس گفت که موضوع مقابله با حزب الله لبنان و توقف استفاده از شبکه مالی آمریکای لاتین در سفر به این کشور مطرح شد و طرفین می‌خواهند همکاری نزدیکی در مبارزه با این پدیده داشته باشند.

آرژانتین جمعیت بزرگی از مهاجران لبنانی را در خود جای داده و مقامات آمریکا بر این گمان هستند که گروه‌های سازمان یافته در کمک مالی به حزب‌الله دست دارند.

تبعات حضور آمریکا در آمریکای لاتین

اما درباره تبعات منفی حضور آمریکا در آمریکای لاتین چندی قبل «دیلما روسف» رئیس جمهوری سابق برزیل در مصاحبه با شبکه روسی «راشاتودی» درخصوص دخالت‌های واشنگتن در امور داخلی کشورهای آمریکای لاتین گفت که تلاش های واشنگتن برای مداخله در سیاست‌های آمریکای‌ جنوبی از جمله ونزوئلا بسیار خطرناک است.

این سیاستمدار برزیلی اینگونه توضیح داد: قاره ما برای ۱۴۰ سال در صلح بوده است. هر تلاشی برای مداخله در پروسه قانونی قانون اساسی ونزوئلا از جمله اعمال فشار بر انتخابات ریاست‌جمهوری، بسیار خطرناک است و ممکن است به جنگ داخلی منتهی شود.

ونزوئلا در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، در معرض تحریم‌های جدیدی از سوی واشنگتن قرار گرفته است. ترامپ همچنین به گزینه نظامی علیه «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا ‌اشاره کرده است.

کاراکاس نیز واشنگتن را به دخالت در امور داخلی ونزوئلا متهم کرده و رئیس‌جمهوری آمریکا را یک «متجاوز» خواند و اعلام کرد آمریکا به دنبال تغییر نظام در یک کشور خارجی از طریق «تروریسم سیاسی و جنگ روانی است».

روسف اظهار داشت: ترامپ درباره معترضان ونزوئلا گفت که آنها حامی دموکراسی هستند. آمریکایی ها چنین چیزی را درباره نیروهای معارض در سوریه نیز گفته بودند. ولی چه اتفاقی افتاد؟ داعش به وجود آمد که هیچ ارتباطی هم به دموکراسی ندارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت