مواضع ترامپ علیه ایران «هارت و پورت» است

کد خبر: 774711

رئیس اسبق میز ایران در وزارت خارجه آمریکا معتقد است موضع‌گیری ترامپ علیه ایران بیشتر از سر هارت و پورت آن هم با هدف نفرت‌پراکنی علیه اوباما است و ایران فقط ابزاری برای تقویت این مسئله است.

مواضع ترامپ علیه ایران «هارت و پورت» است

خبرگزاری مهر: دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اوایل ماه میلادی جاری (ژانویه)، لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران را بار دیگر تمدید کرد حال‌آنکه در بیانیه‌ای شدیدالحن مدعی شد که دیگر این کار را تکرار نکرده و طرفین باید تغییرات اساسی را در متن برجام ایجاد کنند.

در واقع، وی خواهان طرح یک قانون فراجناحی است که شامل ۴ مولفه حیاتی باشد. اول آنکه ایران اجازه بازرسی از همه اماکن مورد نظر بازرسان بین‌المللی را بدهد تا هیچ‌گونه محدودیتی در بازرسی‌ها وجود نداشته باشد که این بر خلاف توافق‌نامه فعلی است.

دومین مولفه حصول اطمینان بابت این موضوع است که ایران حتی به سلاح هسته‌ای نزدیک هم نخواهد شد که البته این درخواست تازگی ندارد. سوم آنکه برخلاف برجام، این مولفه‌ها نباید تاریخ انقضا داشته باشند. چهارمین مولفه نیز آن است که آمریکا به دنبال این است که برنامه موشکی ایران را به برنامه هسته‌ای این کشور گره زده و شامل محدودیت های مشابهی کند.

خبرنگار ما درباره اینکه تهدیدهای ترامپ تا چه حد جدی است و اینکه اصولا چه چیز رئیس جمهوری آمریکا را به طرح چنین خواسته‌های نامعقولی واداشت، با «جان لیمبرت» رئیس پیشین میز ایران در وزارت خارجه آمریکا، گفتگویی داشته است. این مقام سابق وزارت خارجه آمریکا که مدتی دستیار معاون این وزارتخانه در امور ایران بوده است، از جمله دیپلمات‌هایی است که در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، در سفارت آمریکا گروگان گرفته شدند.

لیمبرت با توجه به لحن تهدیدآمیز ترامپ گفت: با مطالعه بیانیه‌ای که وی در تاریخ ۱۲ ژانویه صادر کرد، به وضوح می‌بینید که اهمیتی به ایران و برجام نمی‌دهد. هدف واقعی ترامپ باراک اوباما رئیس‌جمهوری قبلی آمریکا است که در آن بیانیه ۲ بار مورد انتقاد قرار گرفت. این میان، آدم‌های دیگری که به آن‌ها اشاره شد، «رهبر جمهوری اسلامی ایران» و «بشار اسد» بودند که به نام هرکدام فقط یک بار اشاره شد. ترامپ اگر می‌توانست، حتماً اوباما را تحریم می‌کرد.

لیمبرت ادامه داد: در بهترین حالت باید گفت که ذهن ترامپ به‌شدت درگیر اوباما است. وی از بابت اینکه نرخ محبوبیت اوباما (بین ۵۰ تا ۶۰ درصد) به‌مراتب بالاتر از نرخ محبوبیت او ( ۳۵ درصد) است، ناراحت است.

وی افزود: کافی است به تمرکزش بر روی اندازه جمعیتی که برای مراسم تحلیف او آمده بودند، توجه کنید. علاوه‌براین، ترامپ همیشه خودش را یک مذاکره‌کننده خبره معرفی می‌کند و نمی‌تواند بپذیرد کس دیگری غیر از او توافقی ببندد که به نفع آمریکا باشد. همه موجودیت ترامپ به ناچیز شمردن دستاوردهای دیگران بستگی دارد.

به گفته این دیپلمات آمریکایی، لحن ایران‌ستیزانه بیانیه ترامپ رد انگشتان گروه‌های راست افراطی آمریکا و جاهای دیگر دنیا را دارد که مخالف هرگونه تعامل با جمهوری اسلامی ایران هستند. هدف آنها ظاهراً بازگشت به الگوی قدیمی عدم رابطه و تبادل تهدید، توهین و اتهام‌زنی است.

لیمبرت تأکید کرد: مخالفت آنها با برجام به دلیل محتوای آن نیست بلکه از این بابت است که این توافق راه متفاوتی از برخورد و معامله با ایران را معرفی می‌کند. آن‌ها با کل ایده دیپلماسی مخالف هستند.

وی افزود: موضع‌گیری ترامپ بیشتر از سر هارت و پورت آن هم با هدف نفرت‌پراکنی علیه اوباما است و ایران فقط ابزاری برای تقویت این مسئله است. او به بقیه اعضای ۱+۵ هم اولتیماتوم داده است به این معنا که با ایران بر سر توافق هسته‌ای بازمذاکره کنید حال‌آنکه آن‌ها چنین کاری را انجام نمی‌دهند و ایرانی‌ها هم با آن موافقت نمی‌کنند.

لیمبرت در نهایت تاکید کرد: حتی این ظن که برخی از ایرانی‌های تبعیدی (خارج‌نشین) در بیانیه ترامپ دست‌داشته‌اند، وجود دارد. بعضی از آنها هنوز اوباما را از بابت شکست جنبش سبز در سال ۲۰۰۹ میلادی سرزنش می‌کنند.

وی در پایان یادآور شد: تنفر بی‌نهایت آنها از اوباما با تنفر ترامپ از وی برابری می‌کند که به نظر من ترکیب سمی و خطرناکی است. امیدوارم آنچه که گفتم مفید باشد و فراموش نکنید تنفر ترامپ از برجام هیچ ربطی به محتوای این توافق ندارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت