تحلیل راشاتودی درباره ناآرامی‌های اخیر در ایران

کد خبر: 769822

ناآرامی‌های اخیر در ایران تقریبا آرام شده و خیابان‌های شهرهای مختلف ایران یک بار دیگر آرامش را به خود می بیند اما مسئله‌ای که در این میان همچنان باقی است این است که چه کسانی پشت این ناآرامی‌ها بودند که جان چندین نفر از هم‌وطنان ایرانی را نیز گرفت.

تحلیل راشاتودی درباره ناآرامی‌های اخیر در ایران

خبرگزاری فارس: یک روزنامه نگار تحقیقی آمریکایی گفته شواهد مختلفی وجود دارد که نشان می‌دهد رویدادهای اخیر در ایران از جانب غرب و متحدانش حمایت می‌شد و «ایران از یک حمله جدید عوامل خارجی نجات پیدا کرده است».

ناآرامی‌های اخیر در ایران تقریبا آرام شده و خیابان‌های شهرهای مختلف ایران یک بار دیگر آرامش را به خود می بیند اما مسئله‌ای که در این میان همچنان باقی است این است که چه کسانی پشت این ناآرامی‌ها بودند که جان چندین نفر از هم‌وطنان ایرانی را نیز گرفت.

پایگاه اینترنتی شبکه «راشاتودی» با انتشار یادداشتی به قلم «آندره ویتچک»، فیلسوف، فیلم‌ساز و روزنامه‌نگار تحقیقی آمریکایی نوشت: «ایران از یک حمله‌ جدید عوامل خارجی نجات یافت».

نویسنده این یادداشت معتقد است که «ناآرامی‌های اخیر در ایران تلاش دیگری بود از سوی واشنگتن و متحدان این کشور برای تحریک یک «انقلاب رنگی» در یک کشور به شدت مهم منطقه که به نوعی مانع آنها در جهت تأمین منافع اقتصادی و ژئوپولتیک‌شان است».

این یادداشت در ادامه با اشاره به اظهارات «واسیلی نبنزیا» نماینده روسیه در سازمان ملل در جلسه اخیر شورای امنیت با موضوع ایران که گفته بود، «این حس وجود دارد که نوعی آلرژی غیرقابل توضیح به این کشور (ایران) وجود دارد و این مسئله این تفکر را درباره رویدادهای اخیر در این کشور پررنگ می‌کند و باعث می‌شود تفکر خودخواسته‌ای در این باره وجود داشته باشد»، نوشت: «شاید چنین تفکری بتواند غیرقابل توضیح، توصیف شود اما از موضع کاملا عملگرایانه که بر سیاست خارجی آمریکا حاکم است، این مسئله کاملا منطقی به نظر می‌رسد.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «در رویدادهای اخیر در ایران، شباهت‌های بسیار زیادی با اتفاقاتی که طی سال‌ها و دهه‌های گذشته در مناطق بسیاری در خاورمیانه و آمریکای لاتین و آفریقا شاهد آن بودیم، مواجه شدیم. ایران نیز همانند ونزوئلا، کوبا، روسیه، چین، کره شمالی و حتی آفریقای جنوبی یا اریتره (اگر فقط تعداد محدودی از کشورها را بخواهیم نام ببریم)، به طور مشخص در فهرست دشمنان آمریکا است. ایران صرفا به خاطر دفاع از حقوق خود برای توسعه نظامی اقتصادی و سیاسی اش و دفاع از چندین کشوری که با حملات غیرقابل توجیه غرب مواجه هستند، در این فهرست قرار گرفته است.»

بر اساس این گزارش، «ایران دشمن اصلی غرب در منطقه است. از حزب‌الله حمایت می‌کند، به شکست النصره و داعش در لبنان کمک می‌کند، از «بشار اسد» در سوریه حمایت کرده است. به طور قاطع پشت مردم فلسطین ایستاده است و کشورهای انقلابی آمریکای لاتین همکاری می‌کند. آمریکا علاوه بر این، نگران نفوذ ایران در افغانستان است... با توجه به تمام اینها به نظر می‌رسد که این «آلرژی» کاملا قابل توضیح باشد حتی زمانی که منطق ترویج گمراهی که توسط بسیاری سیاستمداران غربی و رسانه‌های جمعی به کار گرفته می شود، این مسئله باز توضیح‌پذیر است.»

این گزارش در ادامه تأکید می‌کند: «ایران با خطر رو به افزایش سیاه‌نمایی، تلاش برای منزوی کردن و حتی حمله غرب مواجه بوده است. رویدادهای اخیر در ایران نخستین مرحله از موج جدید «تغییر رژیم» از جانب آمریکا و متحدانش و ستون پنجم در داخل ایران بوده است. اما این بار به نظر می‌رسد که تهران به خوبی می‌داند که چه اتفاقی در حال وقوع است.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت