رویکرد آمریکاییها درباره بحران کره شمالی فاش شد
وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه پرده برداشتن اندک از رویکرد طرف آمریکایی ضرورت دارد، به موضع ناپایدار واشنگتن در قبال بحران کره شمالی اشاره کرد.
خبرگزاری تسنیم: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه طی مصاحبه با شبکه "راشا تودی"، با توجه به وضعیت نامطلوب در آسیای شرقی و شبه جزیره کره گفت: فکر نمیکنم که کسی در حال هوشیاری و سلامت عقلی خواهان جنگ در شبه جزیره کره باشد. نه تنها ما بلکه کارشناسان و مقامات رسمی آمریکایی عواقب چنین امری و از جمله خسارات هنگفت جهانی را برشمردهاند. فکر نمیکنم کسی آگاهانه مسئله را در این جهت پیش میراند. ولی حتی اگر کسی خواهان جنگ نباشد، وقتی این نوع تمرکز تسلیحات معاصر، تکنولوژیک و ویرانگر از دو طرف در جریان است خطر اشتباه انسانی یا نقص فنی بروز میکند. امیدوارم کسانی که مشغول برگزاری رزمایشهای تحریک آمیز دائمی هستند درک میکنند که باید امور مذکور در نظر گرفته شود.
وی افزود: پس از گفتن اینکه باور ندارم یا حداقل امیدوارم ایالات متحده مقاصد حل نظامی را در سر نمیپرورد، باید به قاعدهای اشاره کنم که طی ماههای گذشته نمایان شده است. امروز اوضاع چنان است که پرده برداشتن اندک از رویکرد طرف آمریکایی نسبت به مسئله ضرورت دارد. نمیخواهم به جزئیات بپردازم ولی ما در ماه سپتامبر از آمریکاییها علامتی دریافت کردیم که آنها خواهان آغاز گفتوگو هستند. گفته شد تا بهار رزمایشی در کار نخواهد بود و لذا بگذار رهبری کره شمالی هم رفتار آرامی داشته باشد. ما این نشانه را منتقل کردیم، این پیشنهاد رد نشد.
لاوروف ادامه داد: این امور در دست تدارک بود که آمریکاییها اعلام کردند باید رزمایش خارج از برنامه داشته باشند که در ماه اکتبر برگزار میشود. یعنی در ماه سپتامبر گفته شد تا بهار میشود صحبت کرد، اما در ماه اکتبر رزمایش خارج از نوبت ترتیب داده شد. ضمناً رزمایشهای خیلی بزرگی بود. پیونگ یانگ به شکل تعجب آور به این امر هیچ واکنشی نشان نداد. آن وقت، مثل اینکه میخواستند به این واکنش نایل شوند، اواخر ماه نوامبر برگزاری رزمایشهای بیسابقه نیروهای هوایی آمریکا و ژاپن اعلام شد. بدین ترتیب پیونگ یانگ واکنش نشان داد.
وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: منظور این نیست که ما اقدام کیم جونگ اون و پرتاب آخرین موشک که از قرار موشک بالستیک بود را تأیید میکنیم. ولی این امر به سادگی ترتیب اقداماتی را نشان میدهد که نمیشود آنها را در نظر نگرفت و همچنین این امر منطق آمریکاییها را هم نشان میدهد. پیشنهاد ما و چینیها در مورد انجماد دوگانه به این معنی بود که پیونگ یانگ پرتاب و آزمایش نمیکند و آمریکاییها همراه با کره جنوبی و دیگر متحدان حداقل بطور محسوس معیار رزمایشها را کاهش میدهند.
به اعتقاد لاوروف، منطق آمریکایی این بود که رزمایشهای آنها هرگز از طرف کسی قدغن نشده بود. آنها از نقطه نظر حقوق بینالمللی مطلقاً مشروع هستند. اما شورای امنیت سازمان ملل پرتاب موشک و آزمایش هستهای کره شمالی را قدغن کرده است. این صحت دارد. این تفاوت موقعیت حقوقی اقدامات یک طرف و طرف دیگر است. در عین حال، در سیاست البته میشود به این نوع ترفندهای حقوقی چسبیده و تمام اقدامات عملی خود را بر این اساس ترتیب داد، ولی در موقعیتی که کار به این اندازه شدت مییابد، وقتی در نزدیکی این خط مرزی میتواند امر جبران ناپذیری رخ دهد، از قرار کسی باید اولین قدم را در جهت دور شدن از آن بردارد که اولاً نیرومندتر و ثانیاً عاقلتر است.
وی اظهار امیدواری کرد که در ایالات متحده افرادی باشند تا ضرورت تشنج زدایی این موقعیت فوق العاده متشنج و انتقال به حل سیاسی دیپلماتیک را درک کنند.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: ما همراه با چین پیشنهاد میکنیم هر اقدام تحریک کننده متقابل منجمد شود، گفتوگو بدون هر تعهد آغاز شود. تا ایالات متحده و کره شمالی یا بطور جداگانه یا در حضور دیگر کشورها (کشورهایی که مورد قبول هر دو طرف باشند) به مبادله ارزیابیهای خود در مورد نحوه غلبه بر این بحران بپردازند.
رئیس دستگاه سیاست خارجی روسیه افزود: ما همه از وجود شکل مذاکره چون مذاکرات 6 جانبه مطلع هستیم. ما همراه با همکاران چینی معتقدیم روند چندجانبه هماهنگی اصول صلح و امنیت در شبه جزیره کره بطور اعم باید در مرحله سوم ترتیب داده شود. حین صحبت از این ما نمیتوانیم نشانههای مضر فرستاده شده به پیونگ یانگ در نتیجه دودلیهای واشنگتن در مورد برنامه هستهای ایران در خصوص توافقات حاصله در چارچوب برنامه جامع مشترک را فراموش کنیم. زیر سئوال بردن این واقعیت فقط یک معنی دارد، اینکه توافقاتی که باعث تعطیل کامل برنامه هستهای نظامی ایران شد زیر سئوال میرود. هرچند ایالات متحده فعلاً از این توافق خارج نشده، ولی جنجال زیادی بلند کرد. نشانه فرستاده شده به کیم جونگ اون خیلی ساده است؛ بله، ما از تو درخواست میکنیم از برنامه هستهای نظامی منصرف شوی، ما در ازای این مجازاتهای تو را رفع میکنیم، ولی چه کسی میداند وقتی دولت دیگری در واشنگتن سر کار آید چه افکاری میتواند به سر ما خطور کند.
وی ادامه داد: من در مورد این مسئله اندکی بیش از اندازه مناسب اظهار نظر کردم، ولی فکر میکنم این جنبه خیلی مهمی است. باید درک شود که نمیتوان اقتصاد و حوزه اجتماعی کشوری را تا ابد خفه کرده و برای ترتیب دادن تحریم مطلق اقدام کرد. همین اواخر قطعنامه دیگری (علیه کره شمالی) تصویب شد. خارج کردن امور مطلقاً غیر قابل قبول از آن میسر شد. پروژههای اقتصادی و لجستیک دارای منافع مستقیم برای روسیه حفظ شد. ولی ما دوباره از واشنگتن میشنویم که حالا، حتی در آستانه سال نو بایستی به سرعت در مورد راه خفه کردن بیشتر کره شمالی فکر کرد. این موضع خوبی نیست. اگر منظور سخنان مک مستر است که اعلام کرد دیپلماسی آمریکا فقط بر مقتدرترین نیروی نظامی جهان اتکا خواهد داشت پس این خوب نیست، آن وقت ما روبروی آزمونی جدی ایستادهایم. ما چنانچه ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه گفت، هر کاری میکنیم تا از این جلوگیری شود، تا رویکردهای متحد کننده بجای رویکردهای جدا کننده نسبت به مسائل مختلف جهانی پیش برده شود، تا هیچ کسی منزوی نشده بلکه برعکس راه فراگیر در هر موقعیت جستجو شود.
دیدگاه تان را بنویسید