پایان حضور زنان در ریاست جمهوری آمریکای لاتین
زمانی که میچل باچله ماه مارس از ریاست جمهوری شیلی کنار برود، پایان یک نسل از رهبران زن در آمریکای لاتین رقم خواهد خورد؛ این امر منجر میشود تا این منطقه دیگر رئیس دولت زن نداشته باشد و همزمان آمریکای لاتین به لحاظ سیاسی به سمت راستها متمایل میشود.
خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری رویترز، در آغاز این دهه، زنان مشاغل عالیرتبهای در آرژانتین، برزیل، کاستاریکا و شیلی بر عهده گرفتند که در مجموع بازتاب ۴۰ درصد از جمعیت در یک منطقهای بود که بیشتر به مردانگی آن شناخته میشود. اما پیروزی سباستین پینهرا در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شیلی این دوره را به پایان خود نزدیک میکند.
میشل باچله اولین زنی بود که در آستانه دوره شکوفایی اقتصادی در آمریکای لاتین به ریاست جمهوری رسید. او از ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ پیش از آنکه مجددا در ۲۰۱۳ در انتخابات پیروز شود، رئیسجمهور بوده است. او به همراه دیلما روسف، رئیسجمهوری وقت برزیل و کریستینا فرناندز، رئیسجمهوری وقت آرژانتین قوانینی را در راستای حمایت از زنان به تصویب رساندند و سهمیه مشارکت سیاسی زنان در آمریکای لاتین را به گونهای افزایش دادند که تعداد کرسیها پارلمانی زنان در آمریکای لاتین را بیش از اروپا کرد. اما اکنون نگرانیهایی وجود دارد که شاید این پیشرفت در حقوق زنان متوقف شود.
یوجینیا پیزا-لوپز که در برنامه توسعه سازمان ملل روی جنسیت در آمریکای لاتین کار میکند، گفت: ما شاهد تغییر رویکرد به سمت سیاست محافظهکارانه هستیم که پیشرفتها در ۱۵ سال و یا ۲۰ سال گذشته را زیر سوال میبرد. گروههای محافظهکار در حال هدفگیری برابری جنسیتی در سراسر این منطقه هستند. اعتراضات بر سر این دستور کار با هدف تقویت دختران برای قیام علیه وظایف سنتی زنان به عزل وزرای آموزش در پرو و کلمبیا انجامید.
دیدگاه تان را بنویسید