آمریکا مدعی ارسال تسلیحات ایرانی برای انصارالله یمن شد!/ واکنش طرف ایرانی به نمایش مضحک هیلی در سازمان ملل چه بود؟
نماینده آمریکا در سازمان ملل با حضور در برابر آهنپارههایی که گفته میشود لاشه موشکهای ایرانی است، مدعی ارسال تسلیحات ایرانی برای انقلابیون یمن شد و گفت که «دیگر نمیتوان اجازه ادامه این رفتار غیرقانونی را به ایران داد.»
سرویس بین الملل فردا: نمایش تبلیغاتی جدید دولتهای غربی علیه ایران با حضور «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، در محل نگهداری قطعاتی که گفته میشود لاشه موشکهای ایرانی است و بیانیهخوانی او در برابر خبرنگاران آغاز شد. هیلی در بخشی از اتهامات خود علیه کشورمان را در این بیانیه اینگونه شرح داد: «پرزیدنت ترامپ در مورخ 13 اکتبر، سیاست جدید ما علیه ایران را اعلام کرد که مبتنی بر تمرکز بر همه فعالیتهای رژیم ایران است یعنی دیگر فقط بر توافق هستهای تمرکز نخواهیم داشت بلکه بر اقدامات ثباتزدا و برنامه موشکی آنها هم تمرکز میکنیم. توافق هستهای هیچ کاری برای معتدلسازی رژیم ایران نکرد. کمکهای سپاه پاسداران به شبهنظامیان خطرناک و گروههای تروریستی منطقه، در حال افزایش است.
4 روز پیش، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در مقالهای نوشت که ایران را درست نفهمیدهاند و تواناییهای نظامی این کشور، در راستا قوانین بینالمللی است و این خارجیها هستند که منطقه را به آتش کشیدهاند. اما گزارش چهارم دبیرکل سازمان ملل از پایبندی یا عدم پایبندی ایران به قطعنامه 2231، چیز دیگری میگوید و نشان میدهد که ایران نه تنها منطقه را به آتش کشیده، بلکه در این آتش میدمد. در گزارش دبیرکل به وجود تسلیحات متعارف، قایقهای انتحاری و موشکهای ایرانی در یمن اشاره شده و ایالات متحده از انتشار چنین گزارشی استقبال میکند. وجود این تسلیحات در یمن به معنای نقض قطعنامههای سازمان ملل متحد است.
ما معمولاً اطلاعات طبقهبندی شده حاصل از میادین نبرد را منتشر نمیکنیم اما امروز میخواهیم در اقدامی غیرمعمول، این اطلاعات را منتشر کنیم. این کار را به خاطر یک هدف اضطراری انجام میدهیم و هدف ما این است که نشان دهیم که دیگر نمیتوان اجازه ادامه بیقانونی را به ایران داد. در این انبار، شواهد قطعی از اشاعه غیرقانونی تسلیحات ایرانی و استفاده از آنها برای حمله علیه شرکای ما در منطقه را ارائه میدهد. قطعات موجود در پشت سر من، متعلق به موشکی است که حوثی های یمن به سمت یک فرودگاه غیرنظامی در ریاض شلیک کردهاند؛ تکرار میکنم، یک فرودگاه غیرنظامی در یک کشور عضو جی-20 که روزانه دهها هزار مسافر در آن تردد میکنند. فکرش را بکنید که این موشک به سمت فرودگاه دالاس یا جان اف کندی یا فرودگاههای پاریس، لندن یا برلین شلیک شده بود. آنچه مهم است، چیزی است که اینجا نمیبینید. این یک موشک بالستیک کوتاهبرد است و این موشکها بالههای میانی دارند. اما روی بقایای این موشک، چنین بالهای نیست و موشک ایرانی قیام، تنها موشک بالستیک کوتاهبرد جهان است که چنین بالههایی ندارد. بر روی این موشک، لوگوی صنایع شهید باقری هم دیده میشود که آن هم متعلق به ایران است. این قطعات از عربستان و امارات آورده شده ولی دیگر اعضای جامعه جهانی هم به ما رجوع کرده و میگویند که با ایران مشکل دارند. پرزیدنت ترامپ با عدم اعلام پایبندی ایران به توافق هستهای، اولین گام را در برابر ایران برداشت و حالا نوبت کنگره است که با نگاه به شواهدی که در این انبار میبینیم، اقدام کند.»
البته این خیمهشببازی مضحک غربیها یک روز پیش از اظهارنظرهای عجیب و غریب هیلی در ارتباط با فعالیتهای موشکی ایران با انتشار بیانیه پارلمان اروپا علیه فعالیتهای موشکی ایران آغاز شده بود. پارلمان اروپا روز چهارشنبه با بیان ادعاهای اثباتنشده از ایران خواست وارد فعالیتهای مرتبط با برنامه موشکهای بالستیک نشود. در بیانیه پارلمان اروپا فعالیتهای موشکی ایران تهدید امنیتی خوانده شده و بر ضرورت اجرای کامل قطعنامه 2231 تأکید شده است. این قطعنامه ایران را از انجام هرگونه فعالیتی مرتبط با «موشکهای بالستیکی طراحی شده برای قابلیت حمل سلاح های هستهای» شامل پرتاب با استفاده از چنین فناوریهای موشکهای بالستیک منع میکند؛ موشکهای ایران برای حمل سلاحهای هستهای ساخته نشدهاند. پارلمان اروپا در این بیانیه همچنین خواستار اجرای کامل توافق هستهای ایران و گروه 1+5 (برجام) توسط تمامی طرفها شده است.
این نمایش مضحک در ادامه با واکنش صریح انصارالله یمن روبرو شد تا در اولین واکنشهای یمنیها به نمایش تبلیغاتی و واهی آمریکاییها درباره ارسال تسلیحات و موشکهای ایرانی به انصار الله یمن، یکی از سخنگویان انصارالله این ادعا را رد کرده و آن را تلاشی از سوی واشنگتن برای انحراف توجهات از موضوع به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی معرفی کند.
اما در ادامه واکنشها به سخنان مطرح شده از سوی نماینده آمریکا در سازمان ملل، نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل نیز با انتشار بیانیهای مطبوعاتی، این اتهامات را قویاً رد کرد و این اقدام را در ادامه سیاستهای خصومتآمیز و مغرضانه دولت آمریکا علیه ایران دانست.
در این بیانیه که خبرگزاری ایسنا آن را منتشر کرده، آمده است: «بدنبال طرح اتهامات بیپایه دولت آمریکا بر ضد جمهوری اسلامی ایران طی 10 ماه گذشته، امروز بار دیگر سفیر آمریکا در سازمان ملل ایران را به ارسال موشک به یمن متهم کرد؛ اتهام بیاساسی که ما قویاً آن را رد کرده و در عین حال، آن را نشانه بارزی از نقش مخرب، تحریکآمیز و غیرمسئولانه آمریکا میدانیم. شواهد و مدارک ادعائی که امروز به نمایش گذاشته شد، مثل مدارک جعلی و ساختگی است که آمریکا در گذشته در مناسبتهای دیگر نیز ارائه کرده است.
دولت آمریکا برای تعقیب اهداف مخرب خود در منطقه، در صدد فریب مستمر افکار عمومی جهاناست به نحوی که رئیس جمهور آمریکا بلافاصله چند ساعت پس از اصابت موشک به ریاض، حتی قبل از طرح چنین اتهامی توسط عربستان، ایران را در این رابطه متهم کرد. همچنین در ماه گذشته سفیر آمریکا در سازمان ملل خواستار اقدام بینالمللی علیه ایران در خصوص حمله موشکی مذکور گردید.
در حالی که ایران موشکی به یمن ارسال نکرده، این جار و جنجال ها فقط برای سرپوش گذاشتن بر اقدامات ماجراجویانه آمریکا در منطقه، شامل حمایت افسار گسیخته و ظالمانه از رژیم صهیونیستی است. تصادفی نیست که این اتهامات سفیر آمریکا در سازمان ملل، درست دو روز پس از ادعای نامبرده در مصاحبه با سی ان ان صورت میگیرد که وی طی آن مدعی شد جنگ مشترک ما و متحدان منطقهای مانعلیه ایران بسیار مهمتر از مصائب فلسطینیان و شناسایی قدس به عنوان پایتخت اسرائیل است.
این اتهامات همچنین با هدف سرپوش نهادن بر جنایات جنگی عربستان سعودی در یمن با مشارکت و حمایت همه جانبه آمریکا مطرح میشود. به علاوه، این اقدامات در پی انحراف توجه جامعه جهانی و منطقه از تجاوز نافرجام علیه مردم مظلوم یمن است که تاکنون به کشتار بیش از ده هزار نفر غیرنظامی، آوارگی بیش از سه میلیون نفر، نابودی زیرساختهای یمن و سیستم بهداشتی آن منجر شده و همانگونه که سازمان ملل هشدار داده، این کشور را در آستانه بزرگترین قحطی و گرسنگی جهان طی دهههای اخیر قرار داد ه است.
ایران ضمن تأکید بر حق مردم یمن در دفاع مشروع از خود علیه تجاوز، مجدداً اعلام مینماید بحران یمن به هیچ وجه راه حل نظامی ندارد. جمهوری اسلامی ایران ضمن یادآوری ارائه طرح صلحاش به دبیرکل سازمان ملل در سال 2015 برای حل مسالمتآمیز بحران یمن، مجدداً آمادگی خود را برای هرگونه کمک جهت تحقق این هدف اعلام میدارد.»
دیدگاه تان را بنویسید