آیا رئیس‌جمهور آمریکا استیضاح می‌شود؟

کد خبر: 756303

با اعتراف مایکل فلین، مشاور پیشین امنیت ملی دونالد ترامپ، به ارتباط با مقامات روسیه اتهام‌های مندرج در پرونده دخالت ادعایی روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا جدی‌تر شده و حتی احتمال استیضاح رئیس‌جمهور آمریکا بسیار بالا رفته است.

آیا رئیس‌جمهور آمریکا استیضاح می‌شود؟

خبرگزاری میزان: مایکل فلین، مشاور پیشین امنیت ملی دونالد ترامپ، اخیرا اعتراف کرده که در جریان بازجویی‌ها در خصوص پرونده دخالت روسیه در انتخابات آمریکا به مأموران پلیس فدرال دروغ گفته است.

زمزمه‌های دخالت روسیه در انتخابات آمریکا

در ماه‌های پایانی تبلیغات ریاست‌جمهوری آمریکا هنگامی که جدال دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون برای ورود به اتاق بیضی‌شکل کاخ‌سفید شدت گرفته بود، به ناگهان وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس حجم عظیمی از ایمیل‌های خصوصی و محرمانه هیلاری کلینتون و مشاوران ارشد ستاد تبلیغاتی‌اش با مقامات ارشد آمریکا و دیگر کشور‌ها درباره مهمترین موضوع‌های کلان ملی و بین‌المللی را منتشر کرد.

دموکرات‌ها فرصت را غنیمت شمردند و از همان ابتدا اعلام کردند که روسیه وب‌سایت کمیته ملی حزب دموکرات و ایمیل‌های شخصی هیلاری کلینتون را هک کرده و اطلاعات محرمانه را در اختیار ویکی‌لیکس قرار داده تا موجب رسوایی هیلاری کلینتون و دموکرات‌ها شود تا پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تضمین شود. در آن زمان کسی این داستان را جدی نمی‌گرفت و طبیعتا هر ناظری این حرکت دموکرات‌ها را در چارچوب رقابت‌های انتخاباتی و برای بدنام کردن رقیب تحلیل می‌کردند.

پیروزی ترامپ و تحقیر دموکرات‌ها

با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ۸ نوامبر ۲۰۱۶ دموکرات‌ها و سازمان‌های امنیتی آمریکا که گویا نزدیکی بیشتری با حزب دموکرات دارند روزبه‌روز ابعاد جدیدی از ماجرای دخالت روسیه در انتخابات آمریکا رونمایی می‌کردند.

دونالد ترامپ در روز‌های نخست ریاست‌جمهوری‌اش در فضای هیجانی پس از پیروزی با توییتربازی دموکرات‌ها را تحقیر می‌کرد که توان تحمل شکست مفتضحانه را ندارند و به علت عصبانیت و خشم داستان دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری به نفع وی را بافته‌اند، اما هرچه از روز‌های خوش پیروزی دورتر می‌شد بیشتر گرفتار این داستان می‌شد.

اخراج مایکل فلین و جیمز کومی

با جدی‌ شدن دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و همچنین اتهام تبانی مقامات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ با مقامات روسیه، مایکل فلین، مشاور امنیت ملی ترامپ، مجبور شد پس از تنها سه هفته از ورود به کاخ سفید، استعفا دهد.

مقامات دولت آمریکا اعلام کردند که دونالد ترامپ، مایکل فلین را به علت تماس با مقامات روسیه در دوران تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری در راستای رفع تحریم‌های آمریکا علیه مسکو و همچنین دروغ‌گویی به مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، در این رابطه مجبور به استعفا کرده‌ است.

پس از استعفای مایکل فلین، دونالد ترامپ به شکل تحقیرآمیزی جیمز کومی، رئیس سازمان FBI را اخراج کرد، اخراجی که پرونده دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و همچنین تبانی مقامات مسکو با نزدیکان ترامپ برای اثرگذاری بر نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری را وارد مرحله جدیدی کرد.

افشاگری رئیس FBI علیه دونالد ترامپ

جیمزکومی که نخست وانمود می‌کرد بدون دلیل اخراج شده پس از بگو مگو‌هایی با دونالد ترامپ اعلام کرد به خاطر پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری اخراج شده و قصد دارد در اقدامی تلافی‌جویانه به کمیته اطلاعات مجلس سنا برود تا شهادت دهد که روسیه در انتخابات آمریکا دخالت داشته است.

مهمترین افشاگری‌های جیمز کومی علیه دونالد ترامپ در کمیته اطلاعات مجلس سنا به قرار زیر است:

•ترامپ بار‌ها از کارنامه جیمز کومی ابراز رضایت کرده. اما پس از برکناری، دولت ترامپ درباره او و اف‌بی‌آی دورغ گفته است.

•ترامپ پیش از برکناری مایکل فلین، مشاور امنیت ملی دولت خود، از جیمز کومی خواسته است که پرونده رابطه فلین با سفیر روسیه در واشنگتن پیگیری نشود.

•ترامپ درخواست‌اش مبنی بر پایان دادن به تحقیقات پیرامون تماس‌اعضای تیم انتخاباتی خود با مقامات روس را در ماه مارس بار دیگر تکرار کرده است.

•با آنکه اف‌بی‌آی هزاران پرونده تحقیقاتی را دنبال می‌کند، اما ترامپ در هیچ مورد دیگر از جیمز کومی درخواست پایان دادن به تحقیقات در پرونده‌ای را نکرده است.

•مدارک و اسناد دخالت مقامات روسی و هکر‌های آن کشور در انتخابات آمریکا وجود دارد و صد‌ها نهاد دولتی و غیر دولتی در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا توسط هکر‌های روسی هک شده‌اند.

در خلال این جلسه جیمز کومی با قاطعیت تکرار می‌کرد که درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا هیچ شکی وجود ندارد.

اعتراف مایکل فلین به دروغ‌گویی

پس از افشاگری جیمز کومی به یک‌باره خبر‌های مربوط به پرونده دخالت ادعایی روسیه در نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا فروکش کرد و تنها گهگاهی خبر‌هایی از جدی‌شدن این اتهام منتشر می‌شد به گونه‌ای که حتی برخی رسانه‌های آمریکا از استعفای قریب‌الوقوع دونالد ترامپ برای فرار از بدنامی این رسوایی خبر می‌دادند.

در تمام ماه‌های گذشته مقامات روسیه ادعای دستگاه‌های امنیتی آمریکا مبنی بر دخالت مسکو در انتخابات آمریکا را مضحک خوانده و به‌شدت رد کرده‌اند.

در روز هشتم آبان ماه رسانه‌های آمریکا گزارش دادند که در پی اثبات اتهام تبانی برخی از نزدیکان رئیس‌جمهور کنونی با دولت روسیه در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۱۶، مدیر ستاد انتخابات دونالد ترامپ به جرم توطئه علیه آمریکا خود را به FBI تسلیم کرد.

«پال مانافورت» مدیر ستاد مبارزات انتخاباتی دونالد ترامپ و «ریک گیتس» شریک تجاری‌اش متهم به توطئه علیه آمریکا و دیگر اتهام‌های جنایی شدند.

مایکل فلین مشاور مستعفی امنیت ملی ترامپ روز جمعه هفته جاری اعتراف کرد که پیش از این در ارائه اطلاعات به پلیس فدرال آمریکا «FBI» در خصوص ارتباط با مقامات روسیه در دوران رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دروغ گرفته است و به دستور یک «مقام ارشد» دولت ترامپ با مقامات روسیه تماس داشته است.

مایکل فلین پس از این لب به اعتراف گشود که «رابرت مولر» بازپرس ویژه کمیته تحقیق درباره دخالت روسیه در انتخابات هشتم نوامبر ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، در ۱۵ آبان اعلام کرد مدارک کافی برای متهم کردن ژنرال مایکل فلین مشاور سابق و مستعفی امنیت ملی کاخ سفید و پسرش را در اختیار دارد.

بسیاری از رسانه‌های آمریکا اعتقاد دارند که اعتراف‌های مایکل فلین دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بسیار جدی شده و تحقیقات از این پس به حلقه یاران نزدیک دونالد ترامپ نیز کشیده می‌شود و حتی برخی نیز از احتمال استیضاح ترامپ به علت پیشگیری از اجرای عدالت و کارشنکی در مسیر دست‌یابی به حقیقت در خصوص پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، خبر می‌دهند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت