خبرگزاری فارس: «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل امروز در جمع خبرنگاران از فعالیت هیئت آمریکایی در هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل گزارش داد.
وی ابتدا به سخنرانی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور کشورش در این مجمع پرداخت و گفت: «ترامپ با سخنانش در مجمع عمومی، قدرت آمریکا را به نمایش گذاشت.»
هیلی ادامه داد: «ترامپ از جهانیان خواست که در مبارزه ما به دو رژیم سرکش یعنی ایران و کره شمالی، به واشنگتن بپیوندند و فکر میکنم که شاهد پاسخ مثبت همه کشورها به این سخنان بودیم.»
نماینده آمریکا در سازمان ملل سپس از مذاکرات هیئت آمریکایی با برخی هیئتهای حاضر در مجمع عمومی در خصوص ایران خبر داد و گفت: «در همه مذاکراتی که در طول این یک هفته در خصوص ایران داشتیم، دیدیم که همه از ثباتزدا بودن اقدامات ایران در خاورمیانه حرف میزنند. ما مذاکرات و اقدامات خود را در این خصوص ادامه میدهیم تاهنگامی که از توقف اقدامات ایران مطمئن شویم.»
هیلی سپس به بحث تصمیم ترامپ در خصوص ماندن یا نماندن آمریکا در برجام اشاره کرد و گفت: «ترامپ روز 15 اکتبر تصمیم میگیرد که آیا پایبندی ایران به برجام را تأیید یا رد کند. این مسئله بر اساس قانون آمریکا انجام میشود و قانون آمریکا ارتباطی به برجام ندارد.»
وی ادامه داد: «25 سال است که شاهد انعقاد مکرر توافقات بد با کره شمالی و نقض پی در پی این توافقات هستیم و امروز با یک کشور مسلح به سلاح اتمی و موشکهای قارهپیما روبرو هستیم. نمیخواهیم که ایران به کره شمالی جدید تبدیل شود.»
امروز «زیگمار گابریل» وزیر خارجه آلمان در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود که در صورت شکست برجام، اعتبار نظام بینالملل خدشهدار میشود و دیگر نمیتوان هیچ کشوری را برای خلع سلاح اتمی در قبال امضای یک توافق مجاب کرد.
هیلی در پاسخ به این سخنان گابریل گفت: «خیلی از کشورها در خصوص ماندن یا نماندن آمریکا در توافق هستهای نظر میدهند و این نظر خود آنهاست ولی مردم ایران شعار مرگ بر آن کشورها را سر نمیدهند. مردم ایران نمیگویند مرگ بر آلمان.»
وی افزود: «نیروی محرک رئیسجمهور آمریکا برای تصمیمگیری، نظر دیگر کشورها در خصوص آمریکا نیست بلکه مفید بودن آن کار برای منافع امنیت ملی آمریکا است.»
نیکی هیلی به بحث مخدوش شدن اعتبار آمریکا در صورت تخلف از قول و قرار خود در برجام هم پرداخت و ضمن رد چنین تفکری گفت: «خروج از برجام اعتبار آمریکا را مخدوش نمیکند بلکه نشان میدهد که دولت آمریکا همیشه در پی حمایت از مردم خود است. هوشمندانهترین کاری که در خصوص توافقات پیشین میتوان انجام داد عبارت است از نگاه به عقب و بررسی اجرایی بودن یا نبودن آن توافقنامه.»
وی سپس از خبرنگاری که در این خصوص سوال پرسیده بود، سوالی متقابل پرسید و گفت: «ایران موشک بالستیک تست میکند، از تروریستها حمایت میکند، اسلحه صادر میکند و با کره شمالی هم همکاری می کند. آیا با وجود این کارها، برجام هنوز اجرایی است؟»
دیدگاه تان را بنویسید