تشدید حرکت خزنده ارتش آمریکا در خاورمیانه

کد خبر: 687601

یک روزنامه آمریکا در گزارشی به تشدید بی سرو صدای عملیات های نظامی و فروش تسلیحات در دولت ترامپ و کاهش سطح دیپلماسی توسط ریاست جدید کاخ سفید پرداخت.

خبرگزاری تسنیم: روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در گزارشی به موج بی سروصدای عملیات های نظامی جاری و فروش تسلیحات در سراسر خاورمیانه در دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در خاورمیانه و شیب لغزنده ای که آمریکا تحت ریاست ترامپ در مسیر جنگ در پیش گرفته است، اشاره کرد و نوشت اگرچه دولت آمریکا عادت داشت جنگ هایی که ارتش درگیر آن هستند را به بحث بگذارد، ولی این روند در دولت ترامپ صدق نمی کند.

تشدید حرکت خزنده ارتش آمریکا در خاورمیانه تحت ریاست ترامپ

این روزنامه با اشاره به اقدام اخیر جنگنده آمریکایی در سرنگون کردن یک هواپیمای جنگی سوری و همچنین حمله ماه گذشته آمریکا در سوریه و علیه نظامیان دولت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه، نوشت این موارد، تازه ترین قسمت های مربوط به تشدید حرکات خزنده وار نظامی آمریکا در سراسر منطقه است و دولت آمریکا استراتژی واضح و هدف این عملیات ها را برای مردم آمریکا مشخص نکرده است.

واشنگتن پست نوشت که بر خلاف جنگ آمریکا در عراق در سال 2007 میلادی تحت ریاست «جرج دبلیو بوش» و جنگ آمریکا در افغانستان در سال 2010 میلادی و تحت ریاست «باراک اوباما»، این موج بی سرو صدای عملیات های نظامی و فروش تسلیحات تحت ریاست ترامپ، بدون بحث علنی درباره خطرات، یا دیپلماسی و سایر ابزارهای قدرت ملی مورد نیاز آمریکا برای دفاع از این کشور صورت گرفته است.

بر اساس این گزارش، اگرچه موج امروز عملیات های نظامی آمریکا در خاورمیانه بدون حضور صدها هزار نظامی اشغالگر بخش های بزرگ شهری صورت می گیرد، اما نشان دهنده افزایش حضور نظامی آمریکا به ویژه نیروهای عملیات ویژه دولت واشنگتن است که این اقدام شفاف صورت نگرفته است.

افزایش 4 برابری حملات پهپادهای آمریکایی با ریاست ترامپ

واشنگتن پست در ادامه نوشت ترامپ در طول مدت فقط 5 ماه، نظامیان آمریکایی را به خط مقدم جنگ های پیچیده در عراق، سوریه، یمن و سومالی نزدیک تر کرده است. ترامپ همین اقدام مشابه را اخیرا در افغانستان انجام داده است آن هم زمانی که اختیارات بیشتری را به مقامات پنتاگون داد تا آنها سطح نیروهای نظامی مورد نیاز خود را تعیین کنند و اهداف مورد نظرشان را در عملیات های هوایی هدف بگیرند.

علاوه بر این، میزان حملات هوایی هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در دولت ترامپ و در مقایسه با دولت اوباما، چهار برابر شده است.

هواپیماهای آمریکایی فقط در هفته اول اوایل ماه مارس اهداف بیشتری را در مقایسه با حملات هوایی یک ساله دوره اوباما در یمن هدف گرفتند.

اقدام مخفیانه آمریکا در استقرار توپخانه دوربرد در جنوب شرق سوریه

بر اساس این گزارش، ائتلاف آمریکا علیه داعش در عراق و سوریه نیز از مهمات هدایت شونده و تسلیحات بیشتری در ماه مه در مقایسه با ماه های گذشته عملیات این ائتلاف استفاده کرده اند. از طرف دیگر، آمریکا نیز اخیرا بی سرو صدا و مخفیانه یک سیستم توپخانه ای دور برد را در جنوب شرقی سوریه مستقر کرده است.

واشنگتن پست نوشت: در انبار باروت خاورمیانه برای هر عملی یک عکس العمل وجود دارد و مشخص نیست که دولت ترامپ درباره احتمال آنچه ممکن است غلط از آب در بیاید، مانند احتمال جنگ مستقیم با ایران و یا حمله شیمیایی داعش علیه نظامیان آمریکایی، درست فکر و بررسی کرده است یا خیر.

کاهش سطح اعمال دیپلماسی در دولت ترامپ

این روزنامه با اشاره به پیشنهاد ترامپ برای کاهش چشمگیر بودجه وزارت امور خارجه آمریکا و خالی گذاشتن پست های کلیدی دیپلماتیک و امنیت ملی آمریکا، نوشت که آنچه میان دولت ترامپ و اوباما تفاوت ایجاد می کند، کاهش سطح دیپلماسی و استفاده از سایر ابزارهای مورد نیاز برای پایان دادن به درگیری ها و ایجاد یک ثبات بلند مدت است.

این روزنامه با طرح این سوال که «چه باید کرد»، نوشت کنگره باید وظیفه خود را در نظارت و طرح سوالات سخت در 3 بخش انجام دهد:

اول اینکه کنگره باید به دنبال محافظت از آمریکا در برابر شیب لغزنده به سوی جنگ باشد. کنگره باید صدور مجوز جدید برای استفاده از قدرت نظامی را به جای مجوزی که برای مقابله با القاعده و نیروهای مرتبط با این گروه در حدود بیش از 15 سال پیش مصوب کرده است را از سر بگیرد.

این روزنامه با اشاره به اینکه آمریکا در حال حاضر در سراسر خاورمیانه حدود 80 هزار نظامی مستقر کرده است، نوشت که تیم ترامپ باید درباره استراتژی نظامی خود توضیح دهد و کنگره نیز باید برای اعمال این استراتژی صدور مجوز و یا محدودیت های مناسب را اعمال کند.

دومین نکته ای که کنگره آمریکا باید مورد بررسی قرار دهد، این است که هیچ چک سفید امضایی برای شرکای منطقه ای آمریکا وجود ندارد.

کنگره باید در این زمینه، با دقت به بررسی هر گونه فروش پیشنهادی سلاح از جمله فروش سلاح های مازاد به عربستان سعودی و کمک های نظامی به کشورهایی از جمله مصر بپزدازد و از دولت ترامپ و شرکای آمریکا درباره این قراردادهای تسلیحاتی سوال کند.

مهم ترین سوال محوری که کنگره باید مطرح کند، این است که این همکاری های امنیتی دولت ترامپ با کشورهای متحد چگونه در نهایت منجر به ایجاد ثبات بیشتر و کاهش درگیری ها می شود و در مقابل منجر به چند پارگی ادامه دار سیستم دولتی در خاورمیانه نخواهد شد.

ضرورت مقابله کنگره با پیشنهاد کاهش بودجه وزارت خارجه ترامپ

واشنگتن پست نوشت که آخرین اقدامی که کنگره باید عملی کند، سرمایه گذاری روی ابزارهای امنیت ملی آمریکا است.

بر این اساس، کنگره باید در مقابل پیشنهاد دولت ترامپ برای حذف قدرت ملی مورد نیاز آمریکا برای شکست داعش مقاومت کند و به درگیری ها خاتمه دهد و مانع گسترش تسلیحات هسته ای شود.

این ضرورت به معنای سرمایه گذاری کامل در بخش وزارت امور خارجه آمریکا (مخالفت با پیشنهاد ترامپ برای کاهش بودجه وزارت خارجه) و حمایت قاطع قانونگذاران آمریکایی از تلاش سازمان های بین المللی از جمله سازمان ملل برای بررسی بحران تاریخی پناهندگان است.

این روزنامه در پایان نوشت که آمریکا باید با شرکای خود در مسیر شکست گروه های تروریستی و مقابله با سیاست های بی ثبات کننده کشورها همکاری کند اما با اینکه 5 ماه از ریاست ترامپ در کاخ سفید می گذرد، دولت ترامپ کشور را در معرض خطرات بزرگی قرار داده است آن هم در شرایطی که هیچ استراتژی معینی در اختیار ندارد.

واشنگتن پست نوشت که کشور آمریکا که غرق نگرانی های حقیقی پیرامون روسیه و سیاست های خودسرانه ترامپ شده، در حال حرکت نزدیک تر به سمت کانون درگیری های پیچیده در خاورمیانه است و دقت کافی در این زمینه ندارد و زمان آن رسیده است که کنگره وارد عمل شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت