داماد ترامپ تمام خط قرمزهای آمریکا را زیر پا گذاشت

کد خبر: 676475

سرگی کیسلیاک، سفیر روسیه در آمریکا به مقامات بالادستی خود اعلام کرد که جارد کوشنر داماد ترامپ در جریان نشستی که در اوایل ماه دسامبر با یکدیگر داشته‌اند، پیشنهاد برقراری ارتباط مخفی با روسیه را مطرح کرده است.

داماد ترامپ تمام خط قرمزهای آمریکا را زیر پا گذاشت
کوشنر
سرویس بین‌الملل فردا: خبرهای ضد و نقیض از رابطه مقامات دولت ترامپ با مقامات کشور روسیه، آن هم در زمان برگزاری تبلیغات انتخاباتی و همینطور قبل از برگزاری مراسم تحلیف ترامپ، دامان دولت جدید آمریکا را به سختی گرفته است.
پس از مایکل فلین، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ حالا مدتی است که رسانه‌های آمریکا به ارتباطات جارد کوشنر، داماد ترامپ مشکوک شده‌اند و ظاهراً دلایل اطلاعاتی خوبی نیز از وجود رابطه بین او برخی سران روس، پیدا کرده‌اند. سایت خبری politico، در مطلب مفصلی و با مصاحبه گرفتن از برخی مقامات امنیتی سابق آمریکا ابعاد جدیدی از این موضوع را برملا کرده است. بخش‌هایی از این گزارش را می‌خوانیم:

«موضوع رابطه جارد کوشنر داماد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و یکی از اصلی‌ترین مشاوران وی، با سفیر روسیه در آمریکا در طول زمان «انتقال» ترامپ بعد از پیروزی در انتخابات و قبل از مراسم تحلیف، نه تنها بسیار اقدام ناشایستی بوده است، بلکه براساس اقدامات و اظهارات مقامات سابق امنیت ملی آمریکا، غیرقانونی نیز تلقی خواهد شد.

بی‌تفاوتی ترامپ و اطرافیانش به افتضاح امنیتی

تیم مشاوران ترامپ سعی در نادیده گرفتن گزارش روز شنبه روزنامه واشنگتن پست و سایر رسانه‌ها دارند. گزارشی که طبق آن سرگی کیسلیاک، سفیر روسیه در آمریکا به مقامات بالادستی خود اعلام کرد که جارد کوشنر داماد ترامپ در جریان نشستی که در اوایل ماه دسامبر با یکدیگر داشته‌اند، پیشنهاد برقراری ارتباط مخفی با روسیه را مطرح کرده است.

ژنرال مک‌مستر، مشاور فعلی امنیت ملی در دولت ترامپ، در این رابطه به خبرنگاران گفته بود: «ما دارای خط ارتباطی خاص با برخی از کشورها هستیم و و در این زمینه محتاطانه عمل می‌کنیم و من نگران این موضوع نیستم.» ولی سایر مقامات سابق امنیت ملی آمریکا تا بدین اندازه نسبت به این موضوع بی‌تفاوت نبوده‌اند.
بسیاری از آنان معتقدند در صورتی که رئیس جمهور اقدام به برقراری خط ارتباطی خاص با برخی از کشورهای مهم کند، مساله‌ای طبیعی است، اما اینکه رئیس جمهور منتخب، قبل از مراسم تحلیف دست به این‌گونه اقدامات بزند، نه عاقلانه و نه عادی است.

همچنین طرح استفاده از امکانات یک کشور خارجی به خصوص کشور متخاصمی همچون روسیه به شدت نگران کننده است. بیل اسمولن، رئیس دفتر کاولین پاول، وزیر امور خارجه آمریکا در دولت جرج بوش، اقدام دولت ترامپ را در صورت قطعی بودن موضوع مطرح کردن پیشنهاد به روسیه، مساله‌ای بسیار جدی خطاب کرد.

یک مقام سابق وزارات خارجه آمریکا گفت که به احتمال زیاد روس‌ها تیم «انتقال» ترامپ را تحت فشار قرار داده‌اند تا آنها به راه‌اندازی ارتباطات مخفی روی بیاورند و همکاران ترامپ باید به آنها «نه» گفته باشند.
این مقام سابق امنیتی که نمی‌خواست نامش به خاطر ارتباطاتی که در گذشته با تیم ترامپ داشته است، فاش شود، در این رابطه توضیح داد: «همواره دولت‌های خارجی برای ایجاد خط تماس و ارتباط مداوم با رئیس جمهورِ منتخب و جدید در ماه نوامبر که نتیجه انتخابات اعلام شد، تلاش می‌کردند که من با احترام به آنها توصیه می‌کردم ما پس از ماه ژانویه مشتاقانه منتظر شما هستیم.»
آیا ماجرای فلین تکرار می‌شود؟

بعد از ماجرای رسوایی مایکل فلین و وعده‌های او به سفیر روسیه در آمریکا، حالا نوک پیکان بررسی‌های اطلاعاتی مقامات امنیتی آمریکایی به سمت کوشنر نشانه رفته است. اتهامات جدید داماد ترامپ به رسوایی مربوط به ترامپ و روابط بین کمپین انتخاباتی او و مقامات روسیه باید اضافه شود. رهبران روس از طرف مقامات اطلاعاتی آمریکا متهم به تلاش برای هدایت و تاثیرگذاری در انتخابات آمریکا به نفع ترامپ هستند. مسئول امنیت ملی دیگر که در دولت اوباما مشغول به کار بود، گفت که گزارش‌ها حاکی از آن است که دستیاران ترامپ در تلاش بودند تا از دستیابی مقامات دولت اوباما به صدای مخفیانه ضبط شده مکالمه آنها با روس‌ها، جلوگیری کنند. ند پریس، مسئول سابق CIA و سخنگوی شورای امنیت ملی در دولت اوباما گفت: «چرا دولت آمریکا نباید به آنچه تیم انتقال ترامپ می‌گویند، گوش بدهد؟ این قطعا نادست است و ممکن است غیرقانونی باشد. شما برای این کار توضیح قانع کننده ندارید. شما نمی‌توانید این مساله را صرفاً به بی‌دقتی ربط بدهید.» اویلین فارکاس، معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در دولت اوباما درباره این موضوعات گفت: «حقیقت این است که آنها (دولت ترامپ) نمی‌خواهند که این مساله را فقط از مردم آمریکا پنهان کنند، آنها می‌خواهند خط ارتباطی با روسه‌ها را در دستگاه اطلاعاتی روسیه بنشانند و اگر این اتفاق بیفتد، بسیار شوکه کننده و بی‌سابق خواهد بود.» البته به طور کلی، برقراری خط ارتباطی خاص بین سران دولت‌های آمریکا و کارگزاران‌ آنها با برخی از کشورهای مهم دارای سابقه‌ای طولانی است اما ارتباطات اینچنینی در زمانی صورت می‌گیرد که رئیس جمهور آمریکا به طور کامل در جایگاه خود پس از انتخابات تثبیت شده است. ولی در قضیه اخیر، قبل از تحلیف ترامپ و در زمانی که دولت دیگری هنوز مستقر بوده است، اقداماتی همراه با دور زدن کانال‌های ارتباطی دولت مستقر اتفاق افتاده است. سوال اساسی اینجاست که وقتی ترامپ یا همکارانش درباره این ارتباطات با پوتین یا سایر مقامات روسیه به گفتگو می‌پرداختند، به کدام هدف این اقدامات صورت می‌گرفته است؟

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد