هراس آمریکا و متحدانش از محور مقاومت

کد خبر: 674642

تشکیل محور مقاومتی متشکل از (حزب الله لبنان- دمشق-بغداد-تهران)، مسئله‌ای است که آمریکایی ها به هیچ وجه نمی خواهند تشکیل شود.

خبرگزاری تسنیم: حمله اخیر نیروی هوایی آمریکا به نیروهای دولتی سوریه در منطقه «التنفاء»، شاهد دیگری بر این واقعیت بود که آمریکا خود را بعنوان تنها بازیکن کلیدی در خاورمیانه می بیند و بطور همزمان فشارهای سیاسی و نظامی بر ایران را افزایش داده است. ضمن اینکه کشورهای دیگر، از جمله روسیه، ترکیه و عربستان هم در منطقه فعالتر شده اند.

"میخائیل ماگید" شرق شناس و کارشناس مسائل خاورمیانه در مصاحبه اختصاصی با سایت خبری-تحلیلی «راس بالت»، با اشاره به این مطالب، روند اوضاع در سوریه را تشریح کرده است.

علت حمله دوباره آمریکا به سوریه

وی در این باره گفت: «این حمله به ستونی از ارتش سوریه به همراه نیروهای ایرانی و شبه نظامیان شیعه در جنوب سوریه صورت گرفت. مسئله این است که گروههای مسلح مخالف در جنوب سوریه ارتباط نزدیکی با آمریکایی ها دارند. برخلاف مخالفان مسلح در شمال سوریه که بشدت افراطی بوده و تحت حمایت عربستان، قطر و ترکیه قرار دارند. گروههای جنوب که به "سبزها" معروف شده اند، به کمک نظامیان آمریکایی در حال آماده سازی خود برای حمله به داعش در کرانه رود فرات و حمله احتمالی به داعش در منطقه دیرالزور بودند و زمانی که نیروهای دولتی سوریه به همراه متحدین ایرانی از دهها تانک و دیگر زره پوشهای نظامی سعی داشتند به پایگاه التنفاء نزدیک شوند، جنگنده های امریکایی به بخشی از این نیروها حمله کردند. دقیقا به دلیل حضور آمریکا، اسد کنترل بخشهای از مناطق جنوب را از دست داده است. ضمن اینکه این حمله نوعی آزمایش بود. این دومین حمله آمریکا به ارتش سوریه بود که ثابت کرد آمریکایی ها بدون تنبیه هر اقدامی می توانند انجام دهند و کسی نمی تواند مانع آنها شود. در واقع این حادثه می تواند آمریکا در مقابل متحدین بشار اسد، یعنی روسیه و ایران قرار دهد، بخصوص در شرایطی که دونالد ترامپ نیاز به بهانه مناسبی دارد تا از جنجال ارتباط با روسیه خلاصی یابد. اکنون نیروهای سوری بار دیگر در حال بازگشت به منطقه التنفاء هستند و حتی ممکن است مورد حمله د یگری از سوی آمریکا قرار بگیرند. بخصوص آنکه آمریکا به سوریه و ایران هشدار داده که هر نوع واکنش به عملیات نظامی آنها در این منطقه، با حمله نظامی پاسخ داده خواهد شد.»

هراس آمریکا از محور مقاومت (حزب الله لبنان- دمشق-بغداد-تهران)

این کارشناس روس در مورد علت فعال شدن آمریکا در سوریه توضیح داد: «یک دلیل آن همان است که در بالا گفتم، دومین دلیل مهم آن است که هدف آمریکایی ها این است که اجازه ندهند نیروهای اسد به مرز عراق برسند. مسئله این است که هر دو دولت سوریه و عراق با ایران همکاری نزدیک دارند. مشاورین نظامی ایرانی و شبه نظامیان شیعه از کشورهای مختلف جهان چه در عراق و چه در سوریه در کنار نیروهای دولتی در حال مبارزه با گروههای تروریستی در این دو کشور هستند و مسلما این وضعیت مورد رضایت واشنگتن قرار ندارد. البته در مورد مقامات بغداد باید گفت که آنها به نوعی بین ایران و آمریکا گیر کرده و بر سر دو راهی قرار دارند. در هر صورت تشکیل محور مقاومتی متشکل از (حزب الله لبنان- دمشق-بغداد-تهران)، مسئله‌ای است که آمریکایی ها به هیچ وجه نمی خواهند تشکیل شود. و اینجاست که ما می بینیم همه این حوادث به رویارویی بین آمریکا و ایران بازمی گردد.»

ترامپ قصد دارد خود را رهبر نظامی مقتدر نشان دهد

میخائیل ماگید در مورد هدف دونالد ترامپ از سفر به عربستان سعودی یادآور شد که البته مسلما مسائل اقتصادی هم در این سفر نقش داشتند، برای اینکه در پایان این سفر قراردادی در مورد فروش تسلیحات نظامی به سعودیها به ارزش 110 میلیارد دلار امضاء شد. این قرارداد بزرگی بود که کمک زیادی به تقویت توان اقتصادی دولت آمریکا خواهد کرد. ولی کاملا واضح است که اهمیت سیاسی این سفر نیز قابل توجه است. عربستان سعودی تلاش می کند تا مواضع خویش در رویارویی با ایران را تقویت کند و با حمایت آمریکا در آرزوی ایجاد ائتلاف نظامی-سیاسی جدیدی علیه ایران است که اکنون دیگر نام «ناتوی عربی» گرفته است.

به گفته وی، این ائتلاف هرچند در ظاهر علیه گروه تروریستی داعش جهت گیری شده، ولی قبل از هر چیز علیه ایران است و ترامپ نیز در صحبتهای خود در ریاض به این مسئله اعتراف کرده است. جهت گیری اصلی ائتلاف آمریکا و کشورهای عربی، منزوی ساختن ایران و تضعیف مواضع این کشور در منطقه است. دولت ترامپ بشدت علیه تهران جهت گیری کرده و مسلما این مسئله عواقبی هم برای متحدانش در منطقه، بخصوص بشار اسد خواهد داشت. در واقع رویارویی علنی آمریکا و ایران، نتیجه بدی برای دولت سوریه خواهد داشت. البته دونالد ترامپ با این اقدامات یک هدف دیگر نیز دارد و آن اینکه به مخالفان داخلی خود در آمریکا نشان دهد که یک رهبر مقتدر نظامی است و نه دست نشانده مسکو.

آمریکا از کردها برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کند

این شرق شناس روس در مورد تاثیر این اوضاع بر کردها توضیح داد: «در کردستان ایران حدود 8 الی 10 میلیون کرد زندگی می کنند که البته بعید است ایران در معرض تهدیدی از جانب حزب کارگر کردستان ترکیه و گروههای وابسته به آن در سوریه باشد. کردها آنقدر قوی نیستند که بتوانند در همه جبهه ها فعال باشند. به همین دلیل کردها راه مصالحه با ایران را در پیش گرفته اند و ایران حتی با خودمختاری آنها در عراق مخالفتی نکرده است. البته این تا زمانی است که تمامیت ارضی ایران در معرض تهدید قرار نداشته باشد.»

به عقیده وی، بعید نیست که آمریکایی ها برای تشدید اعمال فشار بر ایران، بخواهند از اهرم فشار کردها در ایران نیز استفاده کرده و با کمک کردهای سوریه و ترکیه و توافقاتی با دولت ترکیه، جنگ داخلی بین آنها را پایان دهند. البته مسلما رسیدن به این هدف چندان آسان نیست.

ماگید در مورد دیدگاه روسیه نسبت به این اوضاع گفت: «روسیه در حال حاضر در حال مذاکرات فعالی با دولت ترکیه در مورد اوضاع سوریه است. ضمن اینکه مذاکرات آستانه برای حل و فصل مناقشه نظامی در سوریه نیز با مشارکت سه کشور روسیه، ایران و ترکیه به موفقیتهایی دست یافته است. در حالیکه آمریکا که در جنوب سوریه با کمک شبه نظامیان کرد و مخالفان مسلح عرب، قویترین ائتلاف را تشکیل داده، نقشی در این مذاکرات ندارد. اسرائیل که هر از چند گاهی سوریه را هدف حملات هوایی خود قرار می دهد و نیروهای کرد نیز در این مذاکرات حضور ندارند. این در حالی است که روسیه به خاطر حمایت از دمشق و همراهی با ایران، ممکن است مورد تحریم مجدد آمریکا قرار بگیرد.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت