چرا ترامپ با رسانههای آمریکا درگیر شد؟
چرا این حجم از اطلاعات پیرامون رابطه مقامات دولت جدید آمریکا با روسها، به صورت گمراهکننده، غیردقیق و مبهم منتشر میشود؟
در نظرسنجی روزنامه وال استریت ژورنال مشخص شد که بیش از 38 درصد مردم آمریکا تقریباً مطمئن هستند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روابط بسیار دوستانهای با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دارد. البته آنها بیراه نمیگویند. بعد از مشخص شدن مخالفت ولادیمیر پوتین با پیروزی هیلاری کلینتون در انتخابات، بسیاری از جمهوریخواهان آمریکایی به دنبال برقراری رابطه با مقامات روسی از جمله مدیران بازنشسته سازمان اطلاعاتی روسیه (کا گ ب) رفتند. موسسه گالوب در یک نظر سنجی طی سالهای 2015 تا 2017 مشخص کرد که علاقه جمهوریخواهان به برقراری رابطه با روسها بسیار افزایش یافته است. پوتین و سایر مقامات روس هم از این فضا تاکنون نهایت استفاده را بردهاند. دخالت هکرهای روس در جریان انتخابات آمریکا و کمک اطلاعاتی به افشاگران سایت ویکی لیکس، ضربه جدی به دموکراتها و هیلاری کلینتون در انتخابات وارد کرد.
با این وجود ترامپ تاکنون کار خود را به خوبی انجام داده است. او با رسانهها درگیر شده است و اینگونه القا میکند که ادامه تحقیقات پیرامون رابطه اطرافیان او با مقامات دولت روسیه کار رسانههایی است که با مخالفت با او، در حال سرپوش گذاشتن و پنهان کردن حقیقتهایی از جامعه آمریکا هستند که موجب شد سال گذشته میلادی، مردم آمریکا در انتخابات، او را به جای هیلاری کلینتون به عنوان رئیس جمهور خود معرفی کنند. ترامپ با فرار رو به جلو، تقریباً تمام مسائلی که در معروفترین روزنامهها و شبکههای خبری آمریکا علیه او منتشر شده است را fake (جعلی) نامیده است. رسانههای آمریکایی در جواب ترامپ و اتهامات او علیه آنها، مدعی هستند که تنها سوالات تازه ولی مهمی درباره روابط مقامات جدید کاخ سفید پرسیدهاند و هوچیگریهای ترامپ نشان از درماندگی او از پاسخ به این سوالات دارد. جالب اینکه تاکنون دو نفر از نزدیکان ترامپ که درباره رابطه با روسیه زیر ذره بین رسانهها قرار میگیرند، بلافاصله بعد از قطعی شدن محکومیتشان در نزد رسانهها و افکار عمومی، استعفا دادهاند. مایکل فلین، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا که در دیدار با سفیر روسیه در آمریکا، قبل از مراسم تحلیف ترامپ، وعده کاهش تحریمهای آمریکا علیه روسیه را داده بود و قبل از او، پل مانافورت، مدیر کمپین انتخاباتی ترامپ، پس از طرح سوالاتی درباره کمک برخی شرکتهای آمریکایی به حزب ویکتور یاناکویچ، رهبر مخلوع اوکراین، از سمت خود استعفا دادند.
در این میان ترامپ به دنبال نادیده گرفتن مسائل مربوط به روسیه و به نوعی عادیسازی آن است و از طرف دیگر رسانهها به دنبال یافتن پاسخ سوالات دیگری هستند. ترامپ به دنبال افزایش سهم پرداختهای مالی کشورهای عضو ناتو برای رفع مخارج این سازمان است و رسانهها به دنبال جواب این سوال که آیا ترامپ در زمان مبارزات انتخاباتی، از مداخله روسها در انتخابات خبر دارد یا نه؟ و اگر باخبر بوده است آیا اطلاعاتی از کمپین حزب دموکرات به او داده شده است؟ حالا که شواهد محکمی دال بر رابطه جف سشنز، دادستان کل آمریکا با روسها در اختیار رسانهها قرار گرفته است، ترامپ به دنبال بهانهگیری از اوباما، ایجاد کردن واترگیتی دیگر افتاده است.
دیدگاه تان را بنویسید