اوباما و ترامپ را چه به توئیتر؟

کد خبر: 610923

اوباما که به طرز واضحی از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری زخم خورده است این بار به بهانه انعکاس دستاوردهای ریاست جمهوری خود، پا در زمین بازی ترامپ در توئیتر گذاشت.

اوباما و ترامپ را چه به توئیتر؟
توئیتر اوباما
سرویس بین‌الملل فردا؛ مهدی خلسه: شبکه اجتماعی توئیتر اکنون بیش از پیش جریان‌ساز و حساسیت برانگیز شده است. وقتی پای اظهار نظر تقریباً آزادانه سیاستمداران بزرگ دنیا که شاید هرکدام مسبب برقراری صلح و دوستی و یا جنگ و فجایع انسانی در نقطه‌ای از جهان در میان باشد، طبیعی است که باید توقع ایجاد جنجال رسانه‌ای در پس هر کدام از این اظهارنظرها را داشته باشیم. این بار البته در ایالات متحده آمریکا، باراک اوباما که مخاطبانش را در ظاهر مردم آمریکا قرار داده بود، و در پوشش تبریک سال نو و برای یادآوری موفقیت‌های خود در 8 سال گذشته، به طرز ویژه‌ای به جنگ لفظی با کسی رفت که تا چند روز آینده در کاخ سفید و به جای او در مسند ریاست جمهوری ایالات متحره آمریکا خواهد رفت. ترامپ، در استفاده از این شبکه اجتماعی و حمله به اشخاص و کشورهای مختلف بسیار متبحر و صاحب سبک است. از استفاده گسترده او از توئیتر در جریان مبارزات انتخاباتی سال 2016 تا اظهار نظر و ایجاد بحران دیپلماتیک با کشورهای چین و کره شمالی. ترامپ معمولا درباره کوچکترین مسائلی که ذهن او را درگیر کند با لحن تند در توئیتر «فریاد» می‌زند و برای او ساعت انجام این کار و سطح رسمی دیپلماسی شخص یا کشوری که مورد حمله رسانه‌ای قرار می‌دهد، تفاوتی ندارد. اما اوباما که به طرز واضحی از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری زخم خورده است این بار به بهانه انعکاس دستاوردهای ریاست جمهوری خود، پا در زمین بازی ترامپ در توئیتر گذاشت. هر یک از دستاوردهایی که او آنها را به نام مردم آمریکا و به افتخار خود ثبت می‌کرد، در واقع شکلی از متلک پراکنی و هشدار درباره مسائلی بود که ترامپ برای شروع کار خود در کاخ سفید، قصد مانور دادن روی آنها را دارد.
البته شاید بی دلیل نبود که هفته گذشته ترامپ در توئیتر، و در ادامه یک بحث جنجالی نوشت: «بهترین کار من در وضعیت کنونی این است که به بسیاری از اظهارات و مانع تراشی‌های اوبامای فتنه‌جو بی‌اعتنائی کنم. فکر کردم این به یک انتقال آرام قدرت منجر خواهد شد. نه!»

اوباما سه روز قبل در توئیتر، ابتدا نوشت: «می‌خواستم لحظه‌ای را برای بازنگری پیشرفت‌های چشم‌برانگیزی که شما (مردم آمریکا) در هشت سال گذشته ساختید صرف کنم.» اوباما ادامه داد: «شما (بعد از طی) شدیدترین بحران مالی آمریکا در 80 سال گذشته (ابتدای شروع کار اوباما در کاخ سفید) به بهترین رکورد رشد اشتغال در تاریخ رسیدید.» تا اینجا او تلویحاً و البته به سبک بسیاری از سیاستمداران قصد دارد که بگوید که آمریکا را در بدترین شرایط اقتصادی تحویل گرفته است و با بهترین شرایط تحویل داده است. و این یعنی خط و نشان مهم برای ترامپ و تیم اقتصادی او برای اداره اوضاع اقتصادی آمریکا. او ادامه داد: «پس از چند دهه افزایش هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی، امروز تقریبا هر آمریکایی قادر به دسترسی به تامین مالی مراقبت‌های بهداشتی مقرون به صرفه (اشاره به طرح پر سر و صدای اوباما در موضوع درمان) است.» اکنون اوباما به دفاع از طرحی در امور بهداشت و درمان پرداخت که بارها توسط ترامپ و سایر جمهوری‌خواهان در جریان تبلیغات انتخاباتی مورد انتقاد شدید قرار گرفت. این موضوع اکنون از نگرانی‌های اصلی دموکرات‌های آمریکا است. نگرانی از تلاش ترامپ و جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا، که به دنبال پیدا کردن راهی برای لغو قانون مراقبت‌های بهداشتی اوباما هستند. اوباما اخیراً نیز به دنبال برگزاری جلسه‌ای با نمایندگان کنگره است که در آن راه‌های حفظ مصوبات دستاوردهای قانونی او مطرح گردد. توئیت بعدی اوباما به ترس او از گزینه‌های احتمالی ترامپ برای کابینه دولت آینده ایالات متحده آمریکا اشاره داشت که منکر تغییرات آب و هوایی هستند. اوباما درباره این موضوع نیز نوشت: «ما برای داشتن انرژی پاک، با نفت خارجی معامله کردیم. ما استانداردهای بهره وری سوخت را دوبرابر کردیم و برای نگهداری تنها سیاره‌ خود، در مقیاس جهانی (مشارکت و) تلاش کردیم.» ترامپ از زمان تبلیغات انتخاباتی در سال 2016 اعلام کرده بود که به مسائل مربوط به گرم شدن زمین اعتقادی ندارد و این مسائل را از حقه‌ها و تبلیغات کاذب چینی‌ها می‌داند. همچنین اوباما درباره خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق و افغانستان نوشت: «ما بیشتر نیروهای نظامی خود را به خانه برگرداندیم و با استفاده از دیپلماسی و شراکت با سایر ملت‌ها به سراغ حل معضلات جهانی رفتیم و رهبری آمریکا در جهان را تقویت کردیم.» مساله خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق هم از جمله انتقادات ترامپ به اوباما در زمان تبلیغات انتخاباتی بود. ترامپ معتقد بود خروج بیش از اندازه نظامیان آمریکایی از عراق موجب تضعیف قدرت آمریکا و تقویت نیروهای تروریستی شده است.

و البته در نهایت اوباما تاکید کرد: «این‌ امتیاز من در زندگی است تا به عنوان رئیس جمهور به شما خدمت کنم. من (اکنون) مشتاقانه در کنار شما به عنوان یک شهروند قرار دارم. سال نو بر همگی مبارک.»

اوباما و ترامپ را چه به توئیتر؟
هرچند که ترامپ، بعد از اعلام پیروزی در انتخابات اعلام کرد که از این به بعد از توئیتر بسیار محدودتر از گذشته استفاده خواهد کرد اما این سخن هرگز عملی نشد و برخلاف توئیت‌های مشعوف اوباما، پیام تبریک سال نوی ترامپ با لحن هجومی و نه چندان صمیمانه خاص خود ارسال شد. ترامپ نوشت: «سال نو به همگان مبارک از جمله به دشمنان بسیار زیاد من و کسانی که با من مبارزه کرده اند و بسیار بد به من باختند به طوری که نمی‌دانند اکنون باید چه کنند . با عشق!»

دو روز قبل، شان اسپایکر، سخنگوی ترامپ اعلام کرد که در هفته آینده نیز، دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا، همچنان به استفاده از توئیتر برای اعلام سیاست‌ها و نظرات خود درباره رویدادهای جاری ادامه خواهد داد. اسپایکر تاکید کرد که این شبکه اجتماعی راهی است برای اجتناب از استفاده از رسانه‌های کلیشه‌ای و پیام او را مستقیماً به عموم مردم آمریکا خواهد رساند. هم اکنون اکانت اوباما در توئیتر، نزدیک 13 میلیون و اکانت ترامپ، نزدیک به 18 میلیون دنبال‌کننده دارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت