فیلیپین و آفریقای جنوبی هیمنه آمریکا را درهم شکستند

کد خبر: 582064

دولت‌های محترم همچنان در جهان وجود دارند که به استبداد و بیداد دنیای غرب و هیمنه آنها بر مؤسسه‌های سازمان‌ملل و نهادهای بین‌المللی «نه» می‌گویند؛ و همچنان رهبرانی وجود دارند که در روز روشن به آمریکا پشت کرده و استکبار آن را رد می‌کنند.

فیلیپین و آفریقای جنوبی هیمنه آمریکا را درهم شکستند
اوباما
سرویس بین‌الملل فردا: روزنامه فرامنطقه‌ای «رأی الیوم» در مقاله‌ای تحلیلی به موضوع لغو عضویت آفریقای جنوبی از دیوان بین المللی کیفری و همچنین جدایی تام رئیس جمهور فیلیپین از آمریکا پرداخت.
این روزنامه در سرمقاله خود نوشت: دولت‌های محترم همچنان در جهان وجود دارند که به استبداد و بیداد دنیای غرب و هیمنه آنها بر مؤسسه‌های سازمان‌ملل و نهادهای بین‌المللی «نه» می‌گویند؛ و همچنان رهبرانی وجود دارند که در روز روشن به آمریکا پشت کرده و استکبار آن را رد می‌کنند. اوضاع دنیا هنوز خوب است، روزنه‌ها و نشانه‌هایی از تمرد و مخالفت با ظلم و وابستگی وجود دارد و دایره‌اش در حال گسترش است که نوید از یک انقلابی جهانی برای بازگرداندن عدالت و همچنین لغو جهانی سازی می‌دهد، این جهانی شدن که مبتنی بر استثمار و فاقد ارزشهای اخلاقی است.
در هفته جاری دو گام اتخاذ شده از سوی برخی سران کشورها، تأیید کننده سخنان بالاست و امید به اصلاح و تغییر را در سطح جهان بوجود آورده است:
نخست: «رودریگو دوتری» رئیس جمهوری فیلیپین با اعلام «کناره گیری» جدایی کامل این کشور از متحد دیرینه خود، تابعیت آمریکایی خود را نیز لغو کرد. وی ضمن اشاره به پایان دادن به پیمان دفاعی مشترک با واشنگتن، طی دیدار با «شی جی پینگ» رئیس جمهوری چین در حاشیه کنفرانس اقتصادی اعلام کرد: پکن- مانیل بر سر حل مناقشه دریای چین جنوبی از راه مذاکره به توافق رسیدند، و همکاری اقتصادی - تجاری با چین در اولویت است.
دوم: دولت آفریقای جنوبی عضویت خود را در دادگاه کیفری بین‌المللی در اعتراض به درخواست از این کشور برای بازداشت «عمر البشیر» رئیس جمهوری سودان، در نشست سران اتحادیه آفریقا، را لغو کرد. افریقای جنوبی با این کار نخستین کشوری است که از این سازمان بین‌المللی نژادپرستانه خارج می‌شود، سازمانی که که رهبران دولت‌های آفریقایی را به اتهام جنایات جنگی تحت تعقیب قرار داده و احتمال می‌رود دولت پرتوریا دومین کشور باشد.
صبر رئیس جمهور فیلیپین از اهانت‌های مداوم آمریکا و مداخله او در امور داخلی این کشور و رفتار با این کشور از بالا به پایین لبریز شد ، بنابراین تصمیم گرفت تا جایگزینی مانند چین و روسیه، دو ابر قدرت بزرگ جهانی، را در منطقه برای خود پیدا کند و هرگز از هرگونه واکنش انتقام جویانه آمریکا هراس نداشت. نکته جالب این جاست که پیمان دفاع مشترک بین آمریکا و فیلیپین در برگیرنده ارائه پایگاه‌های نظامی به آمریکا و افزایش تعداد نیروهای واشنگتن برای مقابله با توسعه طلبی چین بود؛ این اقدام رئیس جمهوری فیلیپین این سخن را به یاد می‌آورد: "با دارویی مرا درمان کن که درد است" یعنی آشتی فیلیپین با چین و اتحاد با آن، این کشور را از باج خواهی آمریکا نجات می‌دهد.
آفریقای جنوبی یکی از کشورهای بزرگ قاره آفریقا به شمار می‌رود، و هرگونه توهین و مورد سوء استفاده قرار گرفتن از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی که فاقد عدالت است را رد می‌کند، چرا که همه می‌دانند این سازمان رویکردی نژاد پرستانه دارد و به صورت کامل تحت اراده و مطیع آمریکا و ناتو است.
جالب است بدانیم که آمریکا که به معاهده رم که مبتنی تأسیس این دادگاه است، ملحق نشده ولی در خصوص کناره گیری کشور جنوب آفریقا از این دادگاه ابراز نگرانی کرده، که «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه واشنگتن در این زمینه گفت: «ما نگران هستیم» و خواستار تغییر موضع آفریقای جنوبی در این باره می‌باشیم.
اگر این سازمان یعنی دادگاه کیفری بین‌المللی، از درجه اهمیت بالایی برخوردار است و برقرار کننده عدالت است، و براساس صداقت و شفافیت تأسیس شده، پس چرا آمریکا عضو آن نمی‌شود؟ یا اینکه می‌ترسد، زیرا این کشور بزرگترین کشور جهان است که مرتکب جنایات جنگی شده و رهبران آن، اولین کسانی هستند که باید در این دادگاه مورد بازخواست قرار بگیرند.
اقتدار رئیس جمهور فیلیپین و همتای آفریقای جنوبی آن که واجد شرایط چنین اقدامات شجاعانه ای هستند، نشأت گرفته از این است که هر دو رؤسای جمهور منتخبی هستند که در انتخابات آزاد و عادلانه انتخاب شده اند، در صورت ارتکاب اقدامات غیر قانونی، از سوی پارلمان کشورشان مورد بازخواست قرار می‌گیرند، از حمایت گسترده مردمی برخوردار هستند و از همه مهمتر اینکه پیرامون آفریقایی و آسیایی از آنها حمایت می‌کند.
حالا متوجه شدید رهبران ما یعنی "کشورهای عربی" چرا مطیع اوامر آمریکا هستند و از هرگونه انتقاد واشنگتن هراسان می‌شوند، و همه دستورات آنها را بدون هرگونه تردید انجام می‌دهند؟ الان درک کردید چرا جنگ‌ها و سیاست‌های تجزیه طلبانه، کشورهایی را مورد هدف قرار می‌دهند که علیه سیطره آمریکا و حمایتش از رژیم صهیونیستی به پا خواسته‌اند؟
از رئیس جمهور فیلیپین و همینطور همتای افریقایی وی به دلیل چنین مواضع شجاعانه تشکر می‌کنیم که به هرگونه هژمونی و نژادپرستی آمریکا "نه" گفته اند.
وقتی جنایات کاران جنگی مانند آمریکا و اسرائیل از سوی دادگاه بین المللی مورد بازخواست قرار بگیرند در این صورت ما پیروز می‌شویم، و همه کسانی‌که مطیع آمریکا و قوانین آن هستند را محکوم می‌کنیم، ولی لازمه اش این است که قبل از آن به آمریکا و همینطور سازمان ملل "نه" گفته شود.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت