از رسوایی مالی «بنیاد کلینتون» تا حمایت ترامپ از «پوتین»/ دردسرهای ایمیلی کلینتون ادامه دارد/ فشار دموکراتها مدیر کمپین انتخاباتی ترامپ را تغییر داد
رسوایی مالی بنیاد کلینتون که ترامپ از آن به «واترگیت جدید» نام برد، تازه ترین قسمت سریال اتهامزنی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا است.
چند روز قبل روزنامه واشنگتن پست در گزارشی، از تحقیقات جدید اداره تحقیقات فدرال (FBI) درباره سری جدید ایمیلهای منتشر نشده هیلاری کلینتون خبر داد. در این تحقیقات مشخص شد، حدود 15 هزار ایمیل که از سرور شخصی هیلاری کلینتون فرستاده شدهاند، هنوز به بایگانی وزارت خارجه آمریکا تحویل داده نشده است. نکته جالب توجه آن است که در میان این ایمیلها که طبق برخی اخبار، به وسیلهی یک نهاد حقوقی محافظه کار منتشر شده اند، اسنادی مربوط به درخواست دیدار یکی از کارمندان بنیاد کلینتون با شاهزاده بحرین کشف شده است. دو روز قبل هم خبرگزاری ap، در گزارشی عنوان کرد که بیش از نیمی از افرادی که مشاغل غیردولتی داشتهاند در دوره چهارساله وزارت خارجه هیلاری کلینتون، با او دیدار کردهاند و به «بنیاد کلینتون» کمک مالی اهدا کردهاند. این حمایتهای مالی یا شخصاً و یا از طریق برخی شرکتها و سازمانها انجام شده است.
«بنیاد کلینتون» توسط بیل کلینتون، رئیس جمهور اسبق آمریکا، در سال ۱۹۹۷ تاسیس شد. هدف (ظاهری) از تاسیس این بنیاد بالابردن امنیت بهداشتی و توان مالی برای مردم جهان بود. فعالیتهای این بنیاد که دفاتر مرکزی آن در نیویورک، لیتل راک و آرکانزاس قرار دارد، از مدتها قبل درباره نحوه کنشهای مالی، شفافیت در ارائه گزارشهای مالی از افراد و شرکتها و حتی دولتهایی که از آنان کمک مالی دریافت شده است و همینطور در خصوص تضاد منافع بین کمکهای مالی به بنیاد کلینتون و اقدامات هیلاری کلینتون (هم در زمان تصدی وزارت خارجه و هم در زمان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری) مورد ابهام قرار داشت.
طبیعتا با انتشار این اخبار، دونالد ترامپ که بیش از هر شخص دیگری به دنبال طعمههای رسانهای برای به دام انداختن رقیب دموکرات خود بود، با شنیدن این اخبار ساکت ننشست و در واکنش تند و تیز در جمع هوادارانش اعلام کرد: «اقدامات متعدد و گسترده که به وسیله بنیاد کلینتون و در جهت منافع حامیان مالی آن، در زمان مسئولیت هیلاری کلینتون در وزارت خارجه رخ داده است، باید در اسرع وقت توسط بازپرس ویژه، مورد تحقیق و تفحص و بازپرسی قرار بگیرد.» البته ترامپ پا را فراتر از این گذاشت و با لکه دار کردن حیثیت پلیس فدرال و وزارت دادگستری آمریکا که به زعم ترامپ در جریان رسیدگی به ماجرای ایمیلهای هیلاری کلینتون، درباره این پرونده کوتاهی کرده بودند، این دو نهاد نظارتی آمریکا را برای بررسی تخلفات بنیاد کلینتون فاقد صلاحیت دانست. ترامپ همچنین درباره ایمیلهایی که هیلاری کلینتون به بایگانی وزارت خارجه آمریکا تحویل نداده بود، گفت: «هیلاری کلینتون گفته بود که همه ایمیل های کاری را تحویل داده است و در برابر کنگره شهادت داد. این شهادت الزام آور بود، یعنی مشروط به مجازات در صورت شهادت دروغ.»
این خیال باطل، به عکس، موجب برافروختن آتش توپخانه ضد ترامپ، در کمپین هیلاری کلینتون شد و بلافاصله رابی موک، مدیر ستاد انتخاباتی کلینتون، در واکنش به این «استعفای مصلحتی» در بیانیهای نوشت: «استعفای مانافورت پایان راه نیست و با خلاص شدن از مانافورت نمیتوان رابطه نزدیک و دوستانه ترامپ با ولادیمیر پوتین را به فراموشی سپرد ... زمان آن رسیده است که دونالد ترامپ در مورد روابط تجاریاش، که منافع روسها را تامین میکند، شفاف سازی کند.» در گذشته نیز حمایت ترامپ از سیاستهای پوتین در قبال اوکراین و اشغال منطقه کریمه و نیز همنوایی ترامپ با پوتین، درباره موضوع تاسیس داعش توسط اوباما و هیلاری کلینتون، مورد انتقاد شدید دموکراتها و ایجاد فضاسازی رسانهای گسترده علیه دونالد ترامپ، برای تحریک روحیات ضد روس مردم آمریکا شده بود.
دیدگاه تان را بنویسید