بن رودز: ماهیت رژیم ایران تغییر نکرده

کد خبر: 533671

معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در نشست شورای آتلانتیک درباره توافق هسته‌ای ایران و موضوعات مختلف در زمینه روابط آمریکا و ایران صحبت کرد.

خبرگزاری فارس: معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در نشست شورای آتلانتیک درباره توافق هسته‌ای ایران و موضوعات مختلف در زمینه روابط آمریکا و ایران صحبت کرد.

اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک امروز پنجشنبه نشستی با موضوع ایران و آمریکا برقرار کرد؛ نشستی که در پایان آن، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید سخنرانی کرد.

بن رودز در ابتدا گفت که رئیس‌جمهور اوباما در ابتدای مناظرات انتخاباتی خودش گفت که بدون پیش شرط با دشمنان آمریکا مذاکره می‌کند و از اولین دستورهایی که من در آغاز کارم از رئیس‌جمهور آمریکا گرفتم این بود که ما باید به فعالیتهای دیپلماتیکمان بیافزاییم.

وی گفت که در آستانه ریاست جمهوری اوباما در ژانویه 2009 آمریکا و ایران در مسیر تقابل و درگیری بزرگتر قرار داشتند. برنامه هسته ای ایران به شدت در حال جلو رفتن بود و آنها از تعداد صفر سانتریفیوژ به تعداد 5 هزار سانتریفیوژ رسیده بودند.

روددز افزود رئیس‌جمهور آمریکا بارها تاکید کرده بود که ایران حق دسترسی به برنامه هسته‌ای صلح آمیز را دارد به شرط آنکه تعهداتش در معاهده عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای را اجرا کند.

مقام آمریکایی به اغتشاشات انتخابات سال 1388 و تاثیر آن بر مواضع دولت آمریکا در قبال ایران اشاره کرد.

بن رودز انتخابات ریاست جمهوری ایران در این سال را انتخاباتی معیوب و نارسا توصیف کرد و ادعای آمریکایی‌ها درباره مقابله با اغتشاشات ناشی از آن را «سرکوب خشن اعتراضات و تظاهرات» خواند.

او مدعی شد که در سال 2009 و با وجود تلاش‌ها برای مذاکره درباره برنامه هسته‌ای، امریکا در تلاشهایش شکست خورد و در نتیجه باراک اوباما به «افزایش فشار بر ایران» روی آورد.

رودز گفت که به خاطر تجدید روابط آمریکا و روسیه در زمان آغاز ریاست جمهوری اوباما، واشنگتن توانست رای مثبت مسکو را برای همراه کردن شورای امنیت سازمان ملل جهت اعمال تحریم‌های جامع ضد ایران همراه کند.

وی تاکید کرد که علی رغم مذاکرات مختلف در عمان و تشدید فشار تحریم‌ها نتایج مثبتی تا سال 2013 در قبال برنامه هسته‌ای ایران ایجاد نشد اما انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس‌جمهور نقطه عطفی ایجاد کرد؛ کسی که رویکرد میانه‌روتری برای تعامل با جهان ارائه داده بود و رئیس‌جمهور اوباما هم در نامه‌ای به او بر تمرکز بر مذاکرات هسته‌ای تاکید کرد.

وی گفت که پس از آن و در اولین جلسه مذاکرات در عمان بین طرف آمریکایی و ایرانی، تغییر لحن مقامات ایرانی قابل مشاهده بود و نشان داد که امکان پیش بردن مذاکرات وجود دارد.پس از آن جان کری وزیر خارجه اولین مقام آمریکایی بود که پس از سالها با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران دیدار کرد.

رودز البته گفت که دیدار و ملاقات روسای جمهور دو کشور دیوار و پلی بود که برای ایرانی‌ها عبور از آن، «بیش از حد» بود البته روسای جمهور پس از دهه‌ها با هم تلفنی صحبت کردند.

او با اشاره به مذاکرات گسترده در سطوح کارشناسی و سیاسی پس از توافق موقت ژنو، از جان کری و وندی شرمن به خاطر پیش بردن این مذاکرات با طرف‌های ایرانی تشکر و قدردانی کرد.

رودز مذاکرات طولانی بین طرف‌های آمریکایی و ایرانی در مذاکرات هسته‌ای را زمینه ساز «اعتماد» برای پیش بردن مذاکرات هسته‌ای توصیف کرد.

او با بیان اینکه ایران به تعهدات برجامی خود در زمینه مختلف انجام داده، مدعی شد که آمریکا و شرکایش در گروه 1+5 هم به تعهداتشان در زمینه رفع تحریمها عمل کرده‌اند.

معاون امنیت ملی کاخ سفید در اظهاراتی درباره توافق هسته‌ای ایران تاکید کرد که بر اساس این توافق برنامه هسته‌ای ایران ماهیت آن تغییر کرده و راه برای حصول آن به سلاح هسته‌ای بسته شده است.

او در بخشی از این سخنرانی خود گفت که آمریکا آمادگی دیدار و ملاقات دو جانبه روسای جمهور دو کشور را داشت اما ایران آمادگی این کار را نداشت.

او گفت که با وجود دستاوردها در زمینه هسته‌ای و موضوعات دیگری از قبیل حفظ کانال دیپلماتیک برای آزادی زندانیان آمریکایی و همچنین مساله دستگیری نیروهای آمریکایی در آبهای خلیج فارس، بسیاری از رفتارهای دیگر ایران تغییر نیافته است.

وی افزود که ایران به حمایتهایش از حزب الله و تهدید اسرائیل ادامه می‌دهد و همچنان به آزمایش‌های موشک بالستیک ادامه می‌دهد. از عراق گرفته تا یمن ایران به حمایت از نیروهای نیابتی برای اقدامات بی ثبات کننده ادامه می‌دهد و حمایت ایران از رپیم بشار اسد همچنان ادامه دارد.

بن رودز در بخش دیگری از این سخنرانی خود با اتهام زنی به ایران گفت که حمایت ایران از تروریسم و گروه‌های چون حزب الله ادامه دارد.

وی با مثال زدن از تغییر روابط آمریکا با میانمار و کوبا تاکید کرد که سیاست دولت اوباما در قبال ایران با این دو کشور مشابهتها و تفاوتهایی داشته است.

معاون سوزان رایس تاکید کرد که علی رغم حصول توافق هسته‌ای ایران، «ماهیت رژیم ایران تغییر نیافته است».

معاون امنیت ملی آمریکا درباره عدم تغییر ماهیت ایران علی رغم توافق هسته‌ای اینطور گفت که آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران در سخنرانیها و اظهاراتش این نکته را به ما «یادآوری» کرده است.

مقام ارشد کاخ سفید در سخنرانی خود به مسائل داخلی ایران و سیاست داخلی این کشور هم اشاره کرد.

بن رودز گفت برخی‌ها می‌گویند که تفاوتی بین حسن روحانی و محمود احمدی نژاد و تفاوتی بین میانه‌روها و تندروها در ایران نیست. این مقام آمریکایی چنین موضوعی را رد کرد و آن را نادرست خواند.

وی تاکید کرد که ایران کشوری تک صدایی نیست و نظرات متفاوتی در آن وجود دارد. البته آنهایی که خواهان روابط بهتر بین آمریکا و ایران هستند باید نقض هنجارهای بین‌المللی توسط ایران، همچنین تعصبی که سبب نوشتن شعار مرگ بر اسرائیل روی موشک می‌شود، را به رسمیت شناخته و با این مواضع مخالفت و رد کنند.

رودز افزود البته آمریکایی‌هایی که مخالف و منتقد روابط نزدیکتر بین آمریکا و ایران هستند باید این موضوع را بپذیرند که تفاوتی بین محمود احمدی نژاد و حسن روحانی وجود دارد. این اصرار که همه در ایران تندرو هستند سبب می‌شود که هر گونه فرصتی برای حرکت رهبران ایرانی در مسیر متفاوت را از بین می‌برد.

او تاکید کرد که البته ایران یک دموکراسی تمام عیار نیست اما انتخابات بود که حسن روحانی را به قدرت آورد و ازسوی دیگر افکار عمومی در ایران حامی توافق هسته‌ای بوده‌اند.

رودز با تاکید بر جمعیت جوان ایران و لزوم تعامل مردم به مردم آمریکا و ایران گفت که ایران شبیه به هر کشور دیگری، در سالها و دهه‌های پیش رو تغییر خواهد کرد و ما باید از این موضوع برای نسل آینده اطمینان حاصل کنیم که دلیل ندارد که ما در چرخه تنش و درگیری باقی بمانیم.

مقام آمریکایی در بخش دیگری از سخنانش درباره علت تخاصم و درگیری بین ایران و اسرائیل گفت که اسرائیل نگرانیهای امنیتی مشروعی در این زمینه دارد.

وی در این زمینه به حمایت ایران از حزب‌الله لبنان و همچنین «ایدئولوژی» جمهوری اسلامی در قبال اسرائیل به عنوان نگرانی‌های تل‌آویو اشاره کرد.

در این نشست سوالی درباره تاثیر ریاست جمهوری دونالد ترامپ بر توافق هسته‌ای ایران مطرح شد و اینکه آیا برجام ادامه می‌یابد؟

مقام ارشد کاخ سفید با گفتن اینکه این موضوع مساله‌ای سیاسی تلقی خواهد شد، از جواب دادن به این سوال طفره رفت و به آن پاسخ نداد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد