باسابقه‌ترین قاضی دیوان عالی آمریکا درگذشت

کد خبر: 492630

با سابقه‌ترین قاضی دیوان عالی آمریکا بعد از 3 دهه حضور در این سمت درگذشته و از حالا رقابت میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها برای تعیین جایگزین وی آغاز شده است.

خبرگزاری فارس: «آنتونین اسکالیا» قاضی ارشد دیوان عالی آمریکا روز شنبه در سن 79 سالگی درگذشت، تا موضوع تازه‌ای برای کشمکش میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان، شکل بگیرد.
اسکالیا که طولانی‌ترین دوره قضاوت در دیوان عالی آمریکا را داشت، جمعه شب به دوستانش گفته بود که احساس کسالت می‌کند. جنازه وی صبح شنبه در تخت خوابش در تفرجگاهی در تگزاس پیدا شد.
وی در سال 1986 از سوی «رونالد ریگان» رئیس‌جمهور وقت به عنوان یکی از هشت قاضی دیوان عالی منصوب شد و اولین آمریکایی-ایتالیایی شد که به عضویت هیئت اصلی این مرجع قضایی آمریکا درآمد.
دیوان عالی آمریکا هشت قاضی و یک رئیس دارد. هرچند که هریک از این 9 نفر، آرایی برابر دارند، اما در عمل پس از رئیس که از سوی رئیس‌جمهور منصوب می‌شود، قاضی ارشد، که بیشترین سابقه را در میان قضات دیوان عالی دارد، دارای بالاترین نفوذ است.
تا پیش از مرگ اسکالیا،‌ از میان هشت قاضی دیوان عالی، چهار نفر آن‌ها دیدگاه‌های محافظه‌کارانه داشتند و اسکالیا هم یکی از آن‌ها بود. به همین جهت مرگ وی، می‌تواند عملا ترکیب هیئت حاکمه دیوان عالی را به نفع دموکرات‌ها تغییر دهد و همین امر تعیین جایگزین وی را به محل مناقشه بدل کرده است.
در حالی که جمهوری خواهان امیدوار بودند ترکیب دیوان عالی تا پایان عمر یک ساله باقی مانده از ریاست جمهوری باراک اوباما تغییری نکند، با مرگ اسکالیا راه برای معرفی یک نامزد نزدیک به دموکرات‌ها برای اوباما باز شده است.
با این وجود، از آنجا که اکثریت سنا در اختیار جمهوری‌خواهان است و قضات دیوان عالی را نیز سنا باید به تائید برساند، از حالا پیش بینی می‌شود که منازعه سختی بین دو حزب اصلی آمریکا در بگیرد.
دیوان عالی آمریکا بالاترین مرجع حل اختلاف در آمریکاست و تصمیم‌گیری نهایی در موارد بروز اختلاف بین دولت و کنگره نیز بر عهده این نهاد است.
رسانه‌های آمریکایی می‌گویند احتمالا «سری سرینیواسان» قاضی هندی‌الاصل آمریکایی که در حال حاضر ریاست دادگاه تجدید نظر فدرال را بر عهده دارد و گفته می‌شود با وجود فعالیت در دوره دولت جمهوری خواه جورج بوش پسر، مواضعی نزدیک به دموکرات دارد، نامزد اصلی اوباما برای جایگزینی اسکالیا باشد.
با این حال، از همین حالا برخی از جمهوری‌خواهان اعلام کرده‌اند که اجازه نمی‌دهد جایگزین اسکالیا امسال مشخص شود و تلاش می‌کنند تعیین تکلیف هشتمین کرسی دیوان عالی را به دوره رئیس‌جمهور بعد موکول کنند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت