۲۰ ژانویه چه در انتظار «جو بایدن» است؟
سخنگوی آتی کاخ سفید گفته تأیید ریاستجمهوری «جو بایدن» در جلسه کنگره در تاریخ ۶ ژانویه باید صرفاً اقدامی تشریفاتی باشد.
خبرگزاری فارس: در بحبوحه گزارشهایی که از قصد برخی از قانونگذاران جمهوریخواه برای به چالش کشیدن روند تأیید «جو بایدن» به عنوان رئیسجمهور منتخب آمریکا در جلسه مورخ ۶ ژانویه در کنگره خبر میدهند «جن ساکی»، سخنگوی آتی کاخ سفید گفت که این جلسه باید تشریفاتی باشد.
به نوشته پایگاه خبری «هیل»، جن ساکی درباره این جلسه گفت: «این جلسه، صرفاً جلسهای تشریفاتی است و کسانی که دارند آن را پوشش میدهند هم باید همین رفتار را با آن داشته باشند.»
سخنگوی آتی کاخ سفید گفت: «صرفظر از اقدامات مضحکی که عدهای برای روز ۶ ژانویه در سر دارند، رئیسجمهور منتخب ۲۰ ژانویه سوگند یاد خواهد کرد.»
اظهارات ساکی بعد از آن مطرح شده که «جاش هاولی»، نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا به عنوان نخستین قانونگذار آمریکایی گفت قصد دارد در جلسه ۶ ژانویه پیروزی بایدن در پنسیلوانیا و چند ایالت دیگر را به چالش بکشد.
اعضای مجمع گزینندگان چند هفته پیش با شرکت در جلسهای در ایالتهای مختلف، بر اساس نتیجه انتخاباتی که سوم نوامبر برگزار شد به «دونالد ترامپ» یا «جو بایدن» رأی دادند. در پایان این رأیگیری جو بایدن همانطور که برآورد شده بود با ۳۰۲ رأی الکترال به عنوان رئیسجمهور منتخب آمریکا انتخاب شد.
آرای الکترال قرار است روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ طی جلسهای در کنگره با حضور اعضای مجلس سنا و مجلس نمایندگان شمارش شوند.
یک رسانه آمریکایی چند روز پیش گزارش داده بود «دونالد ترامپ» از معاونش «مایک پنس» که ریاست مجلس سنا را هم به عهده دارد خواسته در جلسه ۶ ژانویه نتایج رأیگیری در «مجمع گزینندگان» را تأیید نکند.
ترامپ روز چهارشنبه در حساب کاربری خود در توییتر درخواست یکی از هوادارانش را که در آن از مایک پنس خواسته شده بود در جلسه روز ۶ ژانویه از تأیید رأیگیری مجمع گزینندگان خودداری کند، بازنشر کرد.
شبکه سیانان دوشنبه گزارش داد دونالد ترامپ چند ساعت قبل از بازنشر این پیام در توییتر دیداری در دفتر کارش با مایک پنس داشته است.
یک منبع مطلع به سیانان گفت: «ترامپ برای مبارزه با [نتیجه رأی] مجمع گزینندگان بسیار مصمم است و هنوز فکر میکرد کار به پایان نرسیده است.»
ترامپ اخیراً به اطرافیانش گفته که مایک پنس به اندازه کافی به او برای رسیدن به اهدافش جهت برگرداندن نتیجه انتخابات کمک نمیکند. او در روزهای اخیر روی نقش سنتیای متمرکز شده که مایک پنس قرار است روز ۶ ژانویه در راستای تأیید نتیجه رأیگیری الکترال انجام دهد. مایک پنس، رئیس سنا است و روال تأیید آرای الکترال زیر نظر او انجام میشود.
منابع آگاه میگویند ترامپ در روزهای اخیر مسئله را با مایک پنس مطرح کرده و از شنیدن اینکه پنس نمیتواند نتیجه انتخابات را در جلسه ۶ نوامبر تغییر بدهد متحیر شده است.
پنس و مقامهای کاخ سفید تلاش کردهاند به ترامپ بفهمانند که ریاست او بر آن جلسه جنبه تشریفاتی دارد و او نمیتواند به صورت یکنفره نتیجه آرای الکترال را رد کند.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار شد. جو بایدن با کسب ۳۰۶ رأی الکترال در این انتخابات پیروز شد. ترامپ ۲۳۲ رأی الکترال به دست آورد اما او تاکنون از پذیرفتن شکست در انتخابات امتناع ورزیده و بارها تأکید کرده است که بایدن با تقلب این انتخابات را برده است.
قصد قانونگذار جمهوریخواه برای به چالش کشیدن پیروزی بایدن در کنگره
سناتور جمهوریخواه ایالت میسوری از قصد خود برای اعتراض به تأیید نتایج آرای الکترال «جو بایدن» در جلسه آتی کنگره خبر داده تا بدین شکل تأیید پیروزی وی در انتخابات را به تأخیر بیندازد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «جاش هالِی»، سناتور جمهوریخواه ایالت میسوری روز چهارشنبه در بیانیهای گفت در جلسه هفته آینده کنگره، که قرار است آرای الکترال انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شمرده شوند، به تأیید نتایج آرای الکترال جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا اعتراض خواهد کرد.
به نوشته پایگاه شبکه خبری «سیانان»، جاش هالی با این اقدام خود در جلسه ششم ژانویه کنگره، اعضای مجلس نمایندگان و سنا را مجبور خواهد کرد در خصوص پذیرش نتایج آرای الکترال بایدن رأیگیری کنند.
سیانان نوشته هالی اولین سناتوری است که قصد دارد به این نتایج اعتراض کند و این مسئله از این بابت که یک نماینده و سناتور ملزم هستند در زمان شمارش آرای الکترال در کنگره اعتراض کنند، مهم است.
اعتراض این سناتور نتیجه انتخابات را تغییر نخواهد داد، اما تأیید پیروزی بایدن در انتخابات ریاستجمهوری کشورش را به تأخیر خواهد انداخت.
این در حالی است که دموکراتها هر گونه اعتراض در خانه نمایندگان را رد خواهند کرد و چندین سناتور جمهوریخواه نیز علیه اعتراضی که شرایط را برای ادعاهای ترامپ در مورد تقلب در انتخابات فراهم میکند، استدلالهایی را آوردهاند.
اعتراض جاش هالی که ممکن است سایر سناتورها را نیز به این کار ترغیب کند، همحزبیهای وی در سنا را در موقعیت سیاسی دشواری قرار خواهد داد و آنها را مجبور به رأیگیری خواهد کرد تا یا حمایت از ترامپ و یا عزم رأیدهندگان آمریکایی را انتخاب کنند.
از سوی دیگر روز گذشته برخی از جمهوریخواهان در ایالت تگزاس از «مایک پِنس»، معاون دونالد ترامپ در ارتباط با شمارش آرای الکترال شکایت کردند.
آنها در شکایت خود از قاضی فدرال خواستند که اعلام کند، نقش معاون رئیسجمهور آمریکا در جلسه ششم ژانویه در کنگره، نقشی تشریفاتی نیست و او میتواند درباره اینکه آرای الکترال کدام ایالتها شمارش و تأیید شود، تصمیم گیری کند.
پیش از این مجمع گزینندگان (الکترال کالج) آمریکا در سراسر این کشور جلسات رأیگیری خود درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را برگزار کردند و قرار است شمارش این آرا در کنگره نهایی شود.
طبق گزارش رسانههای آمریکایی، نتایج آرای الکترال نشان داد که جو بایدن توانست ۳۰۶ رای کسب کرده و با این احتساب، او رئیسجمهور منتخب و «کامالا هریس» معاون وی است.
ترامپ در جدیدترین ادعای خود بامداد سهشنبه ادعای جدیدی درباره وقوع تقلب در انتخابات ریاستجمهوری در ایالت «پنسیلوانیا» مطرح کرده بود.
ترامپ در توییتر نوشت: «در پنسیلوانیا ۲۰۵۰۰۰ رأی بیشتر از رأیدهندگان داشتهایم. همین یک مورد باعث چرخش این ایالت به سمت رئیسجمهور ترامپ میشود.»
توییتر این پیام ترامپ را برچسبدار کرده و پیامی با این مضمون به آن اضافه کرده است: «مسئولان انتخابات، پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری را تأیید کردهاند.»
دیدگاه تان را بنویسید